İnceleme: Unrailed!

Evet Unrailed incelemesi.

Unrailed ne? Unrailed 4 kişiye kadar çıkabildiğiniz, farklı skinlerin olduğu, amacınızın elinizdeki aletlerle odun ve taş kazıp, ray yapıp, elinizdeki kova ile trenin ısınmasını engelleyerek treni ilerletmek. Çok eğlenceli bir mantık. Oyun bu mantığın çevresinde şekilleniyor. Treni ilerletebildiğiniz kadar ilerletiyorsunuz. Eğer raylar biterse veya tren çok ısınırsa ve patlarsa oyunu kaybedersiniz.
Temel Mekanikler ve Oynanış: bu oyun bir indie oyun. O yüzden çok derin mekanikler beklemiyordum. Ve evet mekanikleri aşırı derin olmamasına rağmen oynanışı bir nebze zorlayıcı. Ama aşırı zevkli. Mekanikler şunlar: W-A-S-D ile yürüme, Shift ile ileri atılma, space ile eşyaları alma ve space ile elinize aldığınız aletle kazmanız gereken şeyin önünde durarak onu kazmak. Peki nasıl mı bu kadar kolay ölüyorsunuz? Bunun temel 2 sebebi var. 1.si takım arkadaşlarınız sizi blokluyor :D. Kısacası 1 genişliğindeki bir yerde bir arkadaşınızla karşı karşıya gelirseniz bir köprüde karşılaşmış iki keçi gibi birbirinize kafa atarsınız. Geçemezsiniz yani. Bu yüzden birbirinize yol vermeyi öğrenin. 2. zorluk ise tren hep ilerliyor. İlerledikçe seviyeler kademe kademe daha zor oluyor. Ve bir şeyi görüş alanınızın dışında bırakırsanız o şeyi göremiyorsunuz. Geride kalıyor. Ama bir şekilde ulaşabilirseniz alabiliyorsunuz. Yok olmuyor yani. Ve bu iki element sizi çoğunlukla zorlayan şey oluyor.
Oyundaki Modlar: aslında çok fazla mod yok. 2 tane var. Birinde belli bir noktaya ulaşmaya çalışıyorsunuz, birinde ise sınırsız. Bunlarda aralarda checkpoint (kontrol noktası) ekleyebiliyorsunuz. Bu checkpointlerde treninize yeni vagonlar ekleyebilir, vagonları geliştirebilir veya oyunu kaydedip çıkabilirsiniz. Ve ayrıca oyun her checkpointten sonra zorlaşıyor.
Sanırım Unrailed bu kadar. Arkadaşlarla veya rastgele insanlarla çok eğlenceli olan, arada zevk ile birlikte kanser eden, tam mazoşistlerin seveceği, ama diğerlerinin de kesinlikle seveceği bir oyun. İndirimde 20TL'ye 3-4 arkadaş alır oynarsınız. Çok ta eğlenceli olur. Bu arada oyun şu an indirimde ama 4 saati falan var. O yüzden elinizi çabuk tutun.
Ne kadar ilk incelemem bu olmasa da, ilk blogum bu oldu. Umarım hoşunuza gitmiştir. Bol oyunlu günler.

Yorumlar


Blog girdisi detayları

Ekleyen
körbiginar
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
540
Yorumlar
2
Son güncelleme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı