Holodomor Yalanı

Stalin denilince akıllara Stalin hakkında atılan iftiralar gelir. Liberal ve muhafazakâr ideologlar tarafından TÜRETİLMİŞ olan bu iddiaların başında ise Holodomor kıtlığı gelir. Türetilmiş dememin sebebi bu iddiaların 1956 yılında 20. SSCB komünist partisi kongresi sırasında Nikita Kruşçev'in raporundan, Leonid Brejnev tarafından önerilip Mihail Gorbaçov tarafından onaylanan perestroyka reformu dönemine kadar uzanan bir süreçte başlamış olmasıdır.

Holodomor olayları bazı ideologlara göre Stalin'in Holodomor'u işgal edip ordaki halkları kıtlığa mahkum etmesidir. Ama aslında durum bu ideologların hayallerindeki gibi olmamıştır.

SSCB Holodomor'a girdiği zaman Holodomor'da yaşayan toprak ağaları SSCB'nin kolhozlarına karşı çıkmıştır. Bunun sebebi ise altlarında çalışan işçiler aracılığıyla elde ettikleri kazançları kolhoz düzeninde elde edemeyecek olmalarıydı. SSCB'nin çiftliklerdeki besinleri kamulaştırmasını istemeyen toprak ağaları elde edilen mahsulleri yakıp yok etmeye başlamıştı. Bu isyan diğer SSCB halklarının da kıtlık çekmesine sebep olmuştu. İşte Holodomor kıtlığı bu şekilde ortaya çıkmıştı.

Holodomor'daki göl ise bizzat Stalin tarafından toprak ağalarını kuraklığa mahsur bırakmak için kurutulmuştur. Gulag toplama kamplarına göndermek yerine geri dönülebilir olan bu ceza, o dönemde her ne kadar mantıklı olsa da etkilerinin günümüzde hala sürüyor olması Stalin'in adını lekelemiştir. Fakat şunu da unutmamak lazım ki hatasız kul olmaz.

.
  • IMG_20221007_130013_887.jpg
    IMG_20221007_130013_887.jpg
    56,9 KB · Görüntüleme: 104
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Kenan Sabri Çilli
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
689
Son güncelleme
Değerlendirme
1,80 yıldız 5 değerlendirme

Tarih kategorisindeki diğer girdiler

Kenan Sabri Çilli adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı