Joseph Stalin Hakkında Söylenen Yalanlar

Joseph Stalin Kimdir?
Asıl adı Yosif Visaryonoviç Cuğaşvili olan Joseph Stalin 18 Aralık 1878 tarihinde doğmuştur. Sovyetler Birliği Komünist Partisi genel sekreteri Joseph Stalin 1924 yılından 1953 yılına kadar Sovyetler Birliği'ni yönetmiştir. Sovyetler Birliği'ni dönemin emperyalist gücü Winston Churchill'in ve daha nicelerinin de inkar etmediği gibi süper güce dönüştürmüştür.

1. Yalan: Stalin Kan Döken Bir Diktatördü
1956 yılında 20. Komünist Parti kongresi sırasında Nikita Kruşçev Stalin'i bir raporunda eleştirmişti. SSCB'de başlayan farklı bir Stalin karşıtı kampanya ise konuyu alakasız yerlere çekmişti. İddialara göre Stalin döneminde yapılan idamlar Stalin'in olabildiğince fazla sayıda insan öldürmek istemesiyle açıklandı. Aslında durum liberal ideologların hayallerindeki gibi değildi. 1920-1953 yılları arasında yaklaşık 4 milyon insan devrime ihanetten hüküm giymişti. Yaklaşık 680 bin kişi ise idam cezasına çarptırılmıştı. 1918-1958 yılları arasında SSCB topraklarında yaklaşık 400 milyon insan yaşamıştı ve bunların yalnızca %2.5 bu sürece maruz kalmıştı, geri kalan %97.5 kısım hiçbir soruşturmayla karşılaşmamıştı. Öyle ki Stalin karşıtı kaynaklar bile ölü rakamlarını verirken kendileri arasında çelişmekte ve rakamlar farklı gösterilmekte. Bu kaynakların en iyimser olanını ele alacak olursak Stalin 20 milyon insan öldürmüştü, 18 milyonu ise hapis cezasında çarptırılmıştı. Bu da demek oluyor ki Stalin döneminde yaklaşık 38 milyon kişi çoğunluğu erkek olmak suretiyle öldürülmüş veya ekonomik üretimin ve çocuk üretiminin dışında kalmıştı. Böylesi bir durumda ülkenin nüfus artışında bir yavaşlama hatta gerileme meydana gelmez mi? Veya nüfusa böylesi bir darbe indirilseydi savaş esnasında yıkılan sanayiyi, askeriyeyi, mimariyi, altyapıyı onarmak ve üretimi tekrar sağlamak zor olmaz mıydı? Bu yalanlar antikomünist propagandalar içinde yer almakla beraber komünist olan herkesi suçlamak üzerine söylenen asılsız, insanları komünizmden korkutmak için atılan yalanlardır.

2. Yalan: Stalin'in Psikolojik Rahatsızlıkları Vardı
Nikita Kruşçev 2. Dünya Savaşı'nı anlatırken Stalin'in psikolojik olarak depresyona girdiğini ve görevden kaçıp dağlarda saklandığını iddia etmişti. Ancak Stalin'in odasına girenlerin ve çıkanların kaydının tutulduğu defterin de kanıtladığı gibi bildiğim kadarıyla defter şu anda SSCB müzesinde sergileniyor Stalin savaş sırasında görevini hiç terk etmemiş, ordu ve devlet adamlarını düzenli olarak odasına kabul etmiştir. Stalin savaşın en tehlikeli günlerinde bile görevinin başından asla ayrılmamıştır. Moskova, faşist Nazi Almanyası tarafından kuşatıldığı zaman bile kaçmak yerine çalışmayı ve halkı rahatlatmayı seçmişti. Öyle ki Moskova kuşatmasının sürdüğü zamanlarda Ekim Devrimi'nin 24. yıldönümü onuruna Stalin bir konuşma yapmıştı ve Kızıl Ordu bir geçit töreni gerçekleştirmişti. Bu konuşma Sovyet halklarının umutlarını yeşertmiş, daha azimli kılmıştı.

3. Yalan: Stalin Milliyetçi Ve Antisemitik Bir Liderdi
Antisemitizm Yahudi milletine karşı duyulan düşmanlık, nefret önyargı veya ayrımcılığa denir. Faşist Adolf Hitler antisemitik isimlere en büyük örnektir.
Stalin konuşmalarında Rus halkına sonsuz saygı duyduğunu belirtmiş, onları sevdiğini söylemişti. Antikomünist ideologlar ise bu sözleri çarpıtarak Stalin'in Rus milliyetçisi olduğunu ileri sürmüştü. Fakat Stalin bir Rus milliyetçisi değildi. Öyle ki Rus olanların yanında diğer halklar da SSCB'de diğer insanlarla aynı şartlarda, refah seviyesinde, aynı muameleyi görmüştür. Stalin'in liderlik yaptığı dönem içinde hayat standartlarındaki büyük iyileşme sonucu ölüm oranlarında gözle görülür bir düşüş yaşanmış, bütün halkların nüfusu artmıştır. Bu dönemde diğer halklar kendi dilinde okuma, yazma ve konuşma özgürlüğü edinmiş, azınlıklar ise ilk kez bir alfabeye kavuşmuştur. Stalin'in antisemitik olduğuna gelecek olursak. Stalin'in en yakın yoldaşlarından biri ve halk komiseri olan Lazar Kaganovich bir yahudiydi. Burdan akıllara Hitler'in eşinin de Yahudi olduğu gelebilir. Fakat Hitler'in eşi hiçbir zaman bir devlet görevlisi olmamıştı. Aynı zamanda Stalin ödülü verilen pek çok sanatçı da Yahudi kökenliydi. Joseph Stalin has bir Marksist-Leninist olarak milliyetçilikle alakalı tezleri ağır bir şekilde eleştirmiştir. Öyle ki Stalin ABD'deki bir Yahudi telegraf ajansının bir sorusuna şöyle cevap vermiştir: Irkçı şovenizmin aşırı bir biçimi olan Yahudi düşmanlığı, yamyamlığın en tehlikeli kalıntısıdır. (...) SSCB'de Yahudi düşmanlığı, Sovyet sistemine düşmanlık olarak kabul edilir, yasalarca amansız bir şekilde kovuşturulur. Yahudi düşmanlığını eyleme dökenler için ise Sovyet yasalarında ölüm cezası bulunmaktadır.

4. Yalan: Lenin Stalin'e Güvenmemiştir

Bu yalan, liberaller, kapitalistler veya muhafazakarlardan çok troçkistlerin uyduruğu bir yalandır. Troçkistlerin iddialarına göre Lenin, ölmeden önce Komünist Parti'ye yazdığı vasiyetinde Stalin'e güvenmemeleri gerektiğini söylemiştir. Ancak gerçekteyse durum hiç böyle olmamıştır. Troçki komünizmin ilkelerinden kopmuş bir revizyonisttir. Lenin ise ölümüne kadar Troçki ve troçkizm ile savaşmıştır.

Edit: Diğer makalelerde belirttiğim gibi yazıyı okurken ideolojik takıntılarınızı veya fikirlerinizi kendinize saklayın. Herkesin fikri kendine.
  • J.Stalin.jpg
    J.Stalin.jpg
    6,2 KB · Görüntüleme: 159
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yorumlar

 
Dostum yalanları kanıtlarıyla açıkladım. İspat etmek için Stalin'i diriltmem mi lazım?

Gerekirse dirilt orası beni pek de ilgilendirmiyor artık. Ve senin birkaç blog yazını daha hatırlıyorum. @Cruslan seni yerin dibine soktuğunu da iyi hatırlıyorum. Komünizm gibi sosyal bir yapıyı gelecekte bile toparlanamaz hale getiren Stalin'i hala savunuyorsun. Siz tek ülkede sosyalizmciler yüzünden bu ideoloji hiçbir zaman yenilenemedi.
 
İşine gelmemiş belli. Ve inan bana sen tam bir gericisin, sağ gericilerden farkın olmayan bir sol gericisin.
@388526 @ItsAllGoodman @Linuxginar Şu yazıya bir bakıp tarafsız yorumlar mısınız.
Okudum, objektif diyemem. Tamamen objektif olmasi kisinin muhakemesine baglidir. Sosyalizm dusmani degilim (gecen seneden itibaren mesajlarimdan gorebilirsiniz) ancak bu yaziya hak vermiyorum. Liberal ideologlar kisminda hafif patladim 👍
 
Kendisine düşman komutanları tasfiye etti kafasını kuma gömdü almanlar Moskova'ya kadar geldi.

Bir kere en büyük hata kızıl napolyon takma adlı Tuhaçevski'yi öldürmesi. Sovyetler birliğinin en önemli mareşallerinden biriydi. Üstüne üstlük bu tasfiyelerden sonra 2. dünya savaşının patlak vermesi ve deneyimli asker kaybıda bir daha asla toparlanamaz bir düzeye geldi. Teknolojiyi geliştirebilirsin ama bir generali yetiştirmek için yıllarını vermen gerekir.
 
Gerekirse dirilt orası beni pek de ilgilendirmiyor artık. Ve senin birkaç blog yazını daha hatırlıyorum. @Cruslan seni yerin dibine soktuğunu da iyi hatırlıyorum. Komünizm gibi sosyal bir yapıyı gelecekte bile toparlanamaz hale getiren Stalin'i hala savunuyorsun. Siz tek ülkede sosyalizmciler yüzünden bu ideoloji hiçbir zaman yenilenemedi.
Sadece şuna cevap vermek istiyorum çünkü yoksa aynı şeyleri söyleyeceğiz @Cruslan Rusya'nın ve Çin'in hala komünizmle yönetildiğini savunan birisi Çin sermaye reformu ile komünizme ihanet etmiştir kim kimi yerin dibine sokuyor
 
Sadece şuna cevap vermek istiyorum çünkü yoksa aynı şeyleri söyleyeceğiz @Cruslan Rusya'nın ve Çin'in hala komünizmle yönetildiğini savunan birisi Çin sermaye reformu ile komünizme ihanet etmiştir kim kimi yerin dibine sokuyor
Çin meselesi konudan bağımsız. Orası tartışılır. Çin modeli komünizm adı altında aslında liberal sermayeye açılan bir yoldan geçiyor.
 
Sadece şuna cevap vermek istiyorum çünkü yoksa aynı şeyleri söyleyeceğiz. @Cruslan, Rusya'nın ve Çin'in hala komünizmle yönetildiğini savunan birisi. Çin sermaye reformu ile komünizme ihanet etmiştir kim kimi yerin dibine sokuyor.
Bu iddianızı doğrulayacak bir cümlemi gösterir misiniz? Çin zaten ondan sonra süper-güç halini aldı. "Düşüncelerinizin üstünlüğünü" kanıtlamaya çalışırken kendi kendinizi çürütüyorsunuz.
 
Bu iddianızı doğrulayacak bir cümlemi gösterir misiniz? Çin zaten ondan sonra süper-güç halini aldı. "Düşüncelerinizin üstünlüğünü" kanıtlamaya çalışırken kendi kendinizi çürütüyorsunuz.
Kim kimin iddiasını çürütüyor :D?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2022-05-26-00-01-47-148_com.technopat.net.jpg
    Screenshot_2022-05-26-00-01-47-148_com.technopat.net.jpg
    60,3 KB · Görüntüleme: 109
Paranoyaktır. Asıl o komünizme ihanet etmiştir. Devrimi bütün dünyaya yaymak yerine tek bir ülkede olmasını isteyen biridir. Troçki gerçek bir komünisttir.
 
Kendi kendinizin. Orada Sosyalizm mi yazıyor yoksa bana mı öyle geliyor? Ki hiçbirinin bir farkı kalmadı, kendilerine ne derlerlerse desinler kapitalist bir ekonomik sistemde, emperyalist bir düzende hareket ediyorlar.
Dostum sosyalizm veya komünizm fark etmez. Sen Rusya ve Çin'in sosyalist olduğunu söyleyen bir kara cahilsin. Biraz önce de ikisinin de farkı kalmadığını söyledin. Seninle mi tartışacağım şu saatten sonra?
 
Komünizm, ekonomik ve kültürel anlamda sınıfın olmadığı toplumsal dönüşümü hedefler. Sosyalizm ise fert veya zümre egoizmine karşı toplumu her anlamda tatmin eden kolektif bir sosyal yapı kurmayı hedefler.
Komünizmde özel mülkiyet yalnızca temel tüketim araçlarını kapsar. Sosyalizmde ise özel mülkiyetin kapsadığı alan biraz daha geniştir. Burada ortak olan tek şey eşitsizliğe yol açacak bireysel mülkiyetin sınırlandırılmasıdır.
Sosyalizmde devlet mülkiyeti ve kooperatif mülkiyet kavramları mevcuttur. Sosyal yapı ile komünal yapı arasındaki farkı bilemiyorsun ve burada Stalin naraları atıyorsun. Tatlı su solcusundan başka bir şey değilsin. Senin lise okuduğun yıl kadar benim parti işlerinde siyasi propaganda ve komiserlik yapmışlığım var. Demem o ki sen cidden yazı yazma ya.
 
Hocam siz harbi kafayı sıyırmışsınız bu ideolojilerle ve liderleriyle. Bir kaç hafta önce size bir paragraf yazı yazdım. Siz cevap olarak 2 paragraf yazınca cevap vermekten vazgeçtim. Bugün fizik hocam sınıfa doğru "Bir insan bir şeyi anlamak istemiyorsa ona istediğiniz şeyi anlatamazsınız" demişti. Ne kadarda doğru söylemiş. Kurbanınız olayım Lenin bile vasiyetinde bu adama güven olmaz misali bir şeyler yazmış. Tüm dünyanın kabul ettiği gerçeklere propaganda adı verip, bu konu hakkında bilgi sahibi olmayan insanların aklına yanlış düşünceler sokuyorsunuz. Bu aynı lozanın gizli anlaşmalarının var olduğunu düşünen 65 yaş üstü dayıların düşüncelerinden farksız bir durum. Kolay gelsin valla denecek söz yok :D
 
Komünizm, ekonomik ve kültürel anlamda sınıfın olmadığı toplumsal dönüşümü hedefler. Sosyalizm ise fert veya zümre egoizmine karşı toplumu her anlamda tatmin eden kolektif bir sosyal yapı kurmayı hedefler.
Komünizmde özel mülkiyet yalnızca temel tüketim araçlarını kapsar. Sosyalizmde ise özel mülkiyetin kapsadığı alan biraz daha geniştir. Burada ortak olan tek şey eşitsizliğe yol açacak bireysel mülkiyetin sınırlandırılmasıdır.
Sosyalizmde devlet mülkiyeti ve kooperatif mülkiyet kavramları mevcuttur. Sosyal yapı ile komünal yapı arasındaki farkı bilemiyorsun ve burada Stalin naraları atıyorsun. Tatlı su solcusundan başka bir şey değilsin. Senin lise okuduğun yıl kadar benim parti işlerinde siyasi propaganda ve komiserlik yapmışlığım var. Demem o ki sen cidden yazı yazma ya.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Kenan Sabri Çilli
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
2.492
Yorumlar
48
Son güncelleme

Tarih kategorisindeki diğer girdiler

Kenan Sabri Çilli adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı