Anasayfa Haber Xbox Konsollarda Harici Depolama Gereksinimleri Onaylandı: USB 3.0 ve 128 GB

Xbox Konsollarda Harici Depolama Gereksinimleri Onaylandı: USB 3.0 ve 128 GB

Xbox Series X ve S Genişletme Kartı SSD NVMe 1 TB

Xbox Series X ve Series S modellerine harici USB depolama aygıtı bağlamak için minimum USB 3.0 destekli ve 128 GB kapasiteli ürünler gerekecek.

Microsoft, Xbox Series X ve Series S oyun konsollarını kasım ayında oyuncularla buluşturmaya hazırlanıyor. Bildiğiniz üzere 1 TB’lık kapasiteye sahip olan Xbox Series X, son kullanıcıya 802 GB seviyesinde bir kullanılabilir alan sunacak. Xbox Series S modeli ise kağıt üzerinde 512 GB kapasiteye sahip olsa da kullanım alanı bir miktar daha düşük olacak.

Yeni konsollarda depolamayı genişletmek için iki farklı kullanım seçeneği mevcut. Bunlardan ilki, tak-çalıştır şeklinde kullanılan ve Seagate tarafından üretilen 1 TB’lık yüksek hızlı NVMe SSD çözümü. Ancak bu çözümün fiyatı nispeten yüksek diyebiliriz.

İkinci seçenek ise Xbox oyun konsollarına USB tabanlı bir depolama aygıtı bağlamak. Burada oyuncuların tek bir seçeneğe bağlı kalmasına gerek yok ve farklı seçenekleri değerlendirmek mümkün. Bu bağlamda Microsoft, kısa süre önce oyun ve uygulama yüklemeleri için yalnızca USB 3.0 standardındaki depolama aygıtlarının kullanılabileceğini onayladı. Bunun yanında minimum kapasite sınırı ise 128 GB olarak belirlendi.

Üreticinin bu kısıtlaması, eski HDD’lerin yanı sıra düşük kapasiteli ve yavaş çalışan USB belleklerin kullanımını ortadan kaldıracak. Microsoft’un temel amacı ise muhtemelen güncel teknolojili konsollarda daha iyi bir kullanım deneyimi yaşatmak.