Anasayfa Haber Intel CEO’su: “Bileşen Sıkıntısı 2023’e Kadar Sürebilir”

Intel CEO’su: “Bileşen Sıkıntısı 2023’e Kadar Sürebilir”

Intel i9-11900K

Pat Gelsinger, 2023’e kadar arz/talep dengesini görmeyi beklemiyor.

AMD CEO’su Lisa Su, yaklaşık bir ay önce 2022’nin ikinci yarısına kadar kıtlıkların devam edeceğini söylemişti. Su bununla birlikte kıtlıkların gelecek yılın ikinci yarısından itibaren hafifleyeceğini de sözlerine ekledi. Bir başka önemli CEO olan Pat Gelsinger ise bu görüşleri destekler nitelikte şeyler söylüyor.

Intel CEO’su Pat Gelsinger bu gerçeği kabul ediyor gibi görünüyor, ancak net olarak bir tarih vermiyor. Mavi ekibin lideri bileşen sıkıntısının giderek daha küçük bir sorun haline gelmesini bekliyor. CNBC ile yaptığı röportajda söylediği gibi, 2023’e kadar arz ve talep dengesi beklenmemeli.

Pat Gelsinger
Pat Gelsinger

Özetleyecek olursak, şu an mevcut senaryonun en kötü bölümündeyiz ve gelecek yıl her çeyrekte kademeli olarak iyileşmeler bekleyebiliriz. Ancak 2023 yılına kadar arz-talep dengesi tam olarak sağlanmayacak.

Öte taraftan NVIDIA patronu Jensen Huang da 2022 yılı için GPU tedarik kısıtlamalarının devam edeceğini söylemişti. Sonuç olarak AMD, Intel ve NVIDIA gibi devlerin yöneticilerinin fikir birliğinde olduğunu söyleyebiliriz.

Intel şimdi yeni 10nm Alder Lake masaüstü serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor ve mobil SKU’lar gelecek yılın başlarında geliyor. Intel ayrıca Arc Alchemist markası altında harici mobil ve masaüstü ekran kartı serisini 2022 yılının ilk yarısında kullanıcılarla buluşturacak.