Google Takvim İle Hayatınızı Programlayın

Merhaba, bu blog girdimde Google "Calendar" Takvim ile hayatınıza nasır belirli bir yol çizip o yoldan yürümeyi anlatacağım. Biraz fazla gereksiz metaforik olsa da şunu söylemeye çalışıyorum. Bir çoğumuzun planları var, hedefleri var. Ama bu hedefleri gerçekleştirme yolunda sağlam emin adımlar atmıyoruz. Sağlam emin adımlar atmak bir yana bunun nasıl olacağını da bilmiyoruz. Benim kendi şahsi fikrim sağlam bir adımdan önce gelen şey o sağlam adımı planlamaktır. Ben de burada size Google Takvim gibi basit bir programı nasıl efektif bir şekilde kullanabileceğinizi göstereceğim.

Google Takvim'in Özellikleri​

1. Google Takvim'de hayatınızın her alanına ait farklı farklı takvimler oluşturabilirsiniz. Yani demeye çalıştığım şey şu. Hayatınızı belli parçalara bölelim. Mesela bunlar "kişisel", "eğitim", "projeler", "iş" olabilir. Ben örnek verdim sadece. Kategorileri siz belirleyeceksiniz. Peki bu özellik ne işimize yarar? Oluşturduğunuz bu takvimlerin bazılarını gizleyip bazılarını göstererek istediğiniz etkinliklerin gösterilmesini sağlayabilirsiniz. Bu da tek düzlemde (board) daha derli toplu bir takvim görünümü demektir.

2. Oluşturduğunuz etkinlikler için bildirim alabilirsiniz. 1 gün önce 10 dk önce size kalmış. Daha sonrasında tekrar eden etkinlikler düzenleyebilirsiniz. Bu şekilde sürekli etkinlik eklemek zorunda değilsiniz.

3. Google Takvim diğer Google servisleri ve başka bir blog girdimde bahsedeceğim Todoist ile senkronize çalışabilmektedir. Bu servisler Google Haritalar, Google Keep Notlar, Google Görevler ve Google Meet. Buna ek olarak Todoist ve Zoom'u da ekleyebiliriz. Tabi bunlar Google servisleri olmadığından ek ayarlamalarla senkronize edilmesi gerekir. Ama diğer saydığım servisler Google Takvim'in içinde gelir. Google Takvim'de diğerlerinin içinde gelir. Demeye çalıştığım şey şu ki Gmail'de iken alt sağ tarafta bir ok vardır. O oka basın. Yan panel açılır. Ekranın sağ tarafını komple kaplayan bir panel açılır ve bu panel üzerinde bazı Google servisleri yer alır. Oradaki + butonu ile ek eklentiler kurabilirsiniz. Buna Zoom for Google Workspace eklentisini örnek olarak gösterebiliriz.
Bu Google servisleri (Keep, Map, Gmail, Drive, Meet, Chat) hep birbirinin içinde dönerek birbirleri ile çalışırlar. Hatta benim böyle bir arkadaş grubum var. Bazen ders planlıyoruz ve kameralar açık bir şekilde ders çalışıyoruz.

4. Takviminizi isterseniz biriyle paylaşabilirsiniz. Açık link vererek de herkes ile paylaşabilirsiniz. Ama birinin o takvime tam erişimi olmasını istiyorsanız manuel eklemeniz gerekmektedir. Bu şekilde ortak çalışma alanları oluşturabilirsiniz.

Google Takvim'de Etkinlik Nasıl Eklenir?​

Sürükle bırak ile etkinlik ekleyebilirsiniz. Sürükleyerek saat ve tarihi direkt otomatik bir şekilde belirleyebilirsiniz. Daha sonrasında oradaki ilgili ayardan tekrar eden etkinlikler oluşturabilirsiniz. Tek tuşla etkinliğinize Google Meet toplantı bağlantısı ekleyebilirsiniz. Daha sonrasında etkinliğinizi sadece o etkinliğinizi başka birileriyle paylaşabilirsiniz.

Ben bu şekilde bir ders programı yaptım. Sonra bazı alışkanlık görevleri ekledim. Namaz, kitap, podcast gibi etkinlikleri ekledim. Ama bunları etkinlik olarak değil de görev olarak ekledim. Yani tıklanınca üstü çizilen birer to-do list öğesi olarak ekledim. Bundan da bir sonraki Google blog girdimde bahsedeceğim.

Benim Google Takvim'im:
1665240225547.png



Uyarmam gereken bir yer var ama. Google Takvim'de saatleri kaldıramıyorsunuz. Yani mecburen saatli bir etkinlik yapmak zorundasınız. Ama siz kendinizi bu saatli etkinliklere uymaya zorlamayın. Çünkü siz birer robot değilsiniz. 3 dk ileri 5 dk geri olur. Kafanıza göre takılın. Bu Google Takvim sadece bize ana bir hat çıkartmada o haftamızın nasıl geçeceği konusunda bir izlenim vermede bize yardımcı oluyor.

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın! Takipte kalın! 🥰
Yazar hakkında
Bilişsel Hack
canerkosedag.com'un kurucusuyum. Bu benim kişisel şahsi düşüncelerimi paylaştığım özgür platformum.

Psikiyatrist olmak hayalim.

Yorumlar

Elinize sağlık oldukça faydalı bir yazı olmuş. Google keep entegrasyonu ve rehberini de bekleriz.

Birde şu sorum var, günler ilerledikçe değişen etkinlikler planlayabiliyor muyuz? Örneğin öğle namazının günler geçtikçe saati değişiyor, bizde 12:10, ertesi gün 12:11 gibi ilerleterek devam ettirebilir miyiz? Kolay bir işlem değil farkındayım ama merak ettim :)
 
Son düzenleme:

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Bilişsel Hack
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
468
Yorumlar
1
Son güncelleme

Kişisel kategorisindeki diğer girdiler

  • Tedavi gören kedim hüsniye
    Yaklaşık 1 ay önce araba çarptı arkadaşlar bu kedi önceden de çok güzeldi aslında sokak...
  • Love, Victor Dizisine Bir Şans Ver
    Şu hayatta sınırlarımızın ve bizi biz yapan duygu ve düşüncelerimizi bastırmak için çağımızın...
  • Uykuya Dalmadan Önceki O Düşünce Seremonisi
    Uykuya dalmadan önceki o düşünce seremonisi, Etkiler fazlasıyla çok düşünen bir insanı. Bu...
  • Eko
    Hayatım bir kalp cihazında engebelerle boğuşuyor, Ritimler bir yukarı çıkıyor bir aşağı iniyor...
  • 0. Gün
    Tarih: 6.02.2024 23.58 Kalan Gün: 488 Hedef: En kötü ilk 10 bin Bölüm: Dil Mevcut...

Bilişsel Hack adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı