Teknolojinin yükselmesiyle beraber artan işsizlik

Teknoloji, her geçen gün güç kazanıyor. Teknolojinin gelişmesi, fabrikada çalışan insan sayısını büyük ölçüde düşürdü. Bu her ne kadar kulağa hoş gelse de, kapitalizm yüzünden işsizlik ve açlık meselesini de ortaya çıkıyor.

Yaşam kalitesi yüksek olan ülkeler, bu durumu her ne kadar işsizlik maaşı gibi yollarla kontrol altına alabilse de, ne yazık ki durum bizim gibi ülkeler için hiç de iyi değil.

Fabrikalarda çalışan işçi sayısı, gün geçtikçe azalıyor.

Malasef ki, yakın tarihte işsizlik oranları daha da artacak.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yorumlar

Kapitalizm, bir kilit gibidir aslında. Ne kadar açsanız da yine kapatan siz olursunuz. Çünkü işleyiş dönüp dolaşıp yine aynı yere gelecek. Bu böyledir. Fabrikaların yapay zekanın eline geçmesi için daha çok var gibi duruyor. Ve iş, sadece fabrikada çalışmak değil. İleriye dönük yeni meslekler ortaya çıkacak. Yani fabrikaların yapay zekanın eline geçmesi, bir mimarın sorunu olmayacağı gibi, o zamanın işçisi içinde sorun olmayacak. Bahsettiğiniz küresel anlamda bir şey olmaz. Ancak ülkeden ülkeye değişir.
 
@Yosef İleriye dönük mesleklerden kastin ne? Drone uçurtmak gibi mi? Geniş çapta işçiye muhtaç olacak mesleklerin ortaya çıkacağını sanmıyorum.
 
Son düzenleme:
@Yosef İleriye dönük mesleklerden kastin ne? Drone uçurtmak gibi mi? Geniş çapta işçiye muhtaç olacak mesleklerin ortaya çıkacağını sanmıyorum.
Yani yeni iş dalları çıkacak. Tıpkı internet eskiden olmadığı dönemle şuan ki dönemi kıyaslarsak, internet geniş çaplı bir kitleye gelir sağlıyor. İleride ne olur bilemem. İnternet kadar etkili yeni bir şeyin çıkacağını da sanmıyorum. Ama internet odaklı yeni meslekler çıkabilir. Fabrikadaki yapay zekaların bakımı da gerekir elbet. Ama o döneme çok uzağız. Şuan gelişmemiş ülkeler, nüfus azaltmak istiyor. Gelişmiş ülkelerin nüfusu zaten dengede. Nüfusun fazla olması işsizliği doğuruyor. Ve dünya nüfusu bu yüzden azaltılmak isteniyor. Hatta Çin de bir ara sadece bir tane çocuk yapma izni vardı. Nihayetinde bulunduğun ülkeye göre değişiyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Elementor
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
425
Yorumlar
3
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Elementor adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı