Anasayfa Haber Google Stadia iOS Cihazlara Geliyor

Google Stadia iOS Cihazlara Geliyor

Google Stadia iOS cihazlara geliyor

Google, bugün yapmış olduğu açıklamayla birlikte Stadia’nın yakın zaman içerisinde iOS cihazlara web tabanlı olarak geleceğini duyurdu.

Bildiğiniz üzere Apple, kısa bir süre önce yapmış olduğu açıklamayla beraber şirket politikaları gereğince Google Stadia ve xCloud gibi servislerin iOS cihazlara gelmeyeceğini açıklamıştı. Yaşanan bu gelişmeden kısa bir süre sonrada NVIDIA, bulut oyun servisi olan GeForce Now’u web tabanlı olarak iOS kullanıcılarına sunmuştu. Kullanıcıların ise Safari üzerinden hizmete erişim sağlayabileceği duyurulmuştu. Bugünse, Google Stadia iOS desteği hakkında önemli bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamada ise Google, Stadia’nın iOS cihazlara geleceği müjdeledi. Bu kısımda bulut oyun servisine Safari üzerinden erişim sağlanabilmesine imkan tanıyan özel bir arayüz üzerinde çalıştıklarını da ifade eden Google, bu arayüzü ise en kısa süre içerisinde kullanıma sunmak için çalışmalar yürüttüğünü de belirtti.

Şimdilik, servisin ne zaman iOS cihazlarda erişime açılacağı bilinmiyor. Ancak son gelen bilgilere göre, Google’ın önümüzdeki hafta iOS cihazlar için geliştirmiş olduğu bu sistemi test etmeye başlayacağı ileri sürülüyor.