Bir Kadeh Elmas

Dracwald şehrindeki bir handaydım. O kadını ilk gördüğümde dostlarımla sohbet ediyordum. Bu kart yaşlı tavuk bütün dikkatleri üzerine toplamış halde etrafta başıboş dolanıyor ve herkesle konuşuyordu. Gavid ve Kaegar her zaman ki yerlerinde oturuyor ve her zaman ki içkilerini içiyorlardı.

Kaegar yasadışı yollarla ele geçirdiği neredeyse bir yetişkin adamın eli büyüklüğünde ki elması gösteriyordu. Arkamda ki yaşlı kemik çuvalını fark ettiğim sırada elmasa hayranlıkla bakıyordum.

"İyi günler delikanlı," dedi yaşlı kadın ve ekledi. "Benim adım Neda Mahra ve Oldpond'da ki evime gidebilmek için biraz dinara ihtiyacım var."

"Hadi, hadi başka kapıya, verecek sadakamız yok." dedi Gavid kadını tersleyerek.

"Sadaka aramıyorum," dedi kadın ve ekledi. "Elimde takas edecek şeylerim var ilgilenir misiniz.?"

"Midemi bulandırma yaşlı kadın." diyerek güldü Kaegar.

"Adının Neda Mahra olduğunu mu söylemiştin?" diye sordum ve ekledim. "Ünlü Sihirbaz Mahra ile bir akrabalığın var mı.?"

"Oldukça yakınız, dedi kıkırdayarak" ve ekledi. "Ben zaten o kişiyim. Belki de size dinar karşılığı bir kaç numara gösterebilirim.? Gördüğüm kadarıyla çok hoş bir elmasa sahipsiniz. Elmasların sihirli özellikleri saymakla bitmez."

"Üzgünüm yaşlı kadın, elmasımdan sihir için vazgeçeçek değilim. Bunu elde etmek için nelere katlandım bilemezsin." dedi Kaegar ve ekledi. "Sadece dinar karşılığı takas ederim ve haline bakılırsa senin bunu karşılayabileceğini sanmıyorum. "

"Peki sana elinde ki elmasla sihirli bir görünmezlik iksiri hazırlarsam ? Böylece çok daha fazlasını çalabilirsin. Adil bir alışveriş olur." dedi kadın.

"Adil olurdu tabi." dedi Kaegar.

"Kulağa hoş geliyor." dedi Gavid ve ekledi. "Ama bu büyünün işe yarayacağını nerden bileceğiz.? İksiri yapıp karşılığında elması aldıktan sonra buradan ayrılırsan sen ortadan kaybolana dek büyünün işe yarayıp yaramayacağını bilemeyiz."

"Şüphenizi anlıyorum güven bugünlerde zor bulunuyor dedi." kadın ve ekledi. "Yapacağım sihirli iksir için elmasın büyük bir bölümünü kullanmak zorundayım. İşlem sonrası elmastan geriye artanlar çok fazla olmayacak ama yine de beni Oldpond'a götürmeye yeter."

"Ama," diyerek lafa girdim. "Büyülü iksir'in zehirli olup olmadığını nereden bileceğiz ? yani belkide bir yan etkisi olacak üzerimizde böyle birşeyin olmayacağının garantisini verebilir misin.?"

"Sizde çok şüphecisiniz madem bana güvenmiyorsunuz sihirli iksirimi hazırlarken yanıma benimle beraber duracak birini verin yaptıklarıma şahit olsun." dedi yaşlı kadın.

"Yanında ben dururum." diye atıldım bir anda.

Sihirli iksiri hazırlarken kadına eşlik etmeye karar verdim. Ellerini elmasın üzerinde dolaştırdı, çeşitli sihirli sözler söyledi ve elması ufak parçalara ayırdı. Ardından parçaları bir kaba koydu ve çantasından çıkardığı çeşitli malzemeler ve otlar ile dövüp karıştırdı.

Bu arada boğazım kurumuştu içecek bir şeyler arıyordum. Gözüme çarpan ilk şey masanın üzerindeki yarım kadeh şaraptı ancak bu sihirbaz kadınındı. Kalanını içmek için izin istedim ve verdi tek seferde bitirdim susuzluğumu gidermiştim.

"Daha ne kadar sürecek.?" dedim uykulu bir ses tonuyla ve ekledim. "Seni izlemekten yoruldum."

"Eğer yorulduysan, gözlerini dinlendir." dedi yaşlı kadın.

Gözlerim kendi iradem dışında kapandı. Şarapta bir şeyler olduğunu hissettiğimde iş işten geçmişti. Yaşlı kadın artık vücudumu hatta aklımı bile kontrol ediyordu istediği herşeyi yapmak zorunda kaldım.

"Şimdi anlat bakalım," dedi kadın ve ekledi. "Sihirli iksirimi verdiğimde arkadaşların bana ne yapacak.? "

"Elmastan geri kalanları almak için sana saldırıp seni soyacaklar direnirsende seni öldürecekler." diye öttüm.

Ona gerçeği söylemek istemiyordum ama kendime engel olamıyordum.

"O kadarını tahmin etmiştim ama emin olmak istiyordum dedi." ve ekledi. "Artık gözlerini açabilirsin."

Gözlerimi açtığımda sihirli iksiri çoktan hazırlamıştı. Masanın üzerinde ki tepside iki tane kadeh ve küçük bir gümüş kaşık vardı.

"Tepsiyi al ve masaya götür." dedi yaşlı kadın ve ekledi. "Sana söylediklerim dışında bir şey söyleme."

Söylediklerine sorgusuzca itaat etmek zorundaydım artık kadının kuklası haline gelmiştim. Kadın kadahleri Kaegar'a uzattı ve ben de her iki kadehin aynı şekilde hazırlandığını doğrulamak zorunda kaldım.

Kadehlerden birini Kendi diğerinide Kaegar'ın içeceğini söyledi. Böylelikle sözde hem büyünün işe yaradığını hem de zehirli olmadığını kanıtlayacaktı. Kaegar bu fikri beğendi ve tepside ki gümüş kaşığı kullanarak sağ tarafta ki kadehi karıştırmaya başladı.

Kadın soldaki kadehin içinde bulunan karışımı tek seferde içti. Kaegar ise daha önceden karıştırmış olduğu kadehi yavaş ve dikkatlice içti.Kadın elmas parçalarıyla birlikte birden ortadan kayboldu. Kaegar'a ise birşey olmamıştı.

"Neden onda işe yaradı ama bende yaramadı.?!" diyerek sinirli bir ses tonuyla bağırdı Kaegar.

"Çünkü sihirli toz sadece kaşığın sapındaydı ve korkma ölmeyeceksin.İçtiğin şeyin bir kaç hafta sürecek ishal dışında bir yan etkisi yok." dedi kadın ancak onu göremiyorduk.

Ardından Dracwald'ın sokaklarında görünmez bedeniyle elinde elmastan geri kalanlar ile sırra kadem bastı.Zamanla kadının bedenimdeki etkisinin azaldığını hissettim. O günden sonra Neda Mahra'yı bir daha gören olmadı.

Yorumlar

Kısa kısa birden fazla deneme yazmak yerine tek ama uzun soluklu bir deneme yazmanızı tavsiye ederim.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Penetrator God
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
262
Yorumlar
2
Son güncelleme

Kişisel kategorisindeki diğer girdiler

  • Tedavi gören kedim hüsniye
    Yaklaşık 1 ay önce araba çarptı arkadaşlar bu kedi önceden de çok güzeldi aslında sokak...
  • Love, Victor Dizisine Bir Şans Ver
    Şu hayatta sınırlarımızın ve bizi biz yapan duygu ve düşüncelerimizi bastırmak için çağımızın...
  • Uykuya Dalmadan Önceki O Düşünce Seremonisi
    Uykuya dalmadan önceki o düşünce seremonisi, Etkiler fazlasıyla çok düşünen bir insanı. Bu...
  • Eko
    Hayatım bir kalp cihazında engebelerle boğuşuyor, Ritimler bir yukarı çıkıyor bir aşağı iniyor...
  • 0. Gün
    Tarih: 6.02.2024 23.58 Kalan Gün: 488 Hedef: En kötü ilk 10 bin Bölüm: Dil Mevcut...

Penetrator God adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı