Poe: Tüm yapay zeka modellerine bir uygulama ile erişme

Giriş
Ben Claude 2 modeline erişmek isterken Poe diye bir site buldum. Kullanırken çok güzel bir şey olduğunu fark ettim. Bugün size Poe uygulamasının özelliklerini ve incelemesini anlatacağım. Play Store veya App Store ile Poe uygulamasını yükleyebilir ya da Poe - Fast, Helpful AI Chat adresinden erişebilirsiniz.



İnceleme
Siteye girdiğimizde giriş yapmamızı istiyor. Çok kolay. Telefon numarası gerektirmiyor. Ben önceden giriş yaptım. Karşınıza böyle bir ekran gelecek.

11.png


Buradan sohbet edeceğimiz bir yapay zeka modeli seçmek için 222.png butonuna tıklıyoruz. Burada türlü türlü yapay zeka modelleri karşımıza çıkacak. Aşağıda varsayılan olarak gelen yapay zeka modelleri var. Altında "Limited Access" yazan yapay zeka modelleri için sınırlı erişim oluyor. Genellikle paralı modeller. Biz Gemini Pro kullanalım. Oradan Gemini Pro seçeneğini seçtim. Bir soru soralım ve yanıt versin.

333.png


Poe bu botlarla sınırlı değil. Yine "Explore" butonuna basıp arama çubuğuna tıklayıp başka kullanıcıların yaptığı botları aratabiliriz. Mesela "Fyre" diye aratınca Fyre-Linux diye bir bot çıkıyor. Ona tıklayalım. Kendisi Claude tabanlı, Linux terminali gibi cevap veren bir bot. Root şifresi ise linux. Ona bazı komutlar girelim. Eğer sudo rm -rf / diye yazarsanız reddediyor maalesef 😅
444.png

555.png

Yapay zekanın bilgisayarının bile benimkinden daha güçlü olduğunu görebiliyoruz. Şimdi kendi botumuzu yaratalım!
Tekrar ana sayfamıza girip Screenshot_20240130_182130.png butonuna tıklıyoruz. "Handle" seçeneği botumuzun adı. "Base bot" seçeneği botumuzun kullandığı yapay zeka modeli. Ben resim yaratma botu için StableDiffusionXL seçtim. Bunun gibi seçenekler var. Karşılama mesajı, veri seti, özel bot talimatları falan. Eğer botu insanlar "Explore" yerinden erişmesin diyorsanız "make bot publicly accessible" seçeneğini kapatmayı unutmayın. Botumu hazırladım. Doodle stilinde resim oluşturuyor.
777.png

Şimdi ana sayfadan
666.png
butonuna tıklayıp botunuza erişebilirsiniz. Geçmişte kullandığınız başka botlar da orada oluyor. Kafanız karışmasın.

Bitiş
Anlatacaklarım bu kadar. Kısaca Poe, yapay zekaları tek bir sitede çalıştırmayı sağlayan ve bot yapmanızı sağlayan bir yazılım. Okuduysanız teşekkürler.
  • 666.png
    666.png
    2,9 KB · Görüntüleme: 15

Yorumlar

Peki resim çizdirme tarzı ayarlayabiliyor muyuz? Mesela gerçekçi çizimler çizdirebilir miyim?
 
Ücretlendirme var mı? Galiba sadece sınırlandırma var çoğunda günlük 100 çıktı olacak şekilde.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
eladelisi
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
570
Yorumlar
4
Son güncelleme

Yazılım kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı