Oyun Önerisi: Dying Light 2


1651407014376.png



Steam Sayfası: Save 20% on Dying Light 2 Stay Human on Steam

Sistem Gereksinimleri:


64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
İşletim Sistemi: Windows® 7
İşlemci: Intel Core i3-9100 / AMD Ryzen 3 2300X
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA® GeForce® GTX 1050 Ti / AMD Radeon™ RX 560 (4GB VRAM)
Depolama: 60 GB kullanılabilir alan

Oyun Hakkında:

Dying Light 2 Polonya'lı geliştirici Techland tarafından yaratılmış popüler açık dünya oyunu Dying Light 1'in devam oyunudur. Oyuncular, yeni oyunda da zombiler tarafından istila edilmiş harap bir şehri keşfetmeyle maceraya başlarlar. Oyun, tek oyunculu bir hikaye modunun yanı sıra çok oyunculu bir moda sahiptir. Oyundan sorumlu stüdyo Polonya'lı bir geliştirici, Techland. Dying Light serisi yanı sıra stüdyonun geliştirdiği diğer oyunlar arasında Dead Island ve Call of Juarez oyun serileri gibi oyunlarda yer almaktadır.

Dying Light 2'nin hikayesi ilk oyundaki olaylardan 15 yıl sonra 2036 yılında geçiyor ve tamamen farklı bir alanda ve farklı bir karakterin hikayesini anlatıyor. Konunun genel taslağı da benzerdir ve viral bir zombi salgını fikri üzerine kuruludur. Devam oyunu zombiler tarafından istila edilmiş bir şehirde mücadele eden bir hayatta kalanlar topluluğunun hikayesini anlatıyor ve zombiler ilk oyunda olduğu gibi özellikle akşam karanlığından sonra daha çok saldırganlaşıyorlar.

Önceki oyunun aksine, bu sefer geliştiriciler doğrusal bir hikayeye odaklanmamaya karar verdiler ve bunun yerine oyuncuların kendi hikayelerini oluşturmalarını sağlayan RPG olarak adlandırılan bir hikaye anlatımı tarzı üzerine oyunu geliştirdiler. Bu da oyun boyunca hikayenin gidişatını değiştirecek kritik kararların oyunculara bırakıldığı anlamına gelmektedir. Geliştiriciler, arasında Planescape: Torment, Fallout: New Vegas, Star Wars: Knights of the old republic gibi RPG oyunlar türünde ünlü uzman yazarlardan biri olan Chris Avellone'da yer aldı.

Dying Light 2'de oyuncular, zombiler ve insan çeteler tarafından istila edilmiş uçsuz bucaksız bir şehri keşfetme fırsatı yakalar. Dünya, ilk oyunun haritasından dört kat daha büyüktür. Dying Light 1'de olduğu gibi, oyun sağlam bir yakın dövüş sistemine sahiptir oyunda uzak mesafeli silahlar bulunur, ancak yakın dövüş, temel dövüş mekaniğidir. Oyuncuların düşmanları uçurmasına izin vermenin yanı sıra, oyunda silahlara birçok farklı özellik eklenmesine izin veren bir crafting sistemi de bulunuyor.

Oyun, oyuncuların dünyayı çok fazla özgürlükle dolaşmasına izin veren parkur unsurları üzerinde çok daha fazla geliştirmeye sahip, buradaki tek sınırlama, her eylemin hatta bir çıkıntıya tutunmak bile önceki oyuna kıyasla dayanıklılık çubuğunun bir kısmını kullanmasıdır. Dying Light 2, atlama, koşma dahil olmak üzere hareketlerle ilgili iki kat daha fazla animasyona sahiptir. Ayrıca, yeni oyunda oyuncuların rotalarını önceden planlamaya zorlayan, akrobasilere dayalı çevresel bulmacalar da içeriyor.

Oyun, düşmanların gücü ve davranışları üzerinde etkisi olan bir gece/gündüz döngüsüne sahiptir; zombiler gün batımından sonra çok daha tehlikeli hale gelir, bu nedenle zamana dikkat etmek ve çevreyi dikkatlice keşfetmek iyi bir fikirdir. Ayrıca, sorumlu stüdyo Techland, oyuncuların seçimlerinin oyun dünyasını değiştirebilmesi yönüne bu sfer büyük önem verdi. Geliştiriciler ayrıca düşman yapay zekasını geliştirdi; artık düşmanlar savaş sırasında saldırı tarzlarını değiştirebilir.

Dying Light 2, grafik motoru bir önceki oyun ile aynıdır fakat Chrome Engine adlı bu motor yeni oyun için daha fazla geliştirilip yükseltilmiştir. Oyun bu yüzden güzel 3D grafiklere sahiptir; şehir, ayrıca karakter ve canavar modelleri de büyük ayrıntılarla tasarlanmıştır, bu özellikle yüksek çatılarda durup şehri izlediğimizde daha çok belirginleşir. Gölgelendirme ve aydınlatma sistemleri de etkileyici görünmektedir. Bu konuda teknik bir başarıya imza attıkları söylenebilir. Fakat yeni oyundaki grafiksel gelişimin doğrudan orantılı olarak sistem gereksinimlere de yansıdığını satın almayı düşünen oyunculara belirtmekte fayda var.

Ortalama 50-100 saat arası bir oynanış sunmaktadır ve yapılan seçimlere göre 5 adet farklı sonu vardır.


Oyundan Görüntüler:

1651407066695.png


1651407073739.png


1651407083848.png


1651407093741.png


1651407107367.png


1651407120305.png



Oynanış Videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
  • Beğen
İfadeler: 530546 ve Azulaa

Yorumlar

İlk oyunu çok iyiydi. Bu da iyidir muhtemelen. İlk oyundan biraz daha farklı gibi ama en kısa sürede alacağım.
 
İlk oyunu çok iyiydi. Bu da iyidir muhtemelen. İlk oyundan biraz daha farklı gibi ama en kısa sürede alacağım.
Dying Light'taki gece tehlikesi bu oyunda yok. Gece gezmesi çok rahat. İlk oyundaki o tekinsiz havayı arıyorsan hayal kırıklığı yaşayabilirsin belki. Sadece bir görevde o eski havası vardı. Fakat bence ilk oyundan çoğu anlamda daha iyi bu oyun.
 
Dying Light'taki gece tehlikesi bu oyunda yok. Gece gezmesi çok rahat. İlk oyundaki o tekinsiz havayı arıyorsan hayal kırıklığı yaşayabilirsin belki. Sadece bir görevde o eski havası vardı. Fakat bence ilk oyundan çoğu anlamda daha iyi bu oyun.
Gecelerinin daha az tehlikeli olması iyi haber. Oynadığım 42 saatin anca 1-2 saati gecedir. Silahsız silahlı zor oluyor gece.
İlk oyundan daha iyi olduğunu duymuştum. Hikayesi de daha iyidir umarım. İlk oyundaki hikaye duygu/macera bakımından da tatmin ediciydi. En azından benim için.
 
Hikaye olarak (ana hikaye) ciddiye alınabilecek bir oyun değil bence, altyapısını hazırlamış olsalar bile eksik ve yarım hissettiriyor. Oynanış olarak da kusurlu bir oyun, loot ettiğimiz onca eşyayı bile kullanmıyoruz ve yerleştirilmiş tonlarca eşya da işe yaramıyor. Oyunda ana hikayeden çok yan hikayelerin bir kısmı daha ilgi çekici, oyun parkuru kaliteli fakat heyecan kısmı konusunda yeterli değil. Oyunda yaptığımız seçimlerin sonuçları yine fiyasko ve saçmalık, ortada tanıttıkları gibi bir değişiklik, çok büyük bir değişim söz konusu da değil... Yine hayal kırıklığı. Ben alt tarafı bir başkasının tarafında nasıl etki olmasını bu kadar minimal düzeyde almak için mi "büyük değişiklilik, farklılık" vaadini aldım?

Parkur dizaynı olarak üst seviye bir iş çıkarmışlar. Bu oyunda çoğunlukla gecedeyken de oynamayı tercih ettim ve 1. oyunun aksine pas geçmedim, cömertçe ödüllendirmesi de büyük bir artısı. 1. oyunun aksine bu oyunda çaresiz de değilsin ve sonraki güvenli mekana gitmek yerine koşup, parkur yapıp yada paraşüt sayesinde kolayca sıyrılabiliyorsun.

Hastane gibi, zindan gibi mekanların dizaynları hemen hemen hepsi aynı değişen tek şey harita değiştikçe değişmesi ve belirli bir yerden sonra farklı zombilerinde eklenmesi. Son boss ise mobilden çıkmış gibi bu gerçekten son boss muydu yoksa oyuncuya hakaret miydi? Ne yediği darbelerden aldığı vuruş hissiyatı ne de bir rekabet yada zorluk hissettirdi, sinematik olarak zaten hiç uğraşmamış adamlar önümüzdeki kum torbasına vurduğumuz doğru zamanda kaçındığımız sıradan, kötü dizayn edilmiş boss dövüşüydü.

Günümüz açık dünya oyunlarının en büyük hatası üzerlerinde fazla zaman ayırmamaları çünkü oynanışı uzun tutmak için daha fazla para kazanmak için adamların kısa sürede tekrar aynısını tekrar eden iş çıkarmaları gerekiyor, fazla yaratıcılığı bir yerden sonra en fazla hikayelere ekleyebiliyorsun fakat bu oyunda uzun olduğu için kısa süren kaliteli, yaratıcı içerik ile git şuraya posta götür ile kıyaslanınca bariz bir şekilde kalite farklılığını ortaya koyuyor. Bu kadar para verilmeyi hak eden bir oyun olduğunu düşünmüyorum. Bir yanda GoW ve RDR 2 var bir yanda ise DL2. Tekrar seçim yapabilmiş olsaydım GoW ve RDR2 yi yine birinci ve 2. sıraya koyardım.
 
Hocam yay veya crossbow gibi menzilli silahların ve normal elde tutulup hasarı yüksek olan silahların nereden bulunabileceğinin rehberi de gelir mi?
 
Çıktıktan hemen sonra alıp, her saniyesinden ayrı zevk aldığım bir oyundu DL 2. Zaten 1. oyunda 500 saatim vardı 2. oyun beni bayağı bir oyalayacaktır . 😅
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Penetrator God
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
562
Yorumlar
7
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
3,50 yıldız
Değerlendirme
3,00 yıldız 1 değerlendirme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

Penetrator God adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı