Kendim hakkımdaki her şeyi yazmayı denedim

Benim hakkımdaki bölüm: Lütfen soru sorun ki benim aklıma gelmeyen kısımları da yazayım.

0 sohbet edebilecek kişiler arıyorum. Asosyal sayılırım ne yazık ki toplum Çin'de bulunmayı sevmiyorum çünkü insanları beğenmiyorum ve konuştukları, yaptıkları şeyler beni çekmiyor. Ama fırsatım olsa fiziksel aktivite tabii ki yaparım.

1 sigara alkol küfür yok. İyi bir hayat yaşamamış.
Marvel Minecraft konusunda bayağı bilgili ama fan değil. (çünkü izleyecek başka bir şey yok zevk aldığım)

2 öğrenmek istediğim şeyler.
A İngilizceyi kitap okuyabilecek seviyede öğrenmek bu sayede bilimsel kitapları ana dilinde okuyup direkt faydalı ve sevdiğim şeyleri öğrenebilirim.
B 3D tasarım= 3 boyutlu animasyondan 3D cisim çıkartmaya kadar nice şeyler yapmamı sağladığı için. Ve aklımda bina şekilleri var.
C websitesi yapmak= sırf para kazanabilmek ve bir takım website fikirlerim olduğu için.
D Arduino rasberry= eletroniğe çocukluğumdan beri ilgim var. En büyük hayalim insan boyunda bir robot yapabilmek.

3 kullandığım hizmetler:
Instagram'ı nadiren kullanıyorum. Instagram'ı pek de beğenmiyorum.
TikTok'u ise yabancı içerikler için izliyorum. Ütkrçe içerikler berbat. Yabancı içerikler de hem yeni şeyler keşfediyorum hem bir şeyler öğreniyorum hem cidden komik şeyler görüyorum. Mesela bir standup komedyenlerin gösterileri. Aynı zamanda yeni kişiler keşfediyorum. Açıkçası algoritması ve az vakit almasından YouTube'dan daha iyi buluyorum.
YouTube = yıllardır kullanırım benim için TV'nin yerini aldı. Ama içerik üretenleri ve algoritmayı hiç beğenmiyorum. Özellikle reklamlardan nefret ediyorum. Sürekli aynı şeyi gösteriyorlar bıktım.
N11= yıllardır kullanırım. Diğerlerinden asla ürün almıyorum çünkü sorun çıkarıyorlar.
Letgo = genel olarak ikinci el ürünlerde sorun oluyor.
Reddit, Technopat, kizlarsoruyor, wiki siteleri, Steam, epey, Yemeksepeti, Google fotolar, Google keep,
Da kullandığım diğer şeyler.

4 hayallim: İstediğim gibi filmler yapabilmek yani yönetmen gibi bir şey olmak.
Hedefim: Bir an önce okulu bitirip iş bulmak yani yazılımcı olmak.
Amacım: Sadece Front-End öğrenip ondan bir iş bulmak.

5 oyunlar hakkında: Shooter oyunları pek sevmem. LoL gibi Online ve grind yapılan şeyleri de sevmem.
Oyunlarda istediğim her şeyi yapabilmeyi isterim. Bu yüzden sınırlandırılmak istemem.
Survival oyunlarını severim. Minecraft konusunda uzman olduğumu düşünüyorum. Ama şu an oynayamam.
Steam hesabımdaki oyunları görmek için: ZAHID10354.

6 yazılım okuyorum bu yüzden yazılım ile alakalı iseniz direkt arkadaş olabiliriz. Piyasadan tanıdığım kişiler bile olsa güzel olur.
Onun dışında tasarımcılık ile ilgileniyorum. Özellikle 3D tsarım obje cisim yapmak. Belki ileride kendi haritalarımı yapabilirim. Şimdilik kesin olarak hayalimdeki birkaç evin planını yapacağım ama şu an pek bilmiyorum. (Blender kullanıyorum)
Yazılım konusunda ise sadece Front End olarak bir şeyler öğrenebildim. Kendime web sitesi satın aldım ve az çok HTML CSS biliyorum. Backend yazılım dillerinde ise nedense öğrenemiyorum. Yıllardır öğrenmek için uğraşıyorum ama videoları pek beğenmiyorum. HTML CSS'i direkt saniyesinde öğrendim ama diğerlerini öğrenemedim. Bu arada öğrenme yeteneğim iyidir hatta hızlı şekilde anlatılmasını isteyebilirim ama kolayca sıkılıyorum. Bir de yazılım eğitim videolarında sürekli bir sorun sıkıntı buluyorum. Türklerde ise katbekat daha fazla buluyorum. Nedense sanki konuyu pek bilmeyen acemi biri anlatıyormuş gibi. Plansız gibiler.
Şu an en büyük isteğim bu öğrenememe sorunundan kurtulup işe sahip olmak.

7 ekstra bilgiler: Çocukluğumdan beri bitkileri severim. Zamanında civciv yetiştirmeyi denemdim ama para olmadığı için devam ettirmedim. Sonrasında başkaları bakmadıı için öldüler.
Sevdiğim kız bana hiç yüz vermedi yıllarca denememe rağmen. Onu görünce heyecandan tirtir titriyordum. Şu an başkası ile sözlenmiş. Ondan geriye acı kaldı. Derin bir acı.
Onun haricinde kızlarda oldu ama nedense hepsi beni reddetti. Benim tek istediğim ise öpebileceğim, sarılabileceğim ve beraber güzel vakit geçirebileceğim bir arkadaştı.
Küçüklüğümden beri teknoloji konusuna ilgiliyim ama ailemin durumu olmadığı ve köyde yaşadığım için çocuklğum heba oldu. 5. sınıfta iken Acer marka bir laptop alındı. Ama ondan pek de faydalanabildiğimi söyleyemem. Kamerası ile fotoğraf çektim, eski oyunları oynadım GTA vice, NFS, Far Cry, Left 4 Dead, sam2 gibi. En azından küçükken website yapmayı öğrenebilseydim belki şu an para kazanabilirdim belki.
Şu an Arduino ile ilgiliyim. Kesinlikle ileride bununla ilgili şeyler üreteceğimi düşünüyorum çünkü bayağı ufak fikir projem var. Belki uzman olursam insan boyutunda robot yapmayı düşünüyorum. (robot telepresence işlevi için, görünüşü insan gibi olacak)
Spora ilgim var ama arkadaşım ve durum olmadığı için 1 Fitness'ı bırakmak zorunda kaldım 2 beraber futbol spor yapabileceğim biri yok.

8 Technopat ile en alakalı şeyler: 2 telefon kullanıyorum. Biri eğlence biri normal telefon amacıyla. Bu sayede sarjı bitmiyor erkenden.
3 PC var ama ikisi ölü ve eski.
Aynı anda 5 ekranı bir bilgisayara bağlamayı başardım. Ama günlük olarak kullanılamaz çünkü çok enerji tüketir. Şu an iki ekran kullanıyorum. Bu ekranlar konusunda ilgim çok. İleride uzmanı olursam şaşırmayın.
Kamera teleskop hobim olmasını istiyorum. Ama nereden öğreneceğim ne alacağımı bilmiyorum.

Yorumlar

ne kadar aynı? onca şey kadar ortaksa arkadaş olalım.
Marvel pek bilmem ama minecraftta pek iyiymdir kendi capimda speedrun yapip 42 dakikada bitirmişligim var ama artık speedrunu salladim ama hala oynarım hedfim oyun yapimciligi onun disinda reddit twitter ve youtube kulkaniyorum gta sa,gta5,vice city oyunları favorim onun disinda vr ve direksiyon setim var vr ile minecraft yaris oyunlari ve fnaf oynuyorum direksiyon ile forza ve ets2 oynuyorum fnaf tarzı oyunları severim
 
Blog yazmaya başlayacaktım, güzel bir fikir oldu benim için,güzel bir blog :)
Yazılım çok zor mu? Eğlencesine öğrenilebilir mi yoksa ciddiye alınmalı mı?
 
Blog yazmaya başlayacaktım, güzel bir fikir oldu benim için,güzel bir blog :)
Yazılım çok zor mu? Eğlencesine öğrenilebilir mi yoksa ciddiye alınmalı mı?
Yazılım ile ilgili birşeyler üretenlerin sanki ruhu yok. Hiç bu kadar can sıkıcı şekilde birşeyler öğretmeye çalışan insanları görmemiştim. Sanki devlette çalışan memurların yazılım öğretmesi gibi.
Eğlenceli birşey pek yok. Uzun zaman harcayıp istediğin birşeyi yapmak keyif verebilir belki.
 
Web sitesi tasarlamak istiyorsan WordPress kullanabilirsin özellikle yazılama yönelmeyecek senin gibiler için birebir çözüm HTML CSS JS Derken daha 1 yazı yazamadan sıkılırsın WordPress senin için kolaylık olur :)
 
Web sitesi tasarlamak istiyorsan WordPress kullanabilirsin özellikle yazılama yönelmeyecek senin gibiler için birebir çözüm HTML CSS JS Derken daha 1 yazı yazamadan sıkılırsın WordPress senin için kolaylık olur :)
Html css ile yapılabilecek varken hazır şşeyler asla kullanmam. Ben en çok backend de zorlanıyorum. Gelecekte muhtemelen html ve css öğrenirim. Zaten seviyorum bu iki dili. İstediğin gibi içerikleri koyabilmeni sağlıyor.
 
Dostum sakın yanlış anlama ama bir taraf seçmen lazım hayalin film yapabilmek yönetmen(yönetmen gibi bir şey olmak) yazmışsın hedefin yazılımcı olmak ikisi çok farklı şeyler şu anda ben yazılım sektörü içerisindeyim ve sadece popüler olduğu için bu sektöre giren hayali apayrı işler olan insanları gördüm ne kendilerini geliştirebildiler ne de başka bir şey yapabildi yazılım güzel meslek fakat ilgisi olmayanların yapabileceği bir meslek değil ilgim var diyebilirsin ama kişisel düşüncem olarak hayali başka bir iş sektör olan birisinin ilgisi sadece popülerlikten dolayı gelmektedir Bu yüzden ya yönetmen olmayı seçeceksin (telefondan kısa filmler çekerek başlayıp kendini kat be kat geliştirebilirsin) ya da yazılım hayatına gireceksin fakat yazılım hayatına girdikten sonra aklında en ufak bir acaba şu meslek olsa nasıl olurdu dediğin bir şey olursa o seni yavaşlatır hatta durma noktasına getirir. Şu şekilde insanları da çok gördüm adam atıyorum bir otelde müdür adam merak salıp yazılıma başlıyor geliştiriyor kendini ve güzel yazılımlar ortaya çıkartabiliyor ama bu adam onu hobi olarak yapıyor ama hiçbir zaman otelciliği bırakmıyor yazılımı özellikle web tasarımı hobi olarak yaparak ta para kazanabilirsin. Demeye çalıştığım şey bu sen bir yazılımcı olursan bir firmada yazılım geliştiricisi olarak işe başlarsan eğer aklında başka meslekler kalırsa senin gelişimin çok yavaşlar özellikle genç yaşta (20 yaşındayım) Benim yaşımdaki insanların şu anda çalıştığım firmada işe başlayarak sıkıldıklarını zora gelemeyip bırakıp yazılımı sadece hobi olarak yapmaya başlayarak farklı mesleklere yöneldiklerini gördüm. Eğer bu şekilde sonradan bir meslek değiştirmek istemiyorsan kesinlikle hobi olarak yapman. Anladığım kadarıyla web alanına yönelmek istiyorsun Front-End'te bir sıkıntım yok öğrendim diyorsun o zaman sana ilk tavsiyem C# öğren Windows form uygulamaları Console uygulamaları videolarını izleyebilirsin şimdi ne alaka web ile bunların dersen backend tarafında C# kullanılıyor ve C# web API dede aynı Console dada aynı sadece kullandığın kütüphaneler değişiyor yapı genel olarak aynı C# belirli bir noktaya geldikten sonra C# C# Web API Rest API diye arattığında birçok örnek bulabilirsin. Ama unutma Hobi olarak yapmak farklı yazılımcı olmak farklı
 
Dostum sakın yanlış anlama ama bir taraf seçmen lazım hayalin film yapabilmek yönetmen(yönetmen gibi bir şey olmak) yazmışsın hedefin yazılımcı olmak ikisi çok farklı şeyler şu anda ben yazılım sektörü içerisindeyim ve sadece popüler olduğu için bu sektöre giren hayali apayrı işler olan insanları gördüm ne kendilerini geliştirebildiler ne de başka bir şey yapabildi yazılım güzel meslek fakat ilgisi olmayanların yapabileceği bir meslek değil ilgim var diyebilirsin ama kişisel düşüncem olarak hayali başka bir iş sektör olan birisinin ilgisi sadece popülerlikten dolayı gelmektedir Bu yüzden ya yönetmen olmayı seçeceksin (telefondan kısa filmler çekerek başlayıp kendini kat be kat geliştirebilirsin) ya da yazılım hayatına gireceksin fakat yazılım hayatına girdikten sonra aklında en ufak bir acaba şu meslek olsa nasıl olurdu dediğin bir şey olursa o seni yavaşlatır hatta durma noktasına getirir. Şu şekilde insanları da çok gördüm adam atıyorum bir otelde müdür adam merak salıp yazılıma başlıyor geliştiriyor kendini ve güzel yazılımlar ortaya çıkartabiliyor ama bu adam onu hobi olarak yapıyor ama hiçbir zaman otelciliği bırakmıyor yazılımı özellikle web tasarımı hobi olarak yaparak ta para kazanabilirsin. Demeye çalıştığım şey bu sen bir yazılımcı olursan bir firmada yazılım geliştiricisi olarak işe başlarsan eğer aklında başka meslekler kalırsa senin gelişimin çok yavaşlar özellikle genç yaşta (20 yaşındayım) Benim yaşımdaki insanların şu anda çalıştığım firmada işe başlayarak sıkıldıklarını zora gelemeyip bırakıp yazılımı sadece hobi olarak yapmaya başlayarak farklı mesleklere yöneldiklerini gördüm. Eğer bu şekilde sonradan bir meslek değiştirmek istemiyorsan kesinlikle hobi olarak yapman. Anladığım kadarıyla web alanına yönelmek istiyorsun Front-End'te bir sıkıntım yok öğrendim diyorsun o zaman sana ilk tavsiyem C# öğren Windows form uygulamaları Console uygulamaları videolarını izleyebilirsin şimdi ne alaka web ile bunların dersen backend tarafında C# kullanılıyor ve C# web API dede aynı Console dada aynı sadece kullandığın kütüphaneler değişiyor yapı genel olarak aynı C# belirli bir noktaya geldikten sonra C# C# Web API Rest API diye arattığında birçok örnek bulabilirsin. Ama unutma Hobi olarak yapmak farklı yazılımcı olmak farklı
1 tek parça halinde yazmasan daha iyiydi.
2 yapmayı planladığım programlar ve websiteleri olduğu için ilgiliyim. Onun haricinde bunun okulundayim. Belki bu meslek sayesine maaşlı olabilirim diye düşünüyorum. Sonuçta yönetmen olana kadar maaş denen şeyi pek göremeyeceğim.
3 teknoloji ile ilgilenen biriyim. Popülerlik ile zerre alakası yok. Ben maaş dedim çok para değil. Diğerleri çok para kazanacaklarını söylüyor hep. Ben ise memur gibi maaşlı olmak istiyorum.
Yazılım öğrenmekte bu kadar zorlanacağımı bilsem bahçıvan olarak kalırdım. Sonuçta para lazım insana. Hem şuana kadar ıkinci üçüncü güçlü bilgisayarını almış olurdum.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Zeuszeus2023
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
718
Yorumlar
11
Son güncelleme

Kişisel kategorisindeki diğer girdiler

  • Tedavi gören kedim hüsniye
    Yaklaşık 1 ay önce araba çarptı arkadaşlar bu kedi önceden de çok güzeldi aslında sokak...
  • Love, Victor Dizisine Bir Şans Ver
    Şu hayatta sınırlarımızın ve bizi biz yapan duygu ve düşüncelerimizi bastırmak için çağımızın...
  • Uykuya Dalmadan Önceki O Düşünce Seremonisi
    Uykuya dalmadan önceki o düşünce seremonisi, Etkiler fazlasıyla çok düşünen bir insanı. Bu...
  • Eko
    Hayatım bir kalp cihazında engebelerle boğuşuyor, Ritimler bir yukarı çıkıyor bir aşağı iniyor...
  • 0. Gün
    Tarih: 6.02.2024 23.58 Kalan Gün: 488 Hedef: En kötü ilk 10 bin Bölüm: Dil Mevcut...

Zeuszeus2023 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı