Online (rekabetçi) oyunlarda nasıl gelişirim, yüksek derecelere çıkarım? 10 adımda

Vereceğim tavsiyeler League of Legends (LoL) üzerinden olacak ama bu tavsiyeleri diğer rekabetçi oyunlar(Valorant, DotA 2, CS:GO, vs.) İçin de uygulayabilirsiniz.
1- Başkalarına suç atmayı bırakın ve kendinize odaklanın
Takımınızın kötü olmasına, karşınızdakilerin çok iyi oynamasına, iyi oynayan bir arkadaşınızın olmamasına veya bu tarz başkalarını hedef gösteren suçlamalar yapmayı bırakıp kendi hatalarınıza kendinizi nasıl geliştirebiliceğinize odaklanın.
2- Başkalarından öğrenin
YouTube'deki rehberleri izleyin, profesyonel arenadaki oyuncuları izleyin, sizden iyi olan oyuncularla vakit geçirin, oyun içerisinde bile yeni bir şeyler öğrenmeye çalışın.
3- Duygusal olmayın
Oyun içerisinde sakin kalın ve yaptığınız şeyin sadece bir oyun oynamak olduğunu gerçek hayatta hiçbir öneminin olmadığını bilin. Maç içerisinde en iyi performans gösteren oyuncu olmanıza rağmen kaybettiğinizde bile kimseye sataşmayın o maçtan hatalarınızı öğrenin yeni dersler alın sonra o maçı unutun ve tamamıyla diğer maça odaklanın.
4- Her şeyi bir anda yapmayın
Bir günde 10 maç atıp yeni rehber videolarına gömülüp her şeyi öğrenmeye çalışmayın zihninize aşırı yükleme yapmayın. Günde rehber ve analiz videolarına en fazla 30 dakika ayırsanız yeterli olur ardından 1-2 maç atar ve öğrendiklerinizi uygulamaya koyup kalıcı hale getirirsiniz.
5- Oynadığınız karakterlere hakim olun
Hangi karakteri oynuyorsanız oynayın o karakterin kombolarına, potansiyel gücüne, avantajlarına ve dezavantajlarına hakim olun. LoL'den örnek vereceğim, Annie oynuyorsanız level 1'de açacağınız ilk yetenek Q olmak zorunda ve bu da benim oynadığım zamanlarda Yasuo, Zed gibi karakterlere 100-90 yetenek hasarı vuruyor düz saldırı hasarıyla da 50-60 hasar veriyordu. Bu hasarları dürtme gücü olarak efektif bir şekilde kullanmalısınız. Ayrıca Q yeteneği ile pasifi birleştirip kombolara öyle giriliyordu mesela Annie'nin pasifi 4. yetenek kullanımında stun atar ve büyük avantajdır ama siz 4. yetenek kullanımınıza geldiğinizde karakterin etrafında bir efekt olur rakip de sizin sonraki yetenek kullanımında stun atacağınızı bildiği için sizden uzak dururdu, işte bunu bilip kendi avantajınıza kullanmalısınız 4. yeteneği kullanmayın 3. yetenek kullanımında bırakın ve bir takasa girdiğinizde e yeteneği ile stun atmayı aktif edip anında Q, W ya da ulti ile bu stunu kullanabilir rakibi şaşırtabilirsiniz.
6- Oynadığınız eşleşmelere hakim olun
Eşleşmeler çok değişiklik gösterir ve nasıl bir oyuncu olursanız olun o eşleşmenin gerektirdiklerine göre oynayın, avantajlı bir eşleşmeye sahipseniz bunu güç olarak kullanıp rakibi darlayın, avantajlı bir eşleşmeye sahip değilseniz çok geriye düşmeyin rakibe güç uygulamak yerine ona güç vermemeye odaklanın.
7- Maçlarınızı analiz edin
Oyun içinde öğrenebiliceğiniz gibi oyun dışında da o maçı nasıl kaybettiğinizi hangi hatalarınızın buna sebep olduğunu öğrenin tüm maçı izlemenize gerek yok çok önemli olan anları izleseniz ve oralardan 1-2 ders çıkarsanız yeter.
8- Pratik yapın
Pratik yaptıkça gelişirsiniz her şeyi teoride bırakmayın bir teori bir pratik şeklinde ilerleyin.
9- Tek takılın
Bir insan istemediği sürece gelişmeyecektir iyi bir oyuncu bulup onunla birlikte oyun atmak veya bir arkadaşınızı iyi oynamaya yöneltmek yerine tüm dikkatinizi kendinize verin kendinizi geliştirin.
10- Sadece oyun olduğunu bilin
Oyun sebebiyle sinirli veya üzgün ruh hallerine girmek hayatınıza sadece kötü etki yapar, oyuna (eğer esporcu olmak gibi bir hedefiniz yoksa) sadece eğlenmek veya kafa dağıtmak için vakit ayırın.

Yorumlar

11- Maçlara başlarken "//all mute" komutuyla başlayın.

Özellikle LoL için sinyaller ile lazım olan iletişimi gayet rahat kurabiliyorsunuz.O sinyallerden anlamayanlara zaten laf da etki etmez.
 
Neden yüksek seviyelere çıkmak isteyesin ki? Bu sistemin amacı senin daha çok zevk alman için sana uygun rakipler bulması. Bu işten para kazanma amacın yoksa ranklere kafayı takmak çok saçma. Bu bir oyun, hobi.
Adı üzerinde rekabetçi oyun, insanın doğasında var bu. Turnuva sonrası hırsımdan yatamadığım günler olurdu, o günleri hatırladım şimdi. Zevk için tek kişilik oyunlar oynanabilir. Rekabetçi oyun zevk için oynanmaz. En azından benim için öyle.
 
Adı üzerinde rekabetçi oyun, insanın doğasında var bu. Turnuva sonrası hırsımdan yatamadığım günler olurdu, o günleri hatırladım şimdi. Zevk için tek kişilik oyunlar oynanabilir. Rekabetçi oyun zevk için oynanmaz. En azından benim için öyle.

Hikaye tarzı veyahut rekabetçi fark etmez bütün oyunlar eğlence için yapılmıştır.
Turnuvaya katıldığınızı belirtmişsiniz ya bundn para kazanıp kazanamama ihtimaliniz için uyuyamadıysanız?
Bu oyunların eğlence kaynağı ve hobi olduğunu değiştirmez.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
494528
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
552
Yorumlar
4
Son güncelleme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı