Anasayfa Haber Hearthstone Kartlarında Yine Değişiklik Yapılıyor

Hearthstone Kartlarında Yine Değişiklik Yapılıyor

Oyundaki fazla güçlü olan bazı kartların gücü düşürülüyor.

Ben Brode’un ayrılmasından sonra Hearthstone kartlarındaki değişiklikler hızlandırıldı. Hearthstone ekibi, eskisinden daha hızlı bir şekilde gerekli gördükleri değişiklikleri yapıyorlar. Şimdi, yeni bir değişiklik dalgasının daha duyurusu yapıldı. Bu seferki değişikliklerin neredeyse tamamı Classic setine dahil olan kartları etkiliyor.

Cold Blood

İlk değişiklik Rogue’un Cold Blood kartında. Odd Rogue destesinin önemli kartlarından olan Cold Blood, artık 2 mana karşılığında kullanılabilecek. Böylece Odd Rogue destesinde kullanmak mümkün olmayacak. Fakat bu sayede Skulking Geist’ın 1 mana büyü kartlarını yok etmesinden de kurtulacak. Bu değişiklikle birlikte ortaya yeni Even Rogue desteleri çıkabilir.

Flametongue Totem

Shaman’ın Flametongue Totem kartı Wild modunda, Even Shaman destelerinde çok büyük avantaj sağlıyordu. Mana ihtiyacının 2’den 3’e çıkarılması, bu kartı Even Shaman destesinde kullanılamaz hale getirecek. Bu kart, Standard modunda fazla kullanılmıyordu. Bundan sonra da pek kullanılmaz gibi görünüyor.

Equality

Paladin’in Equality kartı, hem Wild modunda hem de Standard modunda dolan Board’u temizlemek için en kullanışlı kart durumundaydı. Wild Pyromancer ile birlikte kullanıldığında, yalnızca 4 mana karşılığında en büyük minyonları bile yok edebiliyordu. Bu kartın mana ihtiyacı 2’den 4’e çıkarıldı. Bundan sonra Paladin’lerin Board’u nasıl temizleyeceği merak konusu.

Hunter’s Mark

Hunter’s Mark kartı, 1 mana’lık Candleshot silahıyla birlikte çok iyi işler çıkarabiliyor. En büyük minyonları bile Hunter’ın rahatlıkla yok etmesini sağlayabiliyor. Bir zamanlar 0 mana olan bu kart, uzun bir süre önce 1 mana’ya çıkarılmıştı. Şimdi ise kartın mana ihtiyacı 2 mana’ya çıkarılıyor. Bu değişiklik, tıpkı Cold Blood’da olduğu gibi kartın Skulking Geist’in efektinden kurtulmasına sebep olacak. Hunter’s Mark, bu haliyle de destelerde yer bulmaya devam edecektir.

Emerald Spellstone

Hunter’ın bir diğer problemli kartı Emerald Spellstone, 5 mana’dan 6 mana’ya çıkarılıyor. Bu değişikliğin kartın kullanım oranına etki etmeyeceğini tahmin ediyoruz. Sadece rakibin biraz daha hazır olmasına sebep olacaktır.

Ben Brode sonrası Classic kartlara yapılan değişikliklerin uzun vadede ne gibi sonuçlar doğuracağı merak konusu. Zira bu kartlar oyunun temelini oluşturuyor. Ek paketler çıktığında ve diğer ek paketlerin kartları Standard moddan düşürüldüğünde bu kartlar kalmaya devam edecek. Dolayısıyla güzel bir dengeyle çıkan Classic kartlarının değiştirilmesini doğru bulmuyoruz. Bunun yerine yeni kartların Classic kartlarla olan etkileşimi özenli bir şekilde dengelenip öyle çıkarılması daha mantıklı olabilir.