Anasayfa Haber World of Warcraft Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

World of Warcraft Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

Blizzard’ın bir dönemi kasıp kavuran efsane MMORPG oyunu World of Warcraft, en kötü dönemini geçiriyor.

Wrath of the Lich King zamanında 12 milyondan fazla aktif oyuncusuyla dünyanın en çok oynanan MMORPG oyunlarından biri olan World of Warcraft, 10 yıllık tarihindeki en kötü dönemini geçiriyor. Blizzard’ın açıkladığı son rakamlara göre World of Warcraft’ın aktif oyuncu sayısı 5,3 milyona kadar düştü.

Warlords of Draenor ek paketinin çıkışından önce 6,8 milyon aktif kullanıcıya sahip olan oyun, zaten kötü zamanlar geçiriyordu ancak şimdiki gidişat daha da vahim.

WoW_Oyuncu_Sayısı

Yine de Blizzard bu durumun geçici olduğuna inanıyor. Şu an çekim aşamasında olan Warcraft filminin, eski oyuncuların bir kısmını geri çekeceği düşünülüyor. Blizzard, Warcraft’ı diriltmek için filmin yani sıra yeni ek paketle de hamle yapacak. Söylentilere göre Azeroth’un güney kıtasında geçecek yeni ek paketin çok yakın zamanda tanıtılması bekleniyor.

Bu gelişmelerle beraber Blizzard, oyuncu kitlesini birkaç milyon arttırabilir ancak hiçbir zaman eski günlerini göremeyeceği bir gerçek. Ancak firma istediği kadar WoW oyuncusu kaybetsin, elinde hala Hearthstone ve Heroes of the Storm gibi para basan başka oyunlar da var. Ayrıca ilerleyen zamanlarda çıkacak FPS oyunu Overwatch da şimdiden epey ilgi topluyor.