Aracını yolun ortasına park eden 34 EY 0761

Her Cuma günü böyle bir "insan" çıkıyor. Ya da aslında her gün böyle aracını yolun ortasına park eden insanlıktan nasibini almamışlar mı demeliyim ?

Otobüsün içinde saatlerce bekliyoruz bunu... 15 dakika sonra geliyor bir de hakkınız helal edin diyor. Ne hakkı, ne helali ? Benim zamanımı çalmışsın, gelmişsin bir de pişkin pişkin dini kullanarak suçunu hafifletmeye çalışıyorsun. Helal diye diye zaten etmediniz mi her şeyin içine ?

Bu konuyla ilgili daha çok şey yazardım ama zorlama olmayan dinde zorunlu din dersi okutulan bir ülkede demokrasiyi sadece kendine gelince işleten insanlar olduğu sürece bize konuşmak yasak.
  • Beğen
İfadeler: 38 kişi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yorumlar

B
Din dersi zorunlu değil. İsteyenler dilekçe verip dersi görmüyorlar. Dediğiniz çok doğru. Adam ya sadece cumaya gidiyor yada ona bile gitmiyor ama bir şey olduğunda "Allah aşkına" "Hakkını helal et" "Allah korusun" "Maşallah" gibi şeyleri kullanmayı biliyor. Sizin yerinizde olsaydım otobüsten iner adamın 1-2 lastiğini patlatırdım.
 
B
Olabilir. Ama bunun için dini değil yönetimi suçlamak lazım. Bildiğim kadarıyla ülkemizin bir dini yok. Ama okullarda din dersi var. Sistem saçma. Dinin hiçbir alakası yok. Bu tamamen dinin yanlış kullanılması.
 
Ülkemizin anayasaya göre dini olmayabilir ama bakanlığı var. Diyanet işleri adı altında müslümanları koruyup kollayıp diğer dinlerle ilgili hiç bir şey yapmıyorlar.
 
Din dersinin zorunluluğu olmadığını fakat dilekçe vermediğiniz takdirde o dersin işlendiğini biliyorum. O sizin bahsettiğiniz " Tatlı Su Müslümanları " insanlar din ağızıyla iş yapmaya çalışan zeki insanlardır :) . Ama kimsenin ibadetini yapıp yapmadığını tipine bakarak anlayamazsınız, yargılayamazsınız. Arabayı yolun ortasına devirip sizi o kadar süre bekletmesi zaten normalde hak ihlali. Şikayet etme hakkınız var; şikayetinizle kim ilgilenir orası muamma :) . Bu durumlardan rahatsız biri ülkedeki laiklik kavramını sorgulamalıdır. Devlet anayasaya ne kadar uyuyorsa bizde o kadar yaşıyoruz. Dinimizin bir problemi yok çok şükür :) .
 
Zorunlu değil seçmeli diyenler lütfen denesinler bir kere o dilekçeyi vermeyi. Birkaç sene önce anadolu lisesinde ki sınıf arkadaşım dilekçe verip gereken yasal hakkını kullanmaya çalıştı diye önüne bir sürü engel çıkardılar. Ailesi bilinçli olduğu için okul yönetimi arkadaşımı ezemedi ama herhalde çıkarmadıkları zorluk da kalmadı. En sonunda arkadaşım, karşılaştırıldığı engellerden bıktığı için görmek istemediği dersin sınavlarına girmeyi kabul etti. Her konuda ve her alanda, hatta yasal hakkınızın olduğu bir durumda bile özgürlükler neden bu kadar kısıtlanmak zorunda ? Tüm bu sistemin kimler için kurulduğunu görebilmek çok da zor değil.
 
Son düzenleme:
B
Seçmeli değil. Din dersi normal matematik gibi bir ders olarak görülüyor. Ama kimlikte dininiz islam yazmıyorsa çok kolay bir şekilde dilekçe verip dersi görmüyorsunuz. Yapan tanıdığım birisi var. Hiçbir zorluk çıkmadı.
 
Bu forumda olduğum için ve benimle aynı düşüncedeki insanlarla beraber olmaktan büyük gurur duyuyorum. İyiki varsınız sevgili tecnopatlar.
 
Bekir Öztürk' e katılıyorum. İstenildiği zaman din dersli alınmayabiliyor. 18 yaşından küçük olsanız bile böyle bir hakkınız var ve söyleme şeklinizle, okulunuzun idaresinin kültür seviyesi sizin bu konuyu kolay ya da zor yoldan halletmenize etken olur. Ama din dersi görünce de ölmezsiniz arkadaşlar :) . İnanmayan veya başka dine mensup olan bir insan bile başka bir dinin kültürünü öğrenmiş olur. İslamda zorlama veya beyin yıkama yoktur, korkan arkadaşların bilgisine.. :) . Zorla görülen ders işi bana da ters o ayrı konu..
 
M
Din dersinde ne öğretiliyor ya bana söyleyin. 8. sınıfı yeni bitirdim. 4. sınıf din konularını ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar. Doğayı koruyalım, içki içmeyelim, kötü söz kullanmayalım, uyuşturucu kullanmayalım gibi saçma sapan konuları dinledik durduk senelerdir. Derse girmessen sınava yine gireceksin. Bunu geçtim, bir de din dersine girmessen toplum önünde ''dinsiz'' olarak kalırsınız. Sorsalar müslümanlar. İçki onlarda, zina onlarda.. Şimdi yazsam olmaz... Din bir aracı toplumda. Hayrına şunu kaldır, dilenenler için ''Allah rızası için'' vs.
 
Din dersi seçmeli zorunlu ders olara MEB'in kategorisinde görünüyor. Okullarda bilardo gibi diğer seçmeli dersler bulunmadığından dolayı okul otomatik olarak din dersini öğrencisine veriyor yani Türkiye şartlarında din dersi zorunludur. Zorunlu değil kılıfı uydurulmuştur.
 
Herkes yorumlarda dinden bahsetmiş. Acaba hanginiz Kuranı anladığı dilde okudu? Yoksa sadece kulaktan dolma bilgileri ve ya başkalarının anlatıklarını mı din sanıyorsunuz?
 
A
Zorlama değil seçmeli diyen arkadaş muhtemel daha liseye başlamamış. Ve sanırsam evlerinde televizyon yok birkaç gündür haber izlemiyor.
 
B
@ocbslim Dostum ben küçük yaştan beri kuran, din üzerine yetiştirilen birisiyim. Pek bağlı olduğum söylenemez ama şükür namazımı kılıyorum, orucumu tutuyorum, nafile namaz kılıyorum vb. Kuranı kaç kere hatim ettim bilmiyorum ama Türkçe olarak 1 kez okudum. Bu arada herkes aynı dine mensup değildir. Sünnisi var Alevisi var Şiisi var. Sonra mezhepler var, cemaatler var. Mesela ben başka cemaatin dua etme şeklini hiç beğenmiyorum, sırf o yüzden bir gıcıklığım vardır. Kulaktan dolma bilgiler olarak ne dediğini anlamadım ama sohbetlere giden kişiler var dünyada.
 
%95'i Müslüman olan bir ülkede din dersi olsun bir zahmet. Dilekçe veripte dersi görmeyebilirsiniz. Din dersleri hiç yoktan yeni neslin bilinçlenmesi için var.
Her şeyi dine alet etmekten de vazgeçin artık.
 
''Bu konuyla ilgili daha çok şey yazardım ama zorlama olmayan dinde zorunlu din dersi okutulan bir ülkede demokrasiyi sadece kendine gelince işleten insanlar olduğu sürece bize konuşmak yasak''
Nasıl oluyorda ülkemizin konularının kapıları sürekli siyasete açılıyor anlamış değilim. Adamın şuursuzluğdan siyasete açılan kapı...
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Recep Baltaş
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
2.190
Yorumlar
25
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Recep Baltaş adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Neden iPhone'a Geçiyorum?
    Uzun süre Galaxy S21 Ultra 5G kullandıktan sonra nihayet iPhone 13 ile Apple topraklarına geri...
  • IFA 2019'u Geride Bırakırken...
    Bir IFA fuarını daha geride bırakmış olduk. Almanya’nın en eski endüstri fuarlarından biri olan...
  • Ahlak Bekçileri
    Dün yine metrobüste ortaya çıkmış parazitler. Öpüşen çifte müdahale etmişler. Bu Orta Doğulu'lar...
  • Sleep no more
    New York'ta katıldığım tiyatro gösterisi. Öncelikle gösteriye girmek için gözlüklerinizi...
  • Vefat Sonrası Yapılacak İşlemler
    Hastanede yatan bir kişi vefat ettikten sonra adım adım yapılacak işlemler: Öncelikle yoğun...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı