Anasayfa Haber Anahtarlık Boyutunda Oyun Konsolu: Thumby

Anahtarlık Boyutunda Oyun Konsolu: Thumby

Raspberry Pi RP2040 işlemciyle gelecek olan mini oyun konsolu, başlangıçta beş retro oyunla birlikte geliyor.

Konum fark etmeksizin oyun oynamaya devam etmek isteyenler için Nintendo Switch gibi cihazlar mevcut ve Steam Deck yakında piyasaya çıkıyor. Peki anahtarlık boyutunda minik bir konsolda oyun oynamayı hiç düşündünüz mü? Şu anda bir Kickstarter projesi olan Thumby, Raspberry Pi destekli bir oyun sistemi ve çok küçük boyutlarda.

Raspberry Pi Pico’da bulunan RP2040 SoC ile çalışan mini oyun konsolu, şu an için beş retro oyunla birlikte geliyor: TinyBlocks, Space Debris, Annelid, Delver ve Saur Run. Thumby ayrıca kendi oyunlarınız için 2 MB depolama alanına sahip ve sonradan oyun yüklemek mümkün. Bu arada oyunlar MicroPython kullanılarak veya Arduino IDE aracılığıyla yazılıyor.

Thumby, 72×40 piksel çözünürlüklü bir OLED ekrana sahip ve bu çözünürlük mini boyutlar için gayet başarılı. Cihaz kontrolleri ise dört konumlu bir D-pad ve iki düğme ile sağlanırken, 40 mAh şarj edilebilir bir pil bulunuyor

Geliştirici TinyCircuits, açık kaynaklı donanım oyunları için çok fazla deneyime sahip ve Thumby’nin geçmişi 2016 yılına dayanıyor. Raspberry Pi RP2040 tasarımı bu yıl tamamlandı ve tedarik süreci 2022’nin ilk aylarında başlayacak. Kitle fonlaması sayesinde hazırlanan proje, bitmiş bir ürün sunmuyor ve satın alma garantisi yok. Kitle fonlu bir projeyi desteklemek bir yatırıma benziyor, yani projeye inanan ve başarılı olmasını isteyenler destek olabiliyor. Thumby ise finansman hedefinin üzerine çıkmayı başardı.