Adı Kadar Şirin Olmayan İlçe: Şirinevler

İstanbul Avrupa'da yaşayıp da burayı bilmeyen yoktur. Aslında ilçe değildir, Bahçelievler'e bağlı bir mahalledir ancak çoğu ilçenin imkanında büyük bir altyapı ve çevreye sahiptir. Her türlü ihtiyacınızı en ucuza giderebileceğiniz bir yerdir en başında.

Kasaba mı ihtiyacın var? BİM'in sokağında, Ziraat'e doğru giderken 50 tane kasap bulursun. Hanımlar ve teyzeler için pazar da var. Giyinmek mi istiyorsun, akşamları burası seyyarcı arşivi olur, her markanın çakmasını komik fiyatlara bulursunuz. Bunun dışında markalara da ev sahipliği yapar. Kedi köpek gibidir. Bilimum çeşit her şeyi dizerek gözünü o berbat karmaşayla doyururlar. Aç mısın ya da cafe mi istiyorsun? Ucuzundan pahalısına binlerce mekan var.

Namı diğer Chinatown'dur burası. Eskort yuvasıdır, binalardan uygunsuz sesler gelir arada. E yazın onlar da terliyor, camları açıyor. İnsanlar sonuçta. :D

Burası daima kalabalıktır. Metrobüs durağında 1000 kişi iner, 1000 kişi biner. Bu döngü sabah akşam bozulmaz. Bir ara meşhur köftecisi vardı. 2.5 TL'ye yarım yapıyordu. Düşük bütçeli gastronomi için çeşit oldukça geniş.

Ha bir de medeniyet köprüsü vardır. Adına çok layık bir köprüdür. İki medeniyeti yani Ataköy'ü ve Şirinevler'i öyle bir ayırır ki, görsel her şeyi anlatacaktır. :D


Şirinevler-Ataköy Farkı : Turkey


Şirinevler Metrobüs Durağı'nda insan seli | Gündem Haberleri

Yorumlar

Şirinevler, benim oturduğum yer. Meydanın hemen aşağısında yaşarım. Dediklerinizin çoğu doğru hatta bi ara meşhur tantunici vardı ve şöyle derdi: ''onu bunu yedim bahane, tantuni yedim şahane !'' Sonra o adam rahmetli oldu, meydanın maskotuydu. Çok garip bir semt ama seviyorum semtimi. Medeniyet köprüsü olayı %100 doğru bazen Ataköy'e geçince kendimi 10 yıl ileride hissediyorum.
 
Harika bir anlatım. Paylaştığınız uydu görüntüsüne de üzülüyor insan. Düzensiz yapılaşmanın en belirgin örneklerinden ne yazık ki.
 
Kızlar ile az takılmadım burada :) Gerçekten yemek çeşitliliği açısından İstanbul'da gördüğüm en büyük şehir diyebilirim, belki daha iyisi vardır ancak benim gördüğüm şekilde böyle. Vay be, kaç yıldır hiç değişmemiş. Aksine daha da b*ktan bir yere dönüşmüş, halbuki muhit olarak çok iyi bir yerde.. Düzensiz yapılaşmanın sonucu budur.
HOTEL.png

Ah be bu aradaki mesafeyi gitmek ne zevkliydi, genelde uçakları izlerdim fazlasıyla alçak irtifadan gidiyorlardı çünkü ilerisi havalimanıydı.
Blog için teşekkürler :)
 
Bahçelievler Yayla civarında oturuyorum doğduğumdan beri. 23 sene oldu yani. 23 senedir Şirinevler'e toplam 20 kere gitmişimdir. O derece nefret ediyorum. Konuyu açan arkadaş yüzde yüz haklı her konuda. Hatta bunların fazlası var. 😀
 
O medeniyet köprüsünden az geçmedim. Okulum Ataköy tarafındaydı. 4 yıl boyunca arkadaşlarla Şirinevler tarafına geçip takıldık. Aradaki farkı köprüden itibaren fark edebiliyorsun.
 
1dk konuyu bulacağım hemen liste dibine indi.

Geldim.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Jira
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
4.935
Yorumlar
21
Son güncelleme
Değerlendirme
5,00 yıldız 1 değerlendirme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Jira adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Merhaba Corona, Umarım Hemen Gidersin Corona
    Bugün 28.03.2021. Coronanın beni dört duvar arasında hapis ettiği ilk gün. Karantinaya alınıp...
  • Oğlum Arabadaki Teyp'i Unutma
    90'ların sonu ve 2000'lerin başında çocuk olan çoğu kişi bu cümleyi defalarca duymuştur. Akşam...
  • Havacı Havası
    Biz komando değiliz ki her dağda leşimiz olsun. Biz bahriyeli değiliz ki her limanda sevgilimiz...
  • Yakarış
    İnsan neye bakarsa o olurmuş. Ben sana baktım, biz bir bütün olduk. Aslında en başından beri...
  • Herkese Selam, Sana Hasret
    Seni nasıl seviyorum biliyor musun? ''Ot yağmuru nasıl severse, ayna ışığı nasıl severse, balık...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı