Epic Games vs Valve III. Dünya savaşı

I. Bölüm: Savaş başlıyor

Oyunları bedava vermesi sebebiyle birçok hayran kitlesine sahip olan hatta bir orduya sahip olan Epic Games ile Kuzey Kore, Amerika ve Rusya'ya savaş açtığını belirtti. Bunu fırsat bilen diğer ülkeler Epic Games'le ittifak oldular. Düşmanları Valve, Amerika ve Rusya "büyük bir ordumuz ve milli gücümüz var, Epic Games'e oyun ihracat etmememiz durumunda ekonomik olarak batacaksınız." sözlerini söyledi. Epic Games bunu tehdit olarak algıladı ve kendi oyunlarını yapmaya başladı ve FitGirl gibi ünlü crackciler ile anlaşıp oyunları bedava olarak sundular. Valve yeni el konsolu olan Steam Deck'i koz olarak kullanarak "Steam Deck el konsolunu sadece ittifak devletlere satacağız ayrıca fiyatta %70 indirim yapacağız." dedi. Türkiye gibi alım gücü düşük olan fakat oyun oynamak isteyen ülkeler Steam ile ittifak oldular.

II. Bölüm: Sıkıntılar

Alım gücü düşük olan ülkelerin birçoğunun Steam Deck sayesinde Steam ile ittifak olmasının ardından Epic Games Kuzey Kore ile görüşüp onlardan atom bombası istedi. Kuzey Kore lideri kim jong-un savaşları seven bir birey olduğundan dolayı Epic Games'e hiç düşünmeden 5 tane atom bombası verdi. Epic Games bunları sırasıyla Valve ülkesine 1 Rusya'ya 3 ve Amerika'ya 1 tane fırlattı. Ağır darbe alan Rusya "savaşta atom bombası kullanmak gelecek nesiller için ihanettir sözlerini kullandı. Rusya yaralarını sarmaya çalışırken Kuzey Kore kendini alamayıp Valve ülkesi ve Amerika'ya 2 tane daha atom bombası attı. Valve kendi oyunlarına kırılması imkansız bir crack koruyucusu yaptı ve şu ana kadar bütün kırılmış oyunları devre dışı bıraktı. Epic Games durumu fark edince FitGirl ile görüştüler FitGirl; Valve kırılması imkansız bir koruma yapmış, kırmamız imkansız dedi. Epic Games bu sözlere çok sinirlendi ve ellerindeki paranın birçoğunu FitGirl ekibi için verdi. Bu duruma tek sinirlenen Epic Games değildi, oyuncular da vardı. Oyuncular Steam'in bu korumasını duyunca Epic Games tarafından ayrılıp Valve'ye geçti. Bu sırada Valve'de boş durmuyordu, kendi tarafına geçen ülkelerden oyun vergisi alıp koruma sistemlerinde ki açıkları kapatmaya devam etti. Epic Games ve ittifakları ekonomik krize girdiler, gelirleri olmadan harcıyorlardı.

III. Bölüm: Sürpriz

Epic Games bunun böyle olmayacağını anladı ve farklı yöntemler denemeye karar verdi. Valve bilgisayarlarına virüs gönderip açıkları öğreneceklerdi. Aynı zamanda gizlice Valve ülkesine sızıp çalışanları katledeceklerdi. Epic Games çalışanları ve diğer ülkeden yardımlar ile sağlam bir virüs oluşturdular, sırada bunu onların bilgisayarlarına bulaştırmaktaydı. Virüsü kopyalayıp USB belleklere koydular ve Valve ülkesine gizlice sızacak kişilere USB bellekleri verdiler. Ülke ülke dolaşan Epic Games çalışanları sonunda Valve ülkesine girmeyi başarmışlardı. Valve çalışanlarının olduğu binalara girip bilgisayarlara USB bellekleri taktılar, fakat düşünmedikleri bir şey vardı ki Valve Kaspersky kullanıyordu. Planları suya düşen Epic Games çalışanları iç karışıklık yaratmak ve Valve'nin açık kapatan işçilerini katletmeye karar verdiler. Teker teker sessizce çalışanları ve Valve'nin ceosunu öldürdüler, ve yine sessizce ülkeden ayrıldılar. Epic Games yetkilileri yaptıkları işten dolayı onları tebrik etti. Valve ülkesinde ise durum çok kötüydü, çalışanların öldürüldünü gören Valve yetkilileri ülkede arama yapılmasına karar verdiler. Açıkları kapatan işciler olmadığından dolayı FitGirl hızlıca Valve'nin korumasını kırıp oyunları sızdırmaya başladı.

IV. Bölüm: Kriz

Valve oyunların sızdırılmaya başladığını anladığı zaman öldürülen işçilerin yerine yeni işçi bulmaya çalıştı fakat kimseyi bulamadı, Valve'nin koruma sistemi o kadar karışıktı ki işçilerin bunları anlaması için en az 2 sene gerekiyordu. Valve ve ittifakları şu ana kadar ordusunu ve silahlarını hiç kullanmadığını fark etti, Valve ani bir karar ile "Rusya, Amerika ve diğer ittifaklarım Epic Games'in çıkardığı sorunları yok etmenin yolu ordumuzu kullanmaktır" dedi. Rusya ve Amerika çağrılara hemen cevap verdi ve Valve'nin isteğini kabul etti. 5 milyon asker, 10 tane atom bombası, 1000 füze, 10000 tank, 10000 tane savaş uçağı ile düşman topraklarına gittiler. Bu kalkınmayı fark eden Kuzey Kore Epic Games'e hemen haber verdi. Kuzey Kore Epic Games'in bu kadar büyük bir orduyu durduramayacağını bildiğinden dolayı ülkede seferberlik ilan etti. 10 milyon asker, 1000 hava savunma, 100 bomba imha makinesi ile Epic Games'in savaşta daha rahat olması için Valve'nin askeri gücünü azalttı. Valve ve ittifakları toplanıp geriye kalan 2 milyon askerinin, 6 atom bombasının 500 füzesinin 5000 tankının 5000 tane savaş uçağını ikiye bölerek Kuzey Kore ve Epic Games'e saldırdı. Kuzey Kore yaralarını hızlıca sarmasına rağmen Epic Games için durumlar vahimdi. Valve ve ittifakları durmayıp Epic Games art arda DDoS atmaya başladı, Epic Games DDoS saldırılarına dayanamayıp bir sürü açık verdi. Valve çalınan oyunlarını geri almaya çalışırken Kuzey Kore Epic Games'ten emir almadan Valve'a ve ittifaklarına beşer tane atom bombası attı. Valve ve ittifakları buna dayanamayıp anarşiye girdiler. Valve artık DDoS atamıyor, çok fazla açık veriyor ve oyunlarını çaldırıyordu.

V. Bölüm: Son

Valve ve ittifaklarının anarşiye girmesi sonucu Valve'nin elinde hiç oyun kalmadı, Rusya ve Amerika savaşı Epic Games'in kazanacağını anladı ve onlarla ittifak oldu. Valve tek başına sefil bir şekilde ölmeyi bekliyordu, bütün ülkeler Valve'a bombalar fırlatıyor, oyunları çalıyor, üslerini darmadağan ediyorlardı. Valve son çaresi olan Half-Life 3'ü çıkarttı, Valve bile böylesini beklemiyordu, dünya'nın dört bir tarafından herkes Valve ile ittifak oldu Half-Life 3 o kadar isteniyordu ki Epic Games tek başına kaldı. Valve kazandığı paralar ile Epic Games'i ezdi geçti. Dünyadaki tek ülke artık Valveistan'dı. 3 sene geçtikten sonra Valve artık büyük projesi olan real-Life 4'ü çıkardı, diktatör olmaktan gözü kararan Valve bütün parası ile insanları aynı Half-Life evrenindeki gibi köleleştirdi ve zenginliğine zenginlik kattı, böylece dünyanın sonu kısmen olsa da gelmiş oldu.

1 saat boyunca bunu yazdım, olabilecek en absürt şekilde yazmaya çalıştım ve çok zevk aldım, elimden geldiğince daha fazlasını da yaparım. Umarım beğenmişsinizdir :)
Yazar hakkında
O Görkem
IObit ürünleri kullanma, kullandırtma!
Sistem Özelliklerim: RX 570 4 GB - 8 GB RAM - AMD Ryzen 5 2600 - Seagate Barracuda 1TB - SSD'yi bilmiyorum
13 yaşında sosyalde eğlenen birisi. Anime izliyorum oyun oynuyorum, Yazılım Mühendisi olacağım (Umarım)​

Son incelemeler

Artıları: Mükemmel 👏👏
Eksileri: Yok
Mükemmel bir yazı olmuş teşekkürler.
  • Muhteşem
İfadeler: O Görkem
O Görkem
O Görkem
Çok teşekkürler :)
Güzel.
  • Muhteşem
İfadeler: O Görkem

Yorumlar

Aşırı güzel olmuş özellikle Half-Life 3 kısmı ve Kaspersky kısmında koptum. Başka konularda devamı gelsin.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
O Görkem
Okuma süresi
4 dakika okuma
Görüntüleme
483
Yorumlar
4
İncelemeler
2
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
5,00 yıldız
Değerlendirme
4,75 yıldız 4 değerlendirme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

O Görkem adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı