Sipariş Üzerine Gezegen Yapmak

Otostopçunun Galaksi Rehberi'ni okumaya tam gaz devam ediyorum. Her ne kadar şu anda 500. sayfalara kadar gelmiş olsam da geride kalan kısımlarda beğendiğim bölümleri paylaşmaya devam edeceğim. Burada en çok hoşuma giden bölümlerden biri de sipariş üzerine yapılan lüks gezegenler oldu.

Bu bölüm gerçekten de insanoğlunun, ya da galakside evrimleşmiş diğer ırkların eninde sonunda varacakları noktayı güzel bir şekilde ele alıyor. Havanın biraz sıcak veya soğuk olması, güneşin biraz erken batması veya sahildeki kumların tanecik boyutu gibi takıntılarımız yüzünden ileri teknolojimizi özel yapım lüks gezegenler inşa etmek için kullanmaya başlıyoruz. Ve tabi doğal olarak bütün varlıklı insanlar söz konusu gezegene akın ediyorlar. Ama bu noktada hiç hesapta olmayan bir sorun çıkıyor :)

(Otostopçunun Galaksi Rehberi'nden alıntı, sayfa 634784, bölüm 5a. Girdi: Magrathea)

Evvel zamanın sisleri içinde, eski Galaktik imparatorluğun büyük ve görkemli günlerinde yaşam vahşi, zengin ve büyük ölçüde vergiden muaftı. Muazzam uzay gemileri egzotik güneşler arasında macera ve ganimet arayarak Galaktik uzayın en uzak uçlarında ilerlerdi. O günlerde yürekler cesur, bahisler yüksek, erkekler gerçek erkek, kadınlar gerçek kadın, alfa Centauri’li tüylü küçük yaratıklar da gerçek Alfa Centauri'li tüylü küçük yaratıklardı. Ve bütün hepsi gözü pekçe bilinmeyen tehlikelere atılırlar, görkemli işler yaparlar, insanoğlunun gitmediği sonsuzluklara gitmeye cür'et ederlerdi -işte İmparatorluk böyle oluşmuştu.

Doğal olarak birçokları inanılmaz zengin oldular ama bu tamamen doğal bir şeydi ve bunda utanılacak bir şey yoktu çünkü kimse gerçek anlamda fakir sayılmazdı -en azından söz edilmeye değecek hiç kimse. Zengin ve başarılı birçok tüccar için yaşam kaçınılmaz olarak çok sıkıcı ve iç bayıcı bir hale geldi, onlar da kusuru, üzerinde yaşadıkları gezegende aramaya başladılar. Hiçbiri tümüyle tatmin edici değildi: ya iklim öğleden sonranın ikinci yarısında hoş değildi veya gün yarım saat fazlaydı ya da deniz kesinlikle pembenin yanlış bir tonundaydı.

Böylece şaşkınlık verici özel bir endüstri için uygun koşullar yaratıldı: ısmarlama lüks gezegen yapımı. Bu endüstrinin asıl yeri hiper uzay mühendislerinin beyaz deliklerden emdikleri madde ile rüya gezegenleri oluşturdukları Magrathea gezegeniydi. Altın gezegenler, platinyum gezegenler, bol depremli yumuşak kauçuk gezegenler: hepsi galaksinin en zengin adamlarının doğal olarak bekledikleri standartlara tamı tamına uygun, güzelce yapılmış ürünler.

Bu iş o denli başarılıydı ki Magrathea kısa bir süre sonra tüm zamanların en zengin gezegeni olarak galaksinin geri kalanını sefil bir yokluğa sürükledi. Böylece sistem bozuldu, İmparatorluk çöktü ve bir milyar aç dünyanın üzerine, yalnızca geceler boyu planlı bir siyasal iktisadın faydaları üzerine kendini beğenmiş makaleler yazan bilginlerin kalem gıcırtılarının bozduğu, asık suratlı bir sessizlik çöktü.

Magrathea da silinip gitti ve anısı bir süre sonra belirsiz bir masala dönüştü. Şu aydınlanmış günümüzde tabii ki hiç kimse bunun tek kelimesine dahi inanmıyor.

gezegen.jpg


Magrathea.jpg
  • Magrathea.jpg
    Magrathea.jpg
    513,2 KB · Görüntüleme: 3.113
  • gezegen.jpg
    gezegen.jpg
    376,3 KB · Görüntüleme: 2.904
  • Beğen
İfadeler: 6 kişi

Yorumlar


Blog girdisi detayları

Ekleyen
Recep Baltaş
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
1.386
Yorumlar
2
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Recep Baltaş adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Neden iPhone'a Geçiyorum?
    Uzun süre Galaxy S21 Ultra 5G kullandıktan sonra nihayet iPhone 13 ile Apple topraklarına geri...
  • IFA 2019'u Geride Bırakırken...
    Bir IFA fuarını daha geride bırakmış olduk. Almanya’nın en eski endüstri fuarlarından biri olan...
  • Ahlak Bekçileri
    Dün yine metrobüste ortaya çıkmış parazitler. Öpüşen çifte müdahale etmişler. Bu Orta Doğulu'lar...
  • Sleep no more
    New York'ta katıldığım tiyatro gösterisi. Öncelikle gösteriye girmek için gözlüklerinizi...
  • Vefat Sonrası Yapılacak İşlemler
    Hastanede yatan bir kişi vefat ettikten sonra adım adım yapılacak işlemler: Öncelikle yoğun...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı