Müslümanların Masumiyeti

Öncelikle sen kimsin de gelmiş konuşuyorsun demeyin. Kuranı küçükken Hatim ettim. Şimdi her ne kadar uzun süre arapça okuma, bilgim azalmış olsa da ben kuranı hatip ettim. Yüzü aşkın hadis okudum. Bırakın da islamı eleştirebileyim. Filmin amacı pravakatörlük evet ama ne kadar doğru bilgiler içeriyor diye sormadınız ?

Şimdi ben çıkıp Amerika da İsa'yı eleştirsem kimse kelleme ödül koymaz. Filme gelen tepkilerin boyutu filmin ne kadar haklı olduğunu gösterdi.

Gel gelelim anlatanların kulaktan duyduklarımla peygamberi kötülerken onu bir tecavüzcü ve şiddet yanlısı sadist ruhlu bir insan olarak göstermesi ne kadar doğru. Ben burada bunu ele alacağım.

Filmde anlatılanların çoğu doğrudur. Şiddetin bizzat kabul edilen delili. Eskideki olayları anlatayım.

Kâfirler, nerede bulunsa yakalanmak, öldürülmeliydi. Bozguncular ya boyunlarından vurularak öldürülmeli, ya asılmalı, ya ellerinden ayaklarından çapraz kesilmeli, ya da sürülmeliydiler. Hıristiyan ve Yahudilerle dost olunmamalıydı. Şeyhülislam fetvalarına göre, Alevilerin kanları helaldi. Peygamberin dört halifesinden üçü Müslümanların bıçaklarıyla can vermişti. Şeriatın insanlığa vaat ettiği barış buydu.

Bir başka hadis çok barış sever :D

Olay öğrenilir. Medine'ye, Peygambere haber verilir. Peygamber öfkelenmiştir. Adamların yakalanmaları için buyruk verir, hepsini yakalattırır. Suçluları, Hz. Muhammed'in huzuruna getirirler. Peygamberin kararı kesindir:

-Elleri, ayaklan çapraz olarak kesilsin. Gözleri oyulup çıkarılsın...

Emir uygulanır.

Suçluların elleri, ayaklan çapraz olarak kesilir. Gözleri oyulur.

Medine dışında, güneşin altında ateş gibi yandığı için "Harre" adı verilen yere götürülürler. Suçlular su isterler, su verilmez.

"Taşları kemirirler", "Ağızlarıyla, dişleriyle toprağı kazarlar".

Ölünceye kadar öyle bırakılırlar. (Buhari Zekât/68, Cihad 152; TecrîtlVudû, hadis 172; Müslim, Kesâme/9-14, hadis 1671; Ebu Dâ-vud, Hudûd 3, hadis 4364-4371; Tirmizî, Ebvâbu't-Tahâre/55, hadis 72-73; Neseî, Tahrimü'd-Dem/7; İbn Mace, Hudud 120, hadis 2578-2579. Buhari, bu hadise yedi yerde ve dokuz yolla, Ebu Dâvud bir yerde beş yolla, Neseî bir yerde dört yolla gönderme yapmıştır.)

Biri çıkıp yalancılar demiş ben de buna hitaben bir iki örnek verdim. Daha tecavüz örneklerine girmedim.

Durun gireyim hadisler ve numaraları ile giriyorum sonra yalan demeyin.

Peygamberin karıları, cariyeleri : Muhammed cinsel arzularına engel olamayan biriydi. Onun birçok karısı ve cariyesi vardı. Muhammed sadece 4 kadınla evlenme kuralını Kuran'a koyduğunda kendisini bunun dışında tuttu. (Ahzab suresi 50.ayet) ''Muhammed bir gecede gidip 9 karısıyla halvet yapardı" ( Buhari bölüm 7, kitap 62 /7 ) , ''Onda 30 erkeğin gücü vardı'' (Buhari Bölüm 1, kitap 5, numara: 268)

Ve sübyancılık meselesine gelince: Muhammet'in karısı bizzat Ayşe tarafından şöyle aktarılmıştır: "Muhammed benimle 6 yaşındayken evlendi, 9 yaşındayken gerdeğe girdi. Ondan sonra ben onunla ölene kadar 9 yıl daha beraber kaldım" (Bakabilirsiniz: Sahih Buhari, Bölüm 7, kitap 62, numara: 6) '' Muhammed, Ebubekir'e Ayşeyle evlenmek istediğini söyledi fakat Ebubekir ona: Bu nasıl olur sen benim kardeşimsin dedi. Muhammed ise ona : Sen Allahın dininde benim kardeşimsin Ayşeyle evlenmek de bana helaldir dedi. ( Sahih Buhari 7.18)

Yine Muhammedin Evlilik dışı bir ilişkisi : ''Mariya, Muhammed'in karısı Hafsa'nın hizmetçisiydi. Muhammed Mariya'yı Hafsa'ya gönderip Hafsa'nın babası olan Hz. Ömer'in Hafsa ile görüşmek istediğini bildirdi ve Hafsa bunun üzerine evden çıkıp Ömer'in yanına gitti. Hafsa eve beklenenden çabuk döndü ve Muhammed'i Mariya ile kendi yatağında halvet yaparken yakaladı. Muhammed Mariya ile hiç bir nikah töreni yapmadan yatmıştı. Hafsa kendini kendi yatağında aldatılmış ve hakkı yenmiş olarak hissetti ve diğer kadınlarla birlikte Muhammed'e karşı ayaklandılar'' (Bakınız : Buhari 3,48, 648) Burda Ayşe örneğine inanmak istemeyen müslümanlar Ayşe'nin yanı sıra bir sürü örnek daha görmüş oldular..

Yorumlar

Ne kadar saçma. Hz.Muhammed (s.a.v) in hayatını en iyi anlatan kendisi ile birlikte indirilen kitapta yazılıdır. Kendinden örnek ver. Kendini anlatan bir kitap yazıyorsun ve diyorsun ki kızlarla takılmayı severim, başka biri kendi kitabında der ki senin hakkında ''eşcilseldir''. Şimdi bana söyle hangisi doğru 2. Adam mı ? Senin kitabın mı ? Kitabı okudum hatip ettim diyorsun. Peki zahmet edip manasını araştırdın mı ? Peygamber efendimiz şiddeti sadece kafirlere savaş zamanı uygulamış, ele geçirilen esirlere sormuştur :
''Sizleri kendi kitabınıza göre mi yoksa bizim kitabımıza göre mi cezalandıralım ?'' İlk olarak kendi kitaplarına göre işkence görürler bir süre sonra tekrar sorar Peygamberimiz, bu kez Kur'anı Kerim e göre ceza isterler. Verilen ceza şu dur : Biz de bilgi sahibi olmayanlara ilim öğretin! İşte Peygamberimizin iyi niyeti bir kez daha ortaya çıkmıştır.
 
RaGe hop orda dur. Sen ben adam öldürüp kadınlara tecavüz ediyorum der misin ? Demezsin.
Ayrıca peygamberin hayatını anlatacak kimse Alim sayılır. Ve hayatı asla tam olarak bilinmez. Biri çıkıp hayatını yazmış diğeri düzeltmiş ekleme çıkarma yapmış bu 10 - 15 kez yapılmış sonra bize gelmiş. Arada ne kadar değişiklik var sen düşün.
Ayrıca öyle bir şey yok. Yakalanan esirlere fidye teklif edildi fidyeyi ödeyenler ayrıyetten 10 ERKEK müslümana yazma öğrettiler.
Çünkü islamda kadınların okuması caizdir. :D
Çağrı | Facebook

Sonra elime alıp Türkçe okudum ve ateist oldum :D artışacaksan sen oku gel.
 
Peygamberimiz sava Bu konuda da yazıyı ve yazının altındaki yorumu oku o zaman. Olabilir anlatılanlar aklımda farklı bir biçimde de kalmış olabilir. Ancak farkındaysan tarihten bu güne değişmeden gelen tek kitap Kur'andır. O yüzden tartışmalara nokta koyacak tek kitaptır Kur'anı Kerim. Ne dersen de sen bana sonsuz kaynak sunarsın, ben sana tek kaynak güvenilir kaynak sunuyorum ve susuyorum. Buyur sahne senin.
 
Ne sahnesi perde bitecek. 15 yıl sonra ateizm yükselişini onlarca kat yükseltecek. Herkes bunun korkusunda. Onlar da biliyorlar. Etrafına bak. Kuran'ı okumamışsın. Azhap 50'yi bilir misin sen ? O çirkinlikleri bilir misin sen ? Ben bilirim.
 
İstediğini söyle günün sonunda kim gülecek göreceğiz. İstediğiniz kadar bağırın Ateistiz diye! Belki bir şey olmayacak bu dünyada. Ancak herşey mutlaka bir dünyada karşılığını bulur. Burada olmadı ötekinde. İnkar edebilirsin ancak gerçekler bunlar.

Bu arada Kur'anı ben kendim boş vakitlerimde okurum ancak ezberlemeye çalışmıyorum. Okumam da bana yeteri kadar yeterli oluyor zaten, en azından bir şeyler görüp inkar edip ateist olmuyorum ;) Her şer'de bir hayır vardır bizde sizi bilemem.
 
Kimsenin dinine veya inancına karışmam. Sizin böyle yazılar yazmanız pek hoş olmuyor ...
 
Senin nasıl ateist olduğunu anlamıyorum. Küçükken Kur-an'ı hatim ettim diyorsun, ateistim diyorsun. Ateistler çoğalmaz. Toplumda kendi halinde bireyler olarak kalırlar.
 
Ateistler çoğalmaz demiş biri. 200 Yılda en çok kişinin mensup olduğu inançtır Ateizm :) Peki islam ?

Ateizm her zaman en çok bilime önem veren kişiler olmuştur.
 
"Ateist millet olamaz!" Bilmiyorum hangi derste öğrenmiştim ama ibareyi çok iyi hatırlıyorum. Ayrıca kuranı okudum vesayre diyorsun ne garip islamda dinden çıkanlar kurana hadise kafasına göre hüküm verenlerdir. Eğer islamı gerçekten öğrenmek istiyorsan "Fıkıh" oku. Ayrıca bir örnek vereyim hadiste "çoğu haram olanın azıda haramdır" buyrulur lakin bu sadece sıvılar için geçerlidir. Örneğin insanı sersemletecek(sarhoş edecek , kafa yapacak) otlardan, etkilemeyecek kadar az yemek çiğnemek caizdir.
Sen meal hadis okuduğunu söylüyorsun peki bu basit örnekte ki gibi durumlardan kaçını biliyorsun? Nesh edilen ayetlerden kaçını biliyorsun da islamı bilmişlik taslıyorsun?
 
  • Beğen
İfadeler: AHT
B
Bu güne kadar seninle alay eden bir Müslüman oldu mu, ama yalan söyleme dürüst isen?
Şimdi Onur sana soruyorum ne kazandın Peygamberimize o kadar yazıdan sonra.
Senin ciddi bir psikoloji tedavisi alman lazım, senin kafanda Müslümanlara bir nefret yerleşmiş ve Müslümanlara hakaret etme gereği duyuyorsun.
 
Japonyada %80 ateist. Ateist bir millet sana kardeş. Olamaz diye bir şey yok.
Benle alay eden çok oldu ama onlara acıyorum. Neler mi kazandım çok şey kazandım öncelikle bu benim ilk yazım değil onlarca yazım var. İnsanlar bunları görüp dini anlıyorlar ve buradaki hayatlarına değer veriyorlar. Ben kimseye hakaret etmiyorum. Bunlar gerçek olaylar. Asıl sizlerin tedaviye ihtiyacınız var bir tanrıya inanıyorsunuz. Ne kadar saçma bir düşünce bu.
 
B
Be hey...
Sen bu gün bu mesajı yazıp atalarımızla alay edip atalarımızın dinine alay edebiliyorsan onlar sayesinde Allah diyerek canlarını vermekten geri adım atmayan o insanlar sayesinde.
Vatanı satmayanlar sayesinde.
Sanane kimi ister inanır ister inanmaz sen kendine bak lan sanane.
Lan herkes senini gibi düşünmek zorunda mı?
 
Ben benim gibi düşünün demedim. Sadece eleştiri yazımı yayınladım. Eğer çekemiyorsan okuma kardeş. Çek git.
 
Cinsel arzularına engel olamıyor dediğin Peygamber(sav) 40 yaşında evlendi. Diğer eşleriyle ileri ki yaşlarda evlendi ve hem dul olan vardı. Yaşça da büyüklerdi.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
OnurB
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
844
Yorumlar
14
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

OnurB adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı