Gelecek geçmişten yazılmıştır

Teknoloji sanıldığından daha yüksek bir irtifada. Teknoloji planlı bir şekilde, günümüz planına uygun olarak geliştiriliyor.

Politik olaylar, tarihsel olaylar, spor dalları, medyaya yansıtılan olayların çoğunluğu geçmişten yazılmıştır, planlanmıştır.

Ünlülerin çoğunluğu seçilmiş kişilerden oluşur. Gündem ve trend olaylar planlıdır.

Florur içeren bütün gıdalar insanları sakinleştirip uyuşturur. Suyun ve bir çok gıdanın içinde bulunur.

Tüketilen gıdalar, tok tutmaya değil de doyurmaya yönelik düzenlenmiştir.

İnsan zekasını tetikliyen, daha da gelişmiş elementler ve gıdalar vardır. Şu an bile normalin altında çalışıyor diyebilirim.

Yazdıklarım malasef kabataslak. Florur olayı harici yazdıklarım, kendi fikrimdir. İnanmamakta özgürsünüz, bilgi kirliliği diyip geçebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yorumlar

Fluoxetinden bahsediyorsan verdiğin bilgi doğru değil, zira fluoxetine bileşiğindeki flor atomları vücut içindeyken bağlı olduğu bileşikten ayrılmıyor.
 
Son düzenleme:
"Florur içeren bütün gıdalar insanları sakinleştirip uyuşturur. Suyun içinde bolcana bulunan florur, aynı şekil antidepresanların ana maddesidir."

Bana versenize şundan biraz. Bi türlü şu dünyaya ayak uyduramadım.
 
Hayır, flor atomu sahip olduğu bütün kimyasal özellikleri bileşik içindeyken kaybediyor. Bazı antidepresanların uyuşturucu olma özelliğinin sebebi bundan tamamen ayrı.
Peki niye flor kullanılıyor? Asıl amacı uyuşturucu olan element, farklı bir bileşenle birleşip ne etkisi yaratıyor?
 
Son düzenleme:
Flor uyuşturucu element değil. Florun vücuttaki asıl zararlı ve bahsettiğin uyuşturucu etkisi kuvettli bir halojen olmasından ve iyot elementinin bağlanması gereken yerlere bağlanıp vücutta tiroitin işleyişini bozmasından ötürü kaynaklanıyor. Aynı olay, flor atomu kararlı bir bileşik içindeyken gözlenmez. Bu basit bir kimya problemi. Elementlerin bileşik içindeyken kimyasal özelliklerini kaybettiği ortaokuldan itibaren öğretilen bir şey, üstelik NaCl örnek olarak verilir. Sofra tuzunun sahip olduğu iki elementten biri olan klor zamanında zehirli gaz olarak kullanılmıştır.
 
Yani doğrudan uyuşturucu olmadığını söylüyorsun, anladım. Uyuşturucu etkisi yaratıyor, bahsettiğim şey bu.

Şunu soruyorum; Flor bileşik içindeyken ne etkisi yaratıyor?
 
Son düzenleme:
Uyuşturucu etkisi yaratıyor, bahsettiğim şey bu. O yüzden uyuşturucu dedim, doğrudan uyuşturucu olmaması bunu yapmadığı anlamına gelmiyor.
Ben de nasıl ve hangi koşullarda bunu yaptığını anlattım. Cevabını almışsındır umarım.

Şunu soruyorum; Flor bileşik içindeyken ne etkisi yaratıyor?
Bileşiğin etkisine bakmalı. Her bir element farklı etkilere sebep oluyor mu bilmiyorum. Antidepresanların uyuşturucu etkisiyle bunun bir alakası olmadığını tekrar söylüyorum. Uyuşturu etkisine asıl sahip olan benzodiazepin türevi ilaçlar genel olarak GABA reseptör agonistidir. SSRI’ların serotonin reseptörleri üzerinden bir etkiye sahip olduğu düşünülse de bu bu kadar basit bir şekilde açıklanamaz. Bir reseptör türü başka türleri aktive veya inhibe edebilir. Ya da apayrı bir mekanizma ile de işliyor olabilirler.
 
Ben de nasıl ve hangi koşullarda bunu yaptığını anlattım. Cevabını almışsındır umarım.


Bileşiğin etkisine bakmalı. Her bir element farklı etkilere sebep oluyor mu bilmiyorum.

Anladım.


Benim de bahsettiğim şey buydu. Yani bir bileşen içinde olduğu için, farklı bir amaç doğuruyor. Ama ne etkisi yaratıyor?
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Elementor
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
743
Yorumlar
14
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Elementor adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı