Murphy Kanunları gerçek

  1. "Bir şeyin ters gitme olasılığı varsa, ters gidecektir."
  2. "Bir şeyin birkaç şekilde ters gitme olasılığı varsa, hep en kötü sonuç doğuracak şekilde ters gidecektir."
  3. "Bir şeyin ters gidebileceği olasılıkları engelleseniz bile, anında yeni bir olasılık ortaya çıkacaktır."
  4. "Bir şeyin olma olasılığı, isteme olasılığı ile ters orantılıdır."
  5. "Er ya da geç olası en kötü koşullar zincirlemesi vuku bulacaktır."
  6. "Ne zaman bir şeyden vazgeçseniz, vazgeçtiğiniz o şey size geri gelir."
  7. "Olmuyorsa zorlayın, kırılırsa zaten değişmesi gerekir."
  8. "Ne kadar beklersen bekle istenmediği zaman gelecektir."
  9. "Çözülen her problem yeni problemler yaratır."
  10. "Her şey yolunda gidiyorsa, kesin bir terslik vardır."
  11. "Bir şeyle fazla oynarsanız, onu bozarsınız."
  12. "Bütün bir dönem kusursuz çalışan hesap makinesinin, matematik sınavında pili biter. (açıklama: her ihtimale karşın, beraberinizde pil taşırsanız, o da bayat çıkar)"
  13. "Hiçbir şey göründüğü kadar kolay değildir."
  14. "Piyangoda para kazandığınız gün, ölümünüze fazla kalmamıştır."
  15. "Bir şeyi anlayamıyorsanız, içgüdüsel olarak doğrudur."
  16. "Bir kişiye "Masa boyalı, sakın değme!" derseniz, size inanmadan önce mutlaka masaya dokunacaktır."
  17. "Eğer kendinizi iyi hissediyorsanız, üzülmeyin geçer."
  18. "Aradığınız bir şeyi en başından değil en sonundan aramaya başlayın.
  19. "Anlattığın bir şeyin dinlenme ihtimali, anlatma isteğinle ters orantılıdır.

Yorumlar

8 ile 5 dk önce karşılaştım.
1 aydır telefona One UI6 gelmesini bekliyorum bugün sabah ta gelmeyince artık yeter bu zaman kadar gelmediyse yıl başından sonra gelir dedim bugün öğlenden sonra geldi güncelleme şu an %78 :)
 
8 ile 5 dk önce karşılaştım.
1 aydır telefona One UI6 gelmesini bekliyorum bugün sabah ta gelmeyince artık yeter bu zaman kadar gelmediyse yıl başından sonra gelir dedim bugün öğlenden sonra geldi güncelleme şu an %78 :)
Bu bir şey değil ki hocam. Ben kariyer planı kurduğum alandan 3 senedir cevap alamıyorum. Dün ilk defa hiç beklemediğim bir zamanda çok güzel bir haber aldım. Devamı gelirse hayalimdeki kariyer gerçek olucak.

Son bir kaç aydır o kadar çok işim ters gitti ki... Kariyer, aile, spor, kız arkadaş cart curt... Önceki 2 sene zaten covid movid derken istediklerim olmamıştı. Hadi onların mazereti vardı, bu sene neden olmuyor? Sürekli bir şeyler daha terse gidiyor. Neyse ki sağlığım yerinde, onu da kaybedersem her şeyi kaybederim zaten.
Biraz motivasyon bulunca şimdi yazdığım yazıya tekrar baktım. Sanki dünya yıkılmış da altında kalmışım gibi yazmışım. O kadar da değil ama psikolojimi bozacak kadar ters gidiyor işlerim.
 
İnsan psikolojisi ne düşünülürse onun gerçek olduğuna inanmak üzere kurulu. Murphy "Kanun"larına inanan fallara, burçlara vs. de inanır. Tamamen saçmalıktan, bir takım pesimist söylemlerden ibaret bir şey.
Evet, beyinsel olarak hala matematik dışında bir şeye inanamıyorum. Bu duruma geldiysem bir yerlerde mutlaka ben yanlış yapmışımdır.

Dediğiniz gibi belki de sadece inanmak istediğim için öyle hissediyorum. Kalp ve beyin çatışması yaşıyorum gibi bir şey, anlatması da çok zor. Beynim kendimi suçluyor, kalbim suçlayacak birileri arıyor. Bu yazıyı sanırım tamamen kalbimle yazmışım.

Güzel bir tokadı hak ediyorum da neyse işte, sözlü tokadınız için teşekkür ederim. @Ellie Williams
 
Son düzenleme:
Hani şey olur ya.
Örnek veriyorum arkadaş ortamında herkes sigara içiyordur siz hariç, biri al iç bir şey olmaz der uzatır sigarayı çakmağı, çakmak yanmaz sevinirsiniz yanmıyor kanka dersiniz sonra başkası bir yerinden yedek çakmağını çıkartır.
 
Veya arkadaşınız hadi şu dükkandan bir şeyler çalalım demiştir siz istemezsiniz içeride insanlar var sahibi var olmaz dersiniz de adamın işi çıkar dükkanın arkasına doğru gider müşteriler dışarı çıkar ortam hırsızlık yapmaya müsait olur here we go again.
 
Murphy kanunu mistik fal, burç, bir şey değil😮‍💨. Murphy kanunu sana "bir şey ters gidiyorsa gidebilir olarak gör ve o şeyi yapma" diyor sadece.

İnsan hayatını olasılığa bırakmamanı söylüyor.

Havacılığın kuralları kanla yazılmıştır gibi bir şey işte.

Örneğin eğer nükleer santralde bir problem varsa çalıştırmaya devam etme. Belki santral patlamayacak ama yüzde 1'lik bile olasılık varsa kesin olacaktır şeklinde bak ki delice bir hareket yapma.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İnsan beyni bir konu hakkında olan tüm olasılığı hesaplayamaz, belki de hesaplar fakat olasılığı düşük olduğu için hesaba katmak istemez. Hep bu gibi nedenlerden dolayı böyle durumlar oluştuğunu düşünüyorum. Hatta bence olumlu giden taraflar çok daha baskın (mesela dışarıda veya evde, o kadar fazla ölmemiz için olasılık var fakat hala yaşıyoruz bu kim bilir kaç gün kaç saattir böyle örneğin bugün bir şeyi sipariş verdiğimizde atıyorum toplam bir ayda 30 kere vermişsek ancak 5 kere falan olumsuz bir durumla karşılaşmışızdır fakat hiçbir zaman bunun üzerinde düşünmedik) olumsuz durumlar bizde çok daha etki bıraktığı için bu gibi durumlara takıntılı oluyoruz.
 
Murphy Kanunları çok düz mantıkla hazırlanmış ve standartlaşmış şeyler üzerine kurulu gibi geliyor bana. Mesela 1. madde. Bir şeyin ters gitme olasılığı varsa elbette ki ters gidebilir. Lakin dünyadaki her şeyin ters gitme olasılığı vardır ve her şey her zaman ters gitmiyor. Siz sadece ters gidenlere kafayı taktığınız için bu kanunu üstün bir şey sanıyorsunuz. 2. maddeyi de bir araba kazası ile yorumlayabiliriz. Bir araba kazasında en kötü ters gitme olasılığı herkesin öldüğü bir kazadır. Lakin bazı kazalarda kimsenin ölmediği bile görülür. Ha tamamen yanlış sayılmaz bu kanunlar. Okuyunca zaten gözlem üzerine kurulduğunu ve yapılan gözlemlerin de az çok doğru olduğunu anlayabiliyorsunuz.
 
Realiteden kopmayıp adım adım programlı olarak neyin yanlış gittiğini nelerin yapılması gerektiğini anlarsanız böyle safsatalara inanmazsınız. Yüksek kapasitedeki beynimizi kullanmayıp düşüncelerin tutsağı oluyoruz bazen, bu yüzden bu kanun (!) saçmalıklarını sanki gerçekmiş gibi hayatımızla bağdaştırıp kaygı ve hayal kırıklığına boğuluyoruz. Böyle dememin sebebi aynı hisleri yaşamış olmam. Ne zaman duygusal zekayı kontrol edip düşüncelerin bizi tutsak etmesinden kurtulursak hayatımız düzene giriyor. Böyle şeyler yerine Stoa felsefesini benimsemeyi tavsiye ederim.
 
Arkadaşlar sanki yeni bir dine geçmişim gibi yorum yapıyorsunuz. Başlığa gerçek diye yazdım da kanunlara inanıyorum yazmadım. Aslında sadece canım sıkkın olduğu için gerçeklik payı var mı acaba diye düşündüğümden yazmıştım. (Hata yaptım) Kanunlar hakkında uzun uzun yorum yapmadım veya niye inanmalısınız diye bir şeyler yazmadım. Daha sonra da açıklamasını yaptım zaten. Hala islam ve matematik dışında bir şeye inanmıyorum. Buraya fal yorumu yazsaydım ve o faldaki şey gerçek olsaydı, bu fala inandığım anlamına gelmeyecekti.
Hala kötü hissediyorum ve hala bir takım işlerim sürekli geriye gidiyor. Tabii ki de bunların olmasın sebebi murphy değil. Ona bakılırsa bir çok dinde de gelecek ile ilgili veya geçmiş ile ilgili bir sürü şey var. Kaç tanesi gerçekleşiyor ki? Gerçekleşmemesi sizi dininizden koparıyor mu?
Bu yazılan "kanunlar" benim sadece artık daha fazla önlem almama sebebiyet verdi. Çünkü bu maddeleri kendi yaşadığım olaylar ile bağdaştırdım. Demek ki yeteri kadar önlem almamışım noktasına geldim. Olay bu. Murphy bir din değil, inanç değil.
 
Son düzenleme:

Blog girdisi detayları

Ekleyen
toomanynights
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
920
Yorumlar
18
Son güncelleme

Hayat kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı