Anasayfa Haber Call of Duty: Vanguard, Ricochet Hile Önleme Teknolojisi İle Korunacak

Call of Duty: Vanguard, Ricochet Hile Önleme Teknolojisi İle Korunacak

Call of Duty Ricochet

Activision, Call of Duty: Vanguard ve sonrasında Warzone için Ricochet adlı hile önleme teknolojisine güveniyor.

Activision, şimdilik Warzone başta olmak üzere Call of Duty oyunları ve ardından Vanguard için yeni bir hile karşıtı çözüm duyurdu. Ricochet adını taşıyan yeni anti-hile teknolojisi, şirket tarafından kullanıcı gizliliğine odaklanılarak tasarlanmış. Bunu sağlamak için, Ricochet’e güç veren çekirdek seviyesindeki sürücü, yalnızca Call of Duty: Warzone oynanırken çalışmayı vaat ediyor.  Diğer taraftan, Valorant’ta ise sürücünün sürekli olarak açık kaldığını hatırlatalım.

Activision’a göre, Ricochet’in piyasaya sürülmesi oyunlarının rekabetçi sahnesinde “haksız oyun” ile mücadeleye daha geniş bir odaklanmanın parçası. Bu stratejinin diğer bileşenleri, hileyi belirlemek için analitiği izleyebilen yeni sunucu tarafı araçları, birinin hile yaptığından şüphelenildiğinde gelişmiş bir soruşturma süreci ve kullanıcı hesabı güvenliğinde iyileştirmeler içeriyor.

Ricochet Anti-Cheat girişiminin tamamı, Call of Duty: Vanguard’ın 5 Kasım 2021’de piyasaya sürülmesiyle birlikte gelecek. Bu arada Warzone’un Ricochet uygulamasının henüz kesin bir çıkış tarihi yok ancak Activision bunu bu yılın ilerleyen döneminde oyunun Pasifik güncellemesi ile sunmayı umut ediyor.

Ricochet’in ne kadar etkili olacağı hakkında şimdiden bir şeyler söylemek oldukça zor. Hile yapanlar ve oyun geliştiriciler arasındaki mücadele hiçbir zaman bitmeyecek cinsten. Hile yapanlar var olduğu sürece oyun kurallarını aşmak için karmaşık, genellikle ücretli yazılımlara talep olacak.