Kedi İnsanlar ve Diğer Garip Hikâyeler

Bir kitap incelemesi paylaşıyorum sizlerle, eşim Beyza Güngör'ün ilk kitabını okudum ve içimden geçenlerle, kitabı tanıtmak için bu satırları yazdım.

Ayasofya'da viking olduğunu biliyor muydunuz? İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni gezdiniz mi? Türkiye'nin Karadeniz kıyısında, hiç kedi insanları duydunuz mu? Peki diğer garip hikayeleri?

Gerçekten gidip sizin de görebileceğiniz bir rünik yazı kazılıdır orada. Bizans Ayasofya'sından bugüne duruyor yerinde.

Karadeniz'de evlerin arası uzaktır, o ahşap evlerin üst katlarından da sesler gelir. Kedi midir, başka bir şey midir? Bir yaz çıkın yaylaya bu öyküyü okuduktan sonra.

Conan sever miydiniz, Robert E. Howard okudunuz mu? Lovecraft, Stephen King ve diğerlerini. İşte zamanının Weird Tales lezzeti var bu kitapta. Biraz fantastik, biraz korku, biraz gizem, hayal gücünü ateşleyen öyküler.

Beyza Güngör'ün ilk kitabında gezdiğinizde, gördüğünüzde sizi etkileyecek pek çok yer var. Tasvirleri güzel, hem kafanızda canlandırıyor, hem hayal gücüne hala yer bırakıyor. Mısır'ın Kızıl Piramit'i gitmesi biraz daha zahmetli bir yerde olsa da çoğu Türkiye'de ve yakın bir coğrafyada geçen hikayeler bunlar.

Her biri ayrı güzel kısa hikayeler, molalarda birer tane diye başladı ama kendimi kaptırıp kısa sürede bitirdim. Aslında kitap 181 sayfa yani orta uzunlukta, ancak öykülerin her biri farklı olduğu için dikkat süreniz kısalmış bile olsa rahatlıkla bitirebilirsiniz.

Benim için yeri ayrı tabii ki, çok severek ve mutlu olarak okudum bu kitabı. Yılların emeğini, kitabın başvuru sürecindeki bekleyişi ve çıkış heyecanını da gördüm. Okuyan herkesin bu heyecanı, mutluluğu hissetmesi dileğiyle...

Kitap:

Bu inceleme Goodreads'e de yazılmıştır:

Yorumlar

Ooo_kitaba_gel.jpeg


Kitabı buldum da daha bitiremedim, bi de hikayeler böyle bonibonları tek tek yemek gibi lezzetli keyif veriyor - cüce'de bayağı güldüm istemsiz, bi de iş çok hikaye de çok. Tadına vara vara okuyorum.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Ali Güngör
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
386
Yorumlar
3
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
5,00 yıldız

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Ali Güngör adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı