Anasayfa Haber CD Projekt Red, Cyberpunk 2077’den Vazgeçmeyecek

CD Projekt Red, Cyberpunk 2077’den Vazgeçmeyecek

Cyberpunk 2077 özür

Oyuncuların uzun zamandır beklediği Cyberpunk 2077, birçok sorunla çıkışını gerçekleştirmiş olsa da geliştirici şirket CD Projekt Red, bu yapımı gurur duyulabilecek bir oyuna dönüştürmek istiyor.

Oyun sektörünün en çok beklenen oyunlardan biri olan Cyberpunk 2077 ile alakalı yaşanan her şey göz önüne alındığında, oyunun CD Projekt Red tarafından yavaş yavaş arka plana alınabileceği ve bu sayede şirketin yeni projelere odaklanabileceği söylentisi uzun zamandır gündemdeydi. Ancak görünüşe bakılırsa CEO Adam Kiciński‘nin başka planları var. Reuters’a konuşan Adam Kiciński, “Cyberpunk 2077’yi rafa kaldırmak için bir neden görmüyorum. Bu oyunun, gurur duyabileceğimiz ve yıllarca başarıyla satabileceğimiz bir hale geleceğine ekip olarak inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Cyberpunk 2077 bildiğiniz üzere tüm zamanların en çok beklenen ve heyecanlandıran oyunlarından biri olarak on gün içerisinde 13 milyon satış gerçekleştirmişti. Oyun, rekor üstüne rekor kırmasına rağmen PS4 ve Xbox One’da teknik sorunlarla doluydu. Bundan dolayı felaketle sonuçlanan lansman sonrasında, CD Projekt Red’in hisseleri ilk hafta yaşanan çoklu iade taleplerinden kaynaklı olarak yüzde 30 düşmüştü. Bunun yanında şirketin hissedarları tarafından açılan davalar da geliştirici stüdyonun yaşadığı zorlukları içinden çıkılmaz bir hale getirdi ve en sonunda Cyberpunk 2077’nin PlayStation Store’dan kaldırılması hazin bir son oldu.

CD Project Red

Yaşanan bu kadar olumsuzluğun üzerinden yaklaşık dört ay geçti. CD Projekt Red, yayınladığı çeşitli güncellemelerle Cyberpunk 2077’yi daha oynanabilir hale getirmiş olsa da, yapılması gereken bir sürü iş var. Şirketin CEO’su Adam Kiciński, en son yayınlanan ve bünyesinde 500’den fazla düzeltmeyi barındıran 1.2 yamasıyla, oyunun PlayStation Store’a geri dönüşünü sağlayacaklarını belirtti. Kiciński’nin Reutuers’a verdiği röportajda, Cyberpunk 2077’nin gidişatını daha iyi bir yöne çevirmek için takım olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve umutlu olduklarını söyledi.

Cyberpunk 2077’nin PlayStation 5 ve Xbox Series X / S sürümleri bu yılın ikinci yarısında çıkacak. Ayrıca DLC paketleri üzerinde de çalışılıyor. CD Projekt Red’in Cyberpunk 2077’yle birlikte gelen hayal kırıklığını düzeltmek için verdiği mücadele ne kadar yeterli olacak bunu ilerleyen süreçte göreceğiz.