Oyun Önerisi: Valorant

Sistem gereksinimleri hakkında
İşletim sistemi : Windows 7, 8, 10 64-Bit.
İşlemci: Intel Core i5-4460 / AMD Ryzen 3 1200
Bellek: En az 4 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti / AMD Radeon R9 380


Oyunun hakkında bilgiler
Valorant Los Angeles/Kaliforniya merkezli bir oyun yapım ve dağıtım şirketi olan Riot Games`in yaptığı oyundur. 2 Haziran 2020 tarihinde oyunculara sunulan valorant şu günlerde aşırı popüler bir hale gelmiştir. Oyun nasıl oynanır diyorsanız hemen anlatayım. Oyuna girerken oyun boyu oynayacağınız bir ajan seçmenizi istiyor. Sizin oynama tarzınız ve zevkinize göre seçiminiz değişebilir. Oyun 5`e 5 2 tane takımdan oluşmaktadır. Bir takım belirlenen bölgelere "Spike" ( Sıpayk ) adı verilen bombayı kurmaya çalışıyor ve patlatmaya çalışıyor. Diğer takım ise bu "Spike`yi" ya kurdurtmamaya yada "Spike" kurulursa bunu imha etmeye çalışıyor. İlk hangi takım 13 Raunt kazanırsa o takım kazanıyor. Oyuncuların zevkle oynadığı bu oyunun tabii ki her oyun gibi hem artı hem eksi yönleri bulunmaktadır. Artı yönlerinden bahsedersek bir sürü oyun modu var. Derecesiz, Rekabete dayalı, Kopya, Spike`ye hücum, Tırmanış, Ölüm Kalım Savaşı bunlara örnektir. Çok fazla harita barındırmakta. Örnek olarak Breez, Bind, İceBox, Ascent, Frecture, Haven gibi haritalar bunlara örnektir. Eksi yönlerinden bahsedecek olacaksak çok fazla küçük yaşta oyuncu ve aşırı Toxic yani sinir bozucu oyuncu barındırıyor. Maç sonu "Ez" yazan "Ağla" yazan gibi bazı oyuncular bulunmaktadır. Bu yüzden çoğu kişi "İstanbul Sunucusu" yerine hem pingi düşük olacağı hem Toxic oyuncuların bulunmadığı sunuculara giriyor. En önemli nokta silahların tepme oranları ve koşarak sıkma. Çoğu silah aşırı tepmeye sahip bu nedenle uzak mesafelere sprey atmak biraz zor olmakta. Koşarak sıkmaya gelirsek rakip oyuncuya merminizi denk getirme ihtimaliniz çok düşük çünkü Cross`unuz ile merminin gittiği yer çok alakasız. Koşarak sıkmayı ve silah tepmelerini eksi yön olarak kabul etmiyorum ama artı olarak da kabul etmiyorum. Bunu sizin görüşünüze bırakıyorum. Geçen 2-3 gün önce Türk olan "Fade" adlı yeni Türk ajanı geldi. İlerleyen zamanlarda oyuncular tercih eder mi bilemiyorum ama ben kendi görüşlerimi söyleyeyim. Biraz fazla güçlü olmuş acilen Nerf yemesi lazım yoksa çok fazla kişi şikayette bulunmaya başlayacaktır diye tahmin ediyorum. Ben şahsen oyunu güzel buluyorum gerek grafikler olsun gerek oyun zevki olsun beğeniyorum. Bilgisayarım kaldırmaz falan derseniz merak etmeyin 9 yıllık sistem ile en düşük ayarlarda 4:3 çözünürlükte 35 FPS alıyorum. Şimdiden iyi eğlenceler diliyorum.​

Son incelemeler

Artıları: Güzel bir anlatım dili var.
Eksileri: Gereksiz bir makale.
Çok güzel anlatmışsınız fakat Valorant'ı bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Pek bir esprisi yok...
ŞenolGüneş
ŞenolGüneş
Belki bilmeyen yada bilip az bilgisi olan arkadaşlar varsa diye yaptım.

Yorumlar

HD 5400 1GB İntel Core i2 E7500 4GB RAM. (1033MHz)
Hocam aslında siz işlemciden dolayı kaybediyorsunuz yoksa ekran kartınız benimkinden çok daha iyi diye biliyorum. Bide 4 GB RAM olması da çok büyük bir dezavantaj sizin için. Windows 8.1`e geçin. Eski sistemler için 8.1 en çok önerilen işletim sistemi. Bende şahsen 8.1 kullanıyorum ve memnunum. Performans açısından eski sistemler için 8.1 en iyisi olacaktır.
 
Hocam aslında siz işlemciden dolayı kaybediyorsunuz yoksa ekran kartınız benimkinden çok daha iyi diye biliyorum. Bide 4 GB RAM olması da çok büyük bir dezavantaj sizin için. Windows 8.1`e geçin. Eski sistemler için 8.1 en çok önerilen işletim sistemi. Bende şahsen 8.1 kullanıyorum ve memnunum. Performans açısından eski sistemler için 8.1 en iyisi olacaktır.

Peki hocam dediğinizi yapmaya çalışıcam.
 
Oyun güzelde. Bir oyunun kendisi kadar kitleside onemli. 5 pre olmadigi surece İstanbul serverinde oynanmaz bana gore.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
ŞenolGüneş
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
850
Yorumlar
19
İncelemeler
1
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
3,25 yıldız
Değerlendirme
4,00 yıldız 5 değerlendirme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı