Sigaraya gelen zamlardan sonra tütüne başlamak

  • Ekleyen beGi
  • Oluşturma tarihi
  • Blog girdisi okuma süresi 3 dakika okuma
Öncelikle yazımın hiç bir şekilde özendirmek vb. amaçla yazılmadığını sadece içen arkadaşlarla bilgi alışveriş amacı taşıdığını belirterek yazıma başlıyorum.

İlk sigaraya başladığımda uzun kırmızı Marlboro içiyordum, halk arasında kamyoncu sigarası. :)
O zamanlar sadece alkol ile tüketiyordum. Alkolü de en fazla iki üç ayda arkadaşlar arasında içtiğimden çok bir masraf olmuyordu. Zamanla normal bir içici gibi tükettikçe cüzdanımdan paracıklar uçtu gitti. Üst üste gelen zamlarda tuzu biberi oldu.

İçtikçe insan değişik markalar deneyip en sevdiğinden devam etmek istiyor. Arkadaşlardan bir ondan bir bundan derken bir ara Camel box içmeye başladım. İki-üç ay kadar içtikten sonra Kent Blue XD'ye geçtim gerçekten çok güzel bir sigaraydı. Zamanla bu sigaraya bir şeyler olmaya başladı iki üç nefes alıyorum tütün simsiyah kömür gibi oluyor ve içime çektikçe boğazımdan geçmiyor kötü bir tat vermeye başlamıştı. Yeniden sigara arayışına başladım bu sebepten dolayı. Sonra arkadaşım ile oturmuş çay içerken Muratti Rosso içtiğini gördüm. İsmi de hoşuma gitmişti açıkçası. :) Bir tane alıp denedim hemen. İnanamadım sigaranın tadı aynı Kent'e benziyor ve onda ki kötü durum bu sigarada yoktu. yaklaşık altı yedi ay bu sigaraya zevkle devam ettim.

Zamanla fiyatlar iyice uçmaya başlayınca tütün işini araştırmaya başladım. Ankara'da oturduğum için her türlüsüne ulaşmanın pek sorun olmayacağını düşündüm. İnternetten araştırırken Golden Virginia adlı bir tütünün baya met edildiğini ve içiminin güzel olduğunu, çikolata aromalı pipo tütünü ile karıştırılıp içildiğini öğrendim. İlk başta bir tabaccodan almaya başladım. Tabii şimdide sarma problemi vardı. Evde sarıp tabakada götürünce kurumaya başladım, böylede hoşuma gitmiyordu. Bende yanımda tütünü taşımaya içmeden önce sarmaya başladım. Buda başlı başına bir belaydı ilk başlarda. Yanımda bir tütün paketi, tütün sarma makinesi, filtresi, çarşafı derken resmen bir el çantası malzeme gezdiriyordum.

Artık elimle sarmanın daha iyi olacağını düşündüm ve hemen videoları izleyip denemeye başladım. İlk seferde çuvallamıştım. Hemde ne çuvallama sigaradan başka her şeye benziyordu. :) Ama devam ettim ve bir iki gün sonra elim öyle bir alışmıştı ki, sarmak yaklaşık on bilemediniz yirmi saniye sürüyordu. En önemlisi tabi ki artık sigaraya benziyor ve kalem gibi oluyordu. Tütünde öyle güzel ki istediğiniz paket sigarayı verin değişmem. Öyle hoş bir aroması vardı. İçime çektikçe ağzımda hafif şekerli desen değil değişik bir aroma bırakıyordu. Sonra aklıma tütünü araştırırken bunun çikolata aromalı pipo tütünü ile harman edildiği geldi.

Hemen geçmişten siteyi bulup tekrar okudum. Ertesi gün tabaccodan aldım tütünü ve dediklerini bir bir yaptım. İşin kötü tarafı tütünü harmanlayınca bir iki gün beklemeniz gerekiyor. Bende bu sırada çatlıyorum meraktan. Çünkü öyle bir met etmişler ki inanamazsınız. Sonunda heyecanım dinecekti. harmanlanmış tütünümü aldım, hiç olmadığı kadar özenle sardıktan sonra yaktım ve bir nefes çektim. Verdiğim ilk tepki neydi biliyor musunuz? "Abi yok böyle bir şey! Mükemmel bu!" oldu. Gerçekten mükemmel bir tadı vardı. Tabi ki bunu her zaman yapmak yerine bir miktar hazırladım köşede duruyor. Ara sıra keyif sigaram yapıyorum onu. O kadar güzel ki sıkılmaktan korktuğum için böyle bir çözüm buldum kendimce.

Gel zaman git zaman bir gün tabaccoya tütün almaya gittim ve yasak olduğunu artık getiremeyeceklerini öğrendim. Bu gerçekten üzmüş ve düşündürmüştü. Biraz araştırmadan sonra Kızılay'dan bulabileceğimi öğrendim. Müsait olduğum ilk vakitte hemen gittim. Karanfil 2 sokakta aramaya koyuldum. Söyledikleri adamı bulduktan sonra hemen aldım bir tane. Arada ki tek fark fiyattı o da yoldan kaynaklı. Hemen sardım oracıkta bir tane ama sonuç hüsrandı. Tabaccodan aldığım o tütün bu değildi hemde alakası yoktu! Üzülerek eve geri döndüm ve tabaccoda çalışan, zamanla ahbap olduğum arkadaşın yanında gittim. Durumdan bahsedince "keşke bana söyleseydin, orada satılanlar çakma hemde adamlar öyle bir satıyor ki, iki modelleri var biri ucuz diğeri pahalı. Ucuz olanı çakma olarak gösterip pahalıyı satıyorlar oysa aralarında ki tek fark paketleri" dedi. Bende onların nereden getirdiğini sordum. Gerekli bilgileri alınca hemen telefonuma sarılıp derdimden bahsettim. Arkadaşında adını verince adamlarla on paket almaya anlaştım en sonunda. Artık bittikçe on paket on paket alıyorum.
  • Beğen
İfadeler: 2 kişi

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
beGi
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
1.663
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

beGi adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı