Anasayfa Haber SpaceX, Mürettebatlı Uçuş Görevinde Sona Yaklaştı

SpaceX, Mürettebatlı Uçuş Görevinde Sona Yaklaştı

SpaceX insanları uzaya taşıyan ilk görevi için son hazırlıklarını yapıyor. Elon Musk, bu büyük görevi özetleyen bir simülasyon videosu yayınladı.

SpaceX, uzay uçuş testlerinin her zaman planlandığı gibi gitmediğini ilk elden tecrübe eden bir şirket. Hatırlarsanız 2019 yılının başlarında test sırasında meydana gelen bir patlama Crew Dragon kapsülünü yok etmişti. Ancak proje üzerinde çalışanlar oldukça iyimser ve henüz inançlarını yitirmiş değiller. NASA, kapsülün 2020’nin ilk çeyreğinde ISS’e ilk mürettebat (Demo-2) test uçuşu için hazır olabileceğini düşünüyor ve Elon Musk bu uçuşun nasıl gerçekleşeceğine dair bir video simülasyonu paylaşarak şirketin vizyonunu bizlere gösteriyor.

 

İki dakikalık klipte kapsüle binen uçuş ekibi, geri sayım, kalkış ve Falcon 9 roketinden ayrılma süreci gösteriliyor. Ayrıca Falcon 9 roketinin üstünde fırlatılan, ISS’e kenetlenen ve nihayetinde yumuşak, paraşüt destekli bir inişle birlikte Dünya’ya geri dönen Crew Dragon kapsülü görüntülere yansıyor.

Uzay ajansı, 2011 yılından beri mürettebatı yörüngeye taşımak için Rus Soyuz uzay aracını kullanmaktaydı. En son duyumlara göre SpaceX, Crew Dragon motor testlerini başarıyla tamamlamış bulunuyor. Yapılan çalışmalar sonucunda nihayet sona gelindi ve yakın zamanda testler tamamlanmış olacak. Son olarak, Musk tüm sistemlerin 2020’nin ortalarında çalışmaya hazır olabileceğini belirtiyor.

“Crew Dragon Şubat ayında fiziksel olarak hazır olmalı, ancak tüm güvenlik incelemelerini tamamlamak muhtemelen birkaç ay daha sürecek.”

İlginizi çekebilir: