Niçin asansörde kalırsınız? Kalırsanız yapmanız gerekenler!

Merhaba forumdaşlarım. Bu konumda sizlere niçin asansörde kalırsınız ve kalırsanız yapmanız gerekenleri yazacağım. İlk olarak niçin asansörde kalırsınız?


Niçin asansörde kalırsınız?


Yüksek Hız
Evet ilk olarak bundan başlayalım. Diyelim ki asansörünüz saniyede 1 metre gidiyor, eğer bu 1,5 olursa asansör kendini kilitler. Bu nadir görülür, korkmayın.

Aşırı Yük
Diyelim ki 8 kişilik 600 kiloluk bir asansöre 10 kişi 650-700 kilo bindiniz. Asansörün dijital göstergesinde bir uyarı çıkar ve uyarır. Eğer asansörde sesli bir sistem var ise "Asansör aşırı yük. Lütfen kabin yükünü azaltın" gibi şeyler der. Eğer kesiyorsa, hiç hareket etmez. Eğer kesmiyorsa, uyarı aldıktan sonra kapıyı kapatmaz. Zaten hareket halindeyken frenler tam tutmaz ve kaydırır.

Elektrik Kesintisi
Eğer siz tam asansördeyken elektrikler gider ise kalırsınız. Eğer asansörde UPS var ise sizi en yakın kata götürür, ya kendini kapatır ya da servis dışına geçer. Asansörün yukarıdaki kartında "Kurtarıldı" yazar. Eğer UPS yok ise kalırsınız.

STOP
Eğer asansörü sallarsanız, asansör duracağı yerde durmazsa, kondaktörler problemliyse STOP a geçebilir. Bunun gibi bir kaç sebebi var.

Kapı Temassızlığı
Kapı kilidi temassızlık yapıyordur. Birisi çektiği anda kilit yerinden çıkar ve asansör durur.

Kapıya bir şey sıkışmış ise
Eğer kapıya bir şey sıkışmış ise, ve asansörün kapısı ucu ucuna kurtarıyor ise hareket eder. Ancak hareket halinde sallanırsa o kilit çıkar ve durur. Bu sizin için risklidir!



Asansörde kalırsanız ne yapmalısınız?

Yüksek hız yaptıysa ;

Eğer yüksek hız yaptıysa ve durmadıysa, asansöre düz olarak yatın. Bu vurunca olacak olan basıncı azaltıp hasar görmenizi düşürür. Eğer durduysa alarm ve telefon düğmesine basarak, bir yandan da bağırarak yardım isteyin.

Aşırı Yük

Böyle bir durumda bir şey yapamazsınız, asansörün kaydırmaması için dua edin. Ve ekibin gelip sizi çıkartmasını bekleyin.

Elektrik Kesintisi

Eğer elektrik kesildiğinde içindeyseniz ve UPS yok ise, bağırın ve yardım isteyin. Var ise o sizi en yakın kata götürüp çıkartacaktır.

STOP

Eğer siz salladıysanız ve asansör ondan sonra durduysa hareketsiz 10 saniye bekleyin. Sonra tekrar düğmeye basın. Eğer hareket etmediyse yardım isteyin.

Kapı Temassızlığı

Aşağıya ve ya yukarıya kapıyı bırakmaları için bağırın. Siz de kapıyla oynamayın. Eğer hareket etmez ise yardım isteyin.

Kapıya bir şey sıkıştıysa

Kapının kapanmasını engelleyen her şeyi çekin, kapı kapandıktan 5 saniye sonra düğmelere basın, eğer hareket etmiyorsa yardım isteyin.



Alarm, Telefon Düğmeleri

Alarm ve telefon düğmelerine basarak yardım isteyin, bir yandan da bağırın! Eğer telefon çekiyor ise asansörün içinde yazan arıza numarasını arayıp yardım isteyin. Hiç bir şeyi ellememeye çalışın!



Arkadaşlar önceki bloglarıma göre, her şeyi tek 1 bloğa topladım. Daha detaylı ve temiz anlattım. Beğendiyseniz beğenmeyi unutmayın teşekkürler :)

Son incelemeler

Artıları: Artık asansörde kalırsam yapmam gerekenleri biliyorum.
Teşekkürler.
Artıları: Çok iyi
Çok iyi
Artıları: Gayet net ve anlaşılır şekilde neden asansörde kalındığını güzelce açıklamış.
Eksileri: Fazla iyi. Bir daha ki sefere buraya yazılacak "eksiler" bırakmalı.
Elinize sağlık :).
Webcam kullanan insan
Webcam kullanan insan
Teşekkürler hocam :)

Yorumlar

Çok küçükken kalmıştım. Çok korktum. Çıkmak için asansördeki tüm tuşlara aynı anda bastım. Neyse ki asansörün her katında bir akraba beni beklediği için bir katta durdum ve kurtuldum. :(
 
Siz siz olun bu çocuk gibi abartı şekilde korkmayın bu durumlarda. :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Aynen hocam :D
Çok küçükken kalmıştım. Çok korktum. Çıkmak için asansördeki tüm tuşlara aynı anda bastım. Neyse ki asansörün her katında bir akraba beni beklediği için bir katta durdum ve kurtuldum. :(
İyiymiş hocam, kalırsanız artık kullanırsınız bu yöntemleri
Bir keresinde kuzenimle birlikte asansörün tüm düğmelerine basmıştık 7 yaşlarında falan, asansör kafayı yemişti. Işıklar falan kısılmıştı 😂
Yapmayın hocam şöyle, kat mıknastıslarını allah korusun görmez, vurur tavana ve ya tabanla yeminle.
Babamla asansöre binmeden önce kalırsak ne olur acaba diyip kalmıştık :D
Eee ne yaptınız hocam :D
@Webcam kullanan insan Sizin için "Yedi iklim dört bucak" isimli (sahibinin ben olduğum) halka açık olan blog sayfamı topluma tekrar açtıracağım. :)
Çok teşekkür ederim hocam :)
 
Okurken ufak bir gerilmedim değil :D Can sıkıcı bir durum ama aşağı düşen asansörde yere yatabilecek babayiğit tanımıyorum ben. Korkudan bayılıp düşmesi dışında :D.
 
Bear Grylls, Acil Durum Senoryaları programında asansör düşerse sağlam bir yere tutunun ve çömelin diyordu. Yatmak daha sakat olur gibi geliyor bana.
 
Bear Grylls, Acil Durum Senoryaları programında asansör düşerse sağlam bir yere tutunun ve çömelin diyordu. Yatmak daha sakat olur gibi geliyor bana.
Yanlış hocam. Çömelirseniz direk basınç ayağınıza vurur. Ancak yatarsanız basınç bütün vücuda dağılır ve sakat kalma riskini azaltır.
 
Hocam çok yararlı bir blog olmuş. Bir kere kalmıştım onda da o korkuyla kapı açılır diye sağlam bir tekme atmıştım. Biraz içe doğru göçmüştü ama açılmamıştı. İyi ki de açılmamış.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Webcam kullanan insan
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
4.857
Yorumlar
25
İncelemeler
6
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
5,00 yıldız
Değerlendirme
5,00 yıldız 7 değerlendirme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Webcam kullanan insan adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı