Anasayfa Haber Microsoft Build 2021 Etkinliği için Tarih Verildi

Microsoft Build 2021 Etkinliği için Tarih Verildi

Microsoft Build 2021 etkinliği

Microsoft Build 2021 etkinliği için merak edilen tarih resmi olarak açıklandı.

COVID 19 pandemisi yüzünden çevrimiçi olarak düzenlenecek olan Microsoft Build 2021 etkinliği için tarih verildi. Yazılım devi etkinlikler sitesini güncelleyerek bu yılki etkinliğin 25-27 Mayıs tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yılki Microsoft Build 2020 etkinliği de pandemiden dolayı çevrimiçi olarak düzenlenmişti. Bu etkinlikteyse PowerToys Run, Project Reunion ve Fluid Framework başta olmak üzere birçok yazılım ürünü duyurulmuştu.

Bu yılki etkinliğin odak noktasının Windows 10 21H2 güncellemesi olması bekleniyor. Bununla beraber Windows 10 üzerinde yapılacak olan görsel iyileştirilmelerin de yine aynı şekilde 25-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinlikte gözler önüne serileceği tahmin ediliyor. Aynı zamanda Build 2021 etkinliğinde bir süredir beklenen Windows 10X için de özel bir duyurunun gerçekleşmesi muhtemel.

Hatırlayacağınız üzere Mart ayının başında yazılım devinin Nisan ve Mayıs aylarında farklı Windows etkinlikleri düzenleyebileceğini belirtmiştik. Bu etkinliklerdeyse yazılım devinin yeni bir Windows sürümünü duyurabileceğini ifade etmiştik.

Tabi şimdilik Microsoft cephesinden ortaya atılan bu iddia ile ilgili bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak, şirkete yakın kaynaklarca elde edilen bilgilere göre yazılım devinin Windows 10X’i veya Sun Valley yükseltmesini yeni bir Windows olarak pazarlamayı planladığı konuşuluyor.