Casper Nirvana TW8 BIOS Q3G91

Uzun süren uğraşlarım ve bir arkadaşımın yalvarması sonucu Casper Nirvana TW8'e ait son sürüm BIOS'u buldum.

Buradakine benzer bir yol izledim.

Casper ve diğer "Çin Malı" dizüstü bilgisayarların BIOS'ları bu sitede mevcut: 高地论坛-高地网-我们的技术专家 - WWW.GAODI.NET

Tabi siteye kayıt olabilmek, sonra kişisel ruh halinizi seçebilmek -evet, zorunlu- sonra da dosyayı bulup indirebilmek gerekiyor.

Neyse ki biraz aramayla bu konuyu buldum:

HASEE神舟笔记本广达SW8/TW8 准系统BIOS q3g91版 - HASEE|神舟 - 高地网 - 我们的技术专家 - WWW.GAODI.NET

Konuda BIOS sürümü Q3G91 mevcut. Fakat bir sorun daha var. BIOS'u ne ile güncelleyeceğiz?

Bunun için de Quanta'nın kullandığı INSYDE BIOS'lar için güncelleme aracı var. Casper'ları da Quanta ürettiği için...

O yazılımını da arşivimize ekledim :) Kaçmaz.... Insyde BIOS Güncelleme Aracı InsydeFlash 4.0.0.0 | Technopat Sosyal

Not: Bazı kullanıcılar için 4.0.0.0 sürümü çalışmayabilir. Bu durumda Insyde Flash 3.5.3.0 sürümünü kullanabilirsiniz.

Bunun bir de DOS altından güncelleyen sürümü var, FlashIt. Ben size onu da getiricem , onu da getiricem.

FlashIt - Insyde H2O BIOS DOS Üzerinden Güncelleme Aracı | Technopat Sosyal

Şimdi dileyen 64 Bit Windows 7 altında INSYDE 4.0.0.0 ile, dileyen DOS altında FlashIt ile güncelleyebilir. Mesuliyet tabii ki de bana ait değil :)

Buyrun BIOS: Casper Nirvana TW8 BIOS Q3G91

(Alternatif indirme bağlantısı)

Yorumlar

İyi günler. Yaşınızı bilmiyorum ama Recep bey diye hitap edeyim. Aylardır bu güncellemeyi nasıl yapacağımı arıyordum. Sonunda sayenizde yaptım ve BIOS güncellendi. Öncelikle çok teşekkür ederim. Yalnız bir konuda daha yardımınızı istiyorum. BIOS'un açılıştaki logosu değişti ve sizin verdiğiniz Çin firması Hasee yazıyor. Casper BIOS ekranında logo kapatma seçeneği yok. Ama sizin verdiğiniz araçta logo değiştirme seçeneği var. Yalnız buraya yaptığım logoları atıyorum ama patch dediğimde eklemiyor. Acaba Casper logoların boyutları ve özellikleri hakkında bilginiz var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle BIOS'u başarıyla güncellemiş olmanıza memnun oldum. Logo konusunda benim de kesin bilgim yok ama size şunları söyleyebilirim.

Genelde bu logolar BMP biçiminde olur. 256 renkten oluşur ve belirli bir pixel sınırı vardır. Bu konuyu vaktim olduğunda araştıracağım. Siz de öğreirseniz lütfen diğer kullanıcları bilgilendirmek için yorumda bulunun.

Teşekkürler.
 
Dün geceden beri kullanıyorum bilgisayarı, herhangi bir sorun yok ama temiz bir format gerekli bence BIOS'u yazdıktan sonra. Logo değiştirmeyle ben de fazla uğraşamadım. Bugün uğraşacağım ve çözebilirsem burada yayınlarım. Çözemezsem kalsın öyle, bir zararı yok. Tekrar teşekkür ederim. Özür dilerim bir şey daha söyleyeceğim unuttum dün. Sizin verdiğiniz Insydeflash 4.0.0.0 bende çalışmadı. Insydeflash 3.53 indirdim çalıştı. Daha sonra onun da linklerini yayınlarım burada.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sürümünün 2 yıl daha güncel olduğunu düşündüğümüzde ve güncellenen tonlarca öğe olduğunu hesaba kattığımızda sisteme sıfırdan bir Windows 7 64 Bit SP1 kurmak mantıklı olacaktır. Tamamdır. Mutlaka paylaşın o sürümü de. Biz de bulabiliriz ama vakit harcamayalım. Teşekkürler.
 
Aynen dediğiniz gibi Windows 7 64 Bit SP1 kuralım hemen ardından. Bu arada BIOS logosunu değiştiremedim daha doğrusu uğraşamadım çünkü her denemede BIOS'u tekrar yazmak gerekiyor, bu da tehlikeli olabilir. Ama şu kadarını söyleyebilirim, Casper kullananlar bilir, BIOS logosu geç gelir ve geç gider. En azından bu logo daha çabuk bir sürede ekrandan gidiyor. Nedenini bilmiyorum BIOS sürümüyle ilgili muhtemelen. Aşağıda Insydeflas 3.53 link var. Link sağlam. Eğer silinirse ben upload ederim. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef bozuk bir bağlantı. MediaFire.com'a yüklerseniz sevinirim. Bu arada 4.0.0.0 ne hata verdi? Yönetici olarak çalıştırdınız mı?
 
Linki tekrar koydum. Bu arada bir şey daha soracağım. Şimdi ben bu BIOS'u güncelledim, her şey normal çalışıyor. Bilgisayarım garanti dışında kalır mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında kalmaz fakat Casper'ı tandığım için açılıştaki HASSE logosunu görürseler "Siz buna Custom BIOS atmışsınız "deyip tamir etmeyebilirler.

Link hala çalışmıyor maalesef. Lütfen dosyayı MediaFire'a upload edin.
 
Peki Casper orijinal BIOS bulabilir miyiz? Gerektiğinde onu yükleyip gönderirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güncellemeden önce yedeğini almanız gerekirdi aslında. Yine de pek sorun olmaz. Bir keresinde MSI BIOS'u atarken bozulan Casper Minibook'u tamir etmişlerdi.
 
Öncelikle yazınız çok işime yaradı; teşekkür ederim. Fakat ben de basit şeylere takılanlardanım. O "hasse" yazısı 2 sn'lik de olsa canımı sıkıyor. Yorumlarda değiştirebileceğimiz belirtilmiş bu resmi. bunu da kısaca anlatır mısınız nasıl değiştirebiliriz??
 
Yararlı bilgiler için çok teşekkürler. Verdiğiniz bilgilerle kolayca update işlemini yaptım.Aynı sayfada bir bios daha var. "sw8_slic_hasee_3G91.rar" .
Bu da TW8 'e uygun mu? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.
 
Onca garip heceden kafam döndü :) Casper'ın TW9 serisi için 14.05.2010'dan daha güncel bios sürümü var mı? bios sürümü insyde q3g91 gözüküyor bunda da.
 
Oraya baktım. Hatta ordaki sürümü de yükledim ama bendekinden daha önceki bir tarihe ait gözüküyor. Önceden 05/14/2010 tarihli sistem bios'u vardı. Şimdi 02/01/2010 oldu. O yüzden özellikle sordum. Ayrıca aida64'de 09/17/09 tarihli görüntü bios'u gözüküyor. Bunu güncelleyemiyor muyuz?
 
Burdan dosyayı indirdim, güncellemeyi yaptım, bilgisayar kapandı, logo falan değişti ama açılmadı. Format atmama izin vermiyor ve bilgisayarı açmıyor. Mavi bi ekran çıkıyor, yeniden başlatıyor. Bu neden kaynaklanıyor.
 
Bilgisayarınıza işletim sistemi kuran firma kurarken sabit diski IDE moduna (yavaş çalışma modu) almış. BIOS güncelleyince bu mod AHCI olmuş. Format atmak için Windows'un açılmasına gerek yok. BIOS'a girip sabit disk modunu IDE yapın. Dosyalarınızı yedekledikten sonra Windows 8 kurmak için modu tekrar AHCI yapın. AHCI daha hızlı ve gelişmiş bir moddur.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Recep Baltaş
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
8.290
Yorumlar
48
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Recep Baltaş adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Neden iPhone'a Geçiyorum?
    Uzun süre Galaxy S21 Ultra 5G kullandıktan sonra nihayet iPhone 13 ile Apple topraklarına geri...
  • IFA 2019'u Geride Bırakırken...
    Bir IFA fuarını daha geride bırakmış olduk. Almanya’nın en eski endüstri fuarlarından biri olan...
  • Ahlak Bekçileri
    Dün yine metrobüste ortaya çıkmış parazitler. Öpüşen çifte müdahale etmişler. Bu Orta Doğulu'lar...
  • Sleep no more
    New York'ta katıldığım tiyatro gösterisi. Öncelikle gösteriye girmek için gözlüklerinizi...
  • Vefat Sonrası Yapılacak İşlemler
    Hastanede yatan bir kişi vefat ettikten sonra adım adım yapılacak işlemler: Öncelikle yoğun...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı