Oyun tavsiyesi: Midnight heist

Öncelikle selam, umarım iyisinizdir. Beni çok az tanıyan olsa da bağımsız ve pek bilinmeyen oyunlarla aramın iyi olduğunu bilir :). Hazır mezuna bıraktığım için her alanda kendimi geliştirmeye odaklandım ve inceleme yazmaya tekrar başladım. Her neyse lafı daha fazla uzatmadan bugün sizlerle geleceği parlak olduğunu düşündüğüm bir oyunu kısaca sizlere tanıtarak incelemek istiyorum.



Midnight Heist.

Ön söz


Konum belli, Midnight City. Görev, hackle. Ya ekiple birlikte, ya tek.

Giriş

Açılışı CS2 andırmayan temel mantığı bir nevi Payday ile Watch Dogs karışımı olup hazır karışık oldu birazcık da korku serpiştirelim denilen bu demonun incelemesine tekrardan hoş geldiniz sayın hocalarım.

Daha önce hiçbir demoyu tam anlamıyla tekrar tekrar oynamak istediğimi ve bir süre sonra bunun bir demo olmaktan çıkıp oyun olduğunu sandığım bir demo herhalde yoktur, ta ki bu demoya kadar. Bir demoya saatlerimi harcadığımı hatırlamıyorum tabii hikaye gereği olan oyunlar dışında. Hazır hikaye demişken hikaye kısmından hızlıca oyuna giriş yapalım. Hikaye hakkında konuşmak oynanışa göre daha kısa kalacak çünkü bir ana hikaye tam olarak mevcut değil. Kim bilir belki oyun çıktığı zaman bir lore sahibi olabilir ancak kısaca amacımız bir şirkete girip ana görev olan 10 GB'lık birer veri çalmak. Ancak bu 10 GB'lık verinin yanında başka görevden ziade etken diyebileceğim ögeler ve durumlar var. Bunu açacak olursam şöyle anlatayım.

Amacımız her ne kadar 10 GB'lık bir veri çalmakta olsa bunun yanında hırsız olmamızın yanında getirdiği belirli özellikler var. Örneğin bazı kasalarda telefon, tablet, belgeler ve paralar olmakta. Bunları demoda toplamamızın şu anlık bir anlamı olmasa da toplamak oyunda ana hikayenin yanında yan görevleride bitirmemize olanak sağlıyor. Eğer şu an işe yaramıyorsa sonra ne işe yarayacak derseniz gelin şöyle bir ekran görüntüsü göstereyim.

20230903214454_1.jpg


Kategoridende anlaşılacağı üzere karakterimizi kişiselleştirebileceğiz. Muhtemelen bunu hem oyunda topladığımız paralar ile hem de oyun içi satın alımlarla yapabileceğiz. Karakter demişken çok kısa ondanda bahsedeyim. Oyunda şu an iki oynanabilir ve gelmesi planan bir adet karakter mevcut. Bunlara ait herhangi bir özellik veya hikaye şu anlık yok, yani hangi karakteri seçmek istediğinizi sadece dış görünüş ile seçebilirsiniz.

Oyunun yapımcısı ile konuştuğum kadarıyla 'farklı görevler içeren bir hikaye olacak' dedi. Muhtemelen tek bir hikaye üzerinden farklı görevler oynayacağız veya farklı görevler aracılığıyla değişken bir hikayeye sahip olacağız.​


Kontroller

Geleyim oynanışa ve daha fazlasına. Oyunun kontrol kısmı zıplamak harici klasik oynanış ancak mekanik olarak (en azından bir demo için) azda olsa çeşitlilik var diyebilirim. Telefondan bilgisayar ve kamera hackleme, fotoğraf çekme, tablet ile telefon aracılığıyla hacklediğimiz kameraları izleme gibi özellikler ne kadar temel olsada henüz ilk zamanlar sadece telefon kullanabilirken 64 mblık bir güncelleme ile tabletin gelişi sadece demoya verdikleri öneminin oyunun çıktığı zaman ilgileneceklerinin göstergesidir benim için. Yani muhtemelen daha çok özellik gelip kontrol ve mekanik kısmında kesinikle daha da çeşitlilik olacağını söyleyebilirim. Üstelik yukarda bahsettiğim olay olan her karakterin kendine ait yeteneği olursa o zaman tadından yenmez.

Her ne kadar oyun çıktığı zaman ve sonrasında daha fazla özellik geleceğini düşünsemde şu ana odaklanmak ana konumuz. Basit bir şekilde şu telefon ve tablete değineyim.

Telefon

20230903154547_1.jpg


Korku oyunların vazgeçilmezi olan el fenerin önemini bu oyunda tekrar anlamanın yanı sıra aynı önemi telefonada aktarmışlar.. Anladık telefon telefon ama ne işe yarıyor? ne napıyor? derseniz iki temel özelliği var, görevler için fotoğraf çekme ve hacklemek. Fotoğraf çekme konusu bir yan görev için şirketin karanlık yüzünü gösterme amaçlı kanıt olarak elimizde bulunması için varken asıl olayı hacklemek. Bilgisayar ve kameraları telefon aracılığıyla hackleyip onları izleyebilir sıradaki hamlemizi ona göre yapabiliriz.

(Ekran görüntüsünden anlaşılacağı üzere telefonumuzla bir kapıyı hacklemekteyiz)

Hackleme işlemini biraz daha ayrıntılı anlatmak istiyorum. Hackleme işini bilgisayarın üzerine sağ tık veya e tuşuna basarak gerçekleştirebiliriz. Daha sonrasında ise her defasında farklı bir bulmaca tarzı diyebileceğim güvenlik kilitleri çıkıyor. Örneğin;

20230903160606_1.jpg
20230903154639_1.jpg
20230903154826_1.jpg





1-) 1' den 10' a kadar sırasıyla tüm rakamları hızlı bir şekilde işaretlememiz gerekiyor.
2-) Herhangi bir sembole tıklayıp aynısını hızlı bir şekilde bularak tüm sembolleri eşleştirmeniz gerekmekte.
3-) Sırasıyla tüm sembollerin aynısını hızlı bir şekilde eşleştirmeniz gerekiyor.

Bu verdiğim örnekler sadece güvenlik kilitlerinin bir kısmı, yani daha fazlası mevcut. Fark ettiyseniz verdiğim üç örneğin açıklamasında da kullandığım bir kelime mevcut, 'Hızlı'. Yani burda kastettğim şey elinizi çabuk tutmanız. Peki neden derseniz, elbette kaçmanız gereken bir yaratık olduğu için :). Yaratık hakkında herhangi bir bilgi şu anlık verememekteyim ancak kendi tahminimce veriyi çaldığımız şirketi koruyan bir tür yaratık olabilir diye düşünmüştüm ilk başta. Ne kadar mantıklı veya mantıksız orası tartışılır. Fazla bilgi vemek istemiyorum çünkü oynarken heycanı kaçmasın :)

Tablet

Tabletin kullanışı sadece şu anlık telefon aracılığıyla hackelenen kameraları izlemekle birlikte kamerada canavarı beyaz bir silüet olarak gösterip, onun nereden geldiğini veya nereye gideceğini görüp erkenden saklanabiliriz.

Online
Evet, kesinikle çok oyunculu bir oynanış olacak. Bunu bir sunucu üzerinden mi yaparlar yoksa oda kurmalı bir şekilde mi bilemem ancak arkadaşlarınızla yaratıktan kaçarken hackleyip görevleri bitirmek için ve o sıradaki telaşı hissetmek için sabırsızlanıyorum :)

Elimden geldiğince sıkılmamanız adına kısa bir inceleme&tanıtım yapayım istedim. Umarım hem incelemeyi hem oyunu beğenmişsinizdir. Merak edenler için oyunun çıkış tarihi açılıştaki bir notta 'october' yanı Ekim yazan notta saklı. Yani oyunun bu aylarda çıkacağını düşünmekteyim.​
  • Beğen
İfadeler: YunusYENEROGLU
Yazar hakkında
KriyusHeta
Oyun tavsiye konularına etiketleyebilirsiniz.

Yorumlar

Eline sağlık, Mr Robot dizisini bitirdikten sonra buna bir el atarım zaman ayırabilirsem :) Malum bu sene bayağı ömürlük oyunlar çıktı.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
KriyusHeta
Okuma süresi
4 dakika okuma
Görüntüleme
272
Yorumlar
3
Son güncelleme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

KriyusHeta adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı