Anasayfa Haber Intel’in 7nm Üretim Süreci 2021 Sonlarına Sarkacak

Intel’in 7nm Üretim Süreci 2021 Sonlarına Sarkacak

Intel yetkilisi yaptığı açıklamada, 10nm üretiminin beklendiği kadar verimli olmayacağına değindi.

AMD, 7nm Zen 2 tabanlı işlemci ailesi ile önemli bir avantaj elde etmişti. Intel’in buna karşılık 10nm sürecinde önemli sıkıntılar yaşadığı bir sır değil. Bununla birlikte Intel, şu anda dizüstü bilgisayar segmentinde 10nm Ice Lake işlemcileri kullanıyor ve 10nm+ Tiger Lake işlemcilerin bu yıl piyasaya sürülmesi bekleniyor. Masaüstü platformunda ise işler pek yolunda değil gibi.

Şirket, bu hafta Morgan Stanley Tech, Media & Telcom konferansında 10nm sürecinin durumu hakkında samimi açıklamalar yaptı. Intel Mali İşler Müdürü George Davis, şirketin 10nm/10nm+ üretiminin “Intel’in sahip olduğu en iyi üretim teknolojisi olmayacağını” açıkladı.

“14 ve 22nm’den daha az verimli olacak, ancak göreceğimiz gelişmelerden heyecan duyuyoruz. Ayrıca 7nm dönemine 2021’in sonunda geçmeyi ve daha iyi bir performans ile başlangıç yapmayı umuyoruz.”

TSMC’nin ise, 5nm üretimine doğru ilerlediği ve hatta 2022’nin sonlarında 3nm seri üretimine geçmeyi planladığı belirtildi. Intel’in masaüstü bilgisayarlar için beklenen Comet Lake işlemci serisi yine 14nm’lik rafine bir üretim sürecine dayanıyor. Intel’in 10nm Xeon sunucu işlemcileri yine bu yıl beklenen ürünlerden.

Davis’in yorumlarına göre Intel’in ilk 7nm ürünlerini 2021’in sonlarında göreceğiz.  Ancak Intel, 7nm üretimi ile diğer rakiplerle eşit konuma gelmeyi ve 5nm’de liderliğe oturacağından bahsediyor. Son olarak Intel’in 14nm üretimini artırmak için hizmet dışı bırakılan Kosta Rika fabrikasını tekrar açtığını hatırlatarak sözlerimize son verelim.

İlginizi çekebilir: 10nm Intel Xeon Sunucu İşlemcileri Yolda