Before Your Eyes - İnceleme

Değerlendirme Formu:

  • Çok fazla eksik bulunuyor. (Lütfen yorumlar kısmında belirtin.)

    Oy: 0 0,0%

  • Oy verenlerin toplamı
    6
Öncelikle selamlar. Dün akşam tanıtımını yaptığım "Before Your Eyes" isimli oyun bugün resmi olarak çıkış yaptı.
İnceleme yazısına geçmeden önce, konu bütünlüğünün korunması açısından öncelikle tanıtım blog'unu okumanızı tavsiye ederim:


O zaman incelemeye başlayalım !

1617911628405.png


Oynanış

Açılışı en çok merak edilen kısımla yapmak istedim. Eye-tracking (göz-izleme) teknolojisinin gerçekten işe yarayıp yaramaması, oyun atmosferine etkisi ve diğer sorular:

> Eye-tracking sistemi gayet iyi bir şekilde çalışıyor. Elbette, bazı algılama sorunları yaşanabiliyor fakat bu oynanışa çoğunlukla etki etmiyor.
> Bu teknolojinin oyunda kullanım alanına gelirsek, left mouse button görevi görüyor. Bazen tek bir kırpma hareketiyle oyuna devam ederken bazen de gözünüzü tamamen kapalı tutup oyunun o muhteşem hikayesinin tadını çıkarabiliyorsunuz.
> Ve o yaşattığı his, tek kelimeyle harika. Göz hareketlerinizle kararlar vererek hikayeyi yönlendirmek oldukça ilgi çekici.
> Toplam oynanış süresi ortalama 1 ila 1,5 saat arasında değişebiliyor.

1617910956940.png


Hikaye

Hikayeye efsanevi bir kedicik :)D) abimizin bizi başıboş ruhlar denizinden çekip almasıyla başlıyoruz. Bu kedicik bizi ölümden sonraki hayata ulaştırmakla görevli. Bu amacını yerine getirebilmesi içinse bizim "hayat hikayemizi" yine bizim gözlerimizden görmesi gerekiyor. İşte hikaye de tam burada başlıyor, anılarımızı tekrar yaşayarak duygusal bir serüvene dalıyoruz.

> Öncelikle hikayenin muhteşem bir yapıya sahip olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Gerçekçi bir hayat öyküsünün üzerine fantastik bir ölüm sonrası yaşam teması eklenince gerçekten de tatmin ediyor.
> Hikayenin farklı sonları bulunuyor, ve elbette ki bu sonlara "gözlerinizle" ulaşıyorsunuz.

1617912411905.png


Grafikler

Oyunun hikayesi içerisinde merak ögeniz canlı kalırken, fantastik temayla da bağdaşabilecek bir çizim stili seçilmiş. Gereksiz ayrıntılardan kaçınılarak mekan tasarımı olabildiğince sade tutulmuş, fakat olabildiğince çeşitlilik eklenmiş.

> Sade ve güzel.

Seslendirme ve Dil Desteği

Oyunda maalesef Türkçe dil desteği bulunmuyor. Özellikle de bazı sahnelerde hikaye gereği gözleriniz kapalı halde sesleri dinlemeniz gerektiğini göz önünde bulundurursak orta-iyi seviye İngilizce şart.
Seslendirmeler karakterler için özenle seçilmiş ve gerçekten de tam oturmuş. Çoğunlukla hikayede verilmek istenen duyguyu yaşatan bir özelliğe sahip.

1617913299756.png


Evet, buraya kadar oyunun sadece olumlu yönlerinden bahsettik.
Hadi biraz da eksi yönlerini konuşalım:

- Eye-tracking teknolojisinin her zaman için düzgün çalıştığı söylenemez. Bazen yanlış algılama veya algılayamama sorunları ile karşılaşabiliyoruz.
- Sahne sonlarında ise sonraki sahneye geçiş yapmak için gözümüzü kırpmamız gerekiyor. Fakat kalıp da konuşmanın sonunu dinlemek istersen (benim gibi), gözünü açık tutmak için olağanüstü bir mücadele veriyorsun. Sakın kırpma (!)
- Türkçe dil desteğinin bulunmaması oldukça kötü bir durum. Hikayeyi tam kavrayabilmek için kesinlikle listening açısından gelişmiş bir İngilizce'ye sahip olman gerekiyor.
- En can alıcı noktaya gelirsek, buglar... Defalarca kez sıkışıp kaldım ve bu tür durumlarda bulunduğun chapter'ın en başından tekrardan başlaman gerekiyor.

Fakat bu hataların ve eksiklerin hepsinin yakında düzeltileceğini düşünüyorum, özellikle de oyunun daha bugün çıktığını göz önünde bulundurursak.

1617913912239.png


Evet, gelelim son sözlere...

Eğer aradığınız şey kısa süreli fakat derin bir hikayeyse ve "göz"lerinizle kararlar vereceğiniz ilginç bir maceraya yelken açmak istiyorsanız tam ihtiyacınız olan oyun.

Steam Sayfası: Before Your Eyes on Steam
Çıkış fiyatı: 18,50 TL

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Lütfen sorularınızı yorum olarak bildirin, elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

İyi forumlar.

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Egoistt
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
1.399
Son güncelleme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

Egoistt adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı