Anasayfa Haber Windows 10 2004 ile Desteği Kesilen Özellikler

Windows 10 2004 ile Desteği Kesilen Özellikler

Windows 10 2004 ile Desteği Kesilen Özellikler

Windows 10 Mayıs güncellemesi ile bazı yazılımlara destek sonlanırken, bazıları tamamen kaldırılıyor.

Microsoft, geçtiğimiz hafta büyük Mayıs güncellemesini kademeli olarak kullanıcılarına sunmaya başlamıştı. Şirket, her büyük Windows 10 sürümünde bazı özelliklerin geliştirmesini bırakıyor veya tamamen kaldırıyor. Bu işletim sistemi özellikleri artık ekip tarafından destek görmüyor ve Micrososft’un gelecekteki bir güncelleştirmesinde tamamen kaldırılması olası.

Geliştirilmeyen Özellikler

Microsoft’un artık Windows 10 2004’te geliştirmediği üç özellik arasında Companion Device Framework, eski Microsoft Edge tarayıcı ve Dynamic Disks (Dinamik Diskler) bulunuyor.

Companion Device Framework, onaylı geliştiricilerle sınırlıydı. Bu yazılım örnek olarak, yüz kimlik doğrulaması için bir kızılötesi kamera bulunmayan Windows 10 bilgisayarlarda IoT cihazlarının Windows Hello için harici bir kimlik doğrulama cihazı olarak kullanılmasını sağlamak üzere tasarlanmıştı.

Eski Microsoft Edge, Windows Update aracılığıyla otomatik olarak kullanılabilen yeni Chromium tabanlı Edge tarayıcısı ile değiştirildi. Yani eski tarayıcı tarihin tozlu sayfalarına karışacak.

Son olarak ise Microsoft, Dinamik Diskler’i kullanımdan kaldırdı ve gelecekteki bir sürümde bu özelliği RAID benzeri Depolama Alanları yazılımı ile tamamen değiştirileceğini söylüyor.

Kaldırılan Özellikler

Windows 10 sürüm 2004’ten kaldırılan özellikler arasında Cortana, Windows To Go, Mobile Plans (Mobil Planlar) ve Mesajlaşma uygulamaları yer alıyor.

Microsoft, Cortana asistanını bağımsız bir uygulama olarak yayınlamaya karar verdi. Cortana uygulamasının bu sürümü, Windows 10 sürüm 2004 çalıştıran sistemler için bu hafta kullanıma sunuldu. Yazılım devi, önümüzdeki aylardaki Microsoft Store güncellemeleriyle uygulamayı geliştirmeyi hedefliyor. Sonunda Cortana, Teams ile entegre edilecek ve böylece insanlar Teams mobil istemcilerinde sesli komutları kullanabilecek.

İlginizi çekebilir: Instagram Çift Katlı Hikayeler Özelliğini Test Ediyor