Anasayfa Haber Anthem, PS4 Konsollarda Ciddi Sorunlara Sebep Oluyor

Anthem, PS4 Konsollarda Ciddi Sorunlara Sebep Oluyor

PS4 üzerinde Anthem oynayan pek çok oyuncu, konsollarının çöktüğünden şikayet ediyor.

Reddit ve Anthem forumları gibi pek çok platforma yazan PS4 kullanıcıları, Anthem oynarken ciddi sorunlarla karşılaştıklarından şikayet ediyor. Oyundaki yazılım hatalarının konsollarını “brick olma” noktasına kadar getirebildiğini ifade eden kullanıcılar, buna çare arıyorlar.

Geliştirici Bioware tarafından henüz bir açıklama gelmiş değil. Ancak yazılanlara bakılacak olursa, sorun tek noktaya odaklı görünmüyor. Oyun içinde ya da oyundan çıkarken rastgele oluşabilen bu duruma neyin sebep olduğu şimdilik belirsiz.

“Brick olmak” terimi bir cihazın çok ciddi bir yazılımsal hatayla karşılaşması ve kullanıcı komutlarına tepki vermeyi tamamen kesmesi anlamına geliyor. Söz konusu cihaz ya sonsuz bir yeniden başlatma moduna giriyor, ya da tamamen kapanarak bir daha açılmıyor.

Bazı kullanıcılar bu durumda PS4 konsolunu Safe Mode altında yeniden başlatarak, sabit diskteki veri bozulmasını tamir etmeyi başardıklarını da yazıyor. Ancak bunun sık tekrarının da PS4 sabit diskine hasar verebileceği de biliniyor.

Bioware tarafından resmi bir açıklama gelmemiş olsa da, Sony’nin isteyen Anthem müşterilerine para iadesi yapmaya başladığı da haber verildi. Bu da oyunun uzun vade başarısının çok şüpheli olduğu yolunda yorumlara yol açtı.