Orta seviyede nasıl web tasarım öğrenilir sizler için derledim

Hepimizin bildiği üzerede yazılım son yıllarda popüler oldu ve geniş ufuklara yelken açtı. Bizde bugün sizler için kısa süre içerisinde orta seviyede kaynak sitelerden ve kendi çabamız ile nasıl orta seviyede web tasarım öğrenebiliriz sizler için derliyorum iyi okumalar.
Aşama aşama anlatacağım.

1-web tasarım için öncelikle HTML'den başlanmalı. Yani hypertext markup Language.Html dilini öğrenebilmek için BTK Akademi, W3schools, YouTube gibi yerlerden yardım alabiliriz anlaşılması kolay bir dildir ve gayet de basittir.Html basit ve sade bir dil olduğu için renklendirme genellikle olmaz. HTML'de etiket kullanılır.Html kullanmak için Adobe Dreamweaver Visual Studio Code(tavsiye ederim) gibi uygulamaları kullanabiliriz. İlk başta başladığımız projelerin hepsini deneyerek çalışarak kaydedelim. Ardından projeleri Chrome'de görüntüleyelim.Html bir insanın iskeletidir.

HTML


2-web tasarımın ikinci öğrenim aşaması CSS'ten başlanılmalı. Yani cascading style sheets. CSS dilini öğrenebilmek için BTK Akademi, W3schools, YouTube gibi yerlerden yardım alabiliriz.Html detaylı şekilde çalışılırsa CSS'inde anlaşılması zor olmaz. CSS renklendirme ve özelleştirme için bir web sitesi için çok önemli bir etkendir CSS olmadan web sitesi olmaz. CSS için hazır kod alabileceğimiz web sitesi kaynakları Bootstrap olsun fontawesome gibi siteler CSS kodlarını sizler için hazır şekilde barındırır.Html kodlarının aksine CSS daha farklı yazılır CSS kodlarını ayrı bir projeye yazıp aynı dosyaya da atabilirsiniz aynı projenin de üzerine yazabilirsiniz. CSS bir insanın saç rengi saç şekli göz rengi burnu dudakları gibi özellikleri gibidir.

Eki Görüntüle 2107837

3-web tasarımın artık bence son noktası.Js yani JavaScript. JavaScript dilini öğrenebilmek için BTK Akademi, W3schools, YouTube gibi yerlerden yardım alabiliriz.Js gerçekten zor bir dildir.Js bir web sitesinin işleyişi için çok önemli bir etkendir.Js olmadan örneğin herhangi bir hesaplama sitesi olamaz.Js için hazır kod alabileceğimiz web sitesi kaynakları ise Mozilla kullanılabilir. JavaScript çok yönlüdür. JavaScript bir insanın gücü zekası gibidir en önemli dillerden biridir.

225px-Unofficial_JavaScript_logo_2.svg.png


Öğrenim serimizden bu kadar arkadaşlar. Bir sonraki bloğumuzda görüşürüz.
  • Beğen
İfadeler: yemrem10 ve ÖmerKu

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
WexTheOrginal
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
257
Son güncelleme

Yazılım kategorisindeki diğer girdiler

WexTheOrginal adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı