Sivilcelerden nasıl kurtulunur?

Sivilcelerden nasıl kurtulabiliriz... Herkes bu sorunun cevabını elbet ki internetten aratmıştır aslında sivilce öyle zor geçecek bir şey değil. akne değilse tabii.
Bunlardan ya doğal yolla kurtulabiliriz ya da kimyasal içeren; krem, losyon, tonik gibi ürünler işe yarıyor.
Doğal ürünler ucuz olmasına rağmen kimyasal ürünler biraz fiyat konusunda yüksek olabiliyor.
Şimdi size doğal yol ile kurtulmanın (5) yolunu göstereceğim.
1.doğal yol
Şimdi yazdıklarımı iyi okuyun! Çünkü belki içeriklerine alerjiniz olabilir.
1kükürt sabunu: ciltteki fazla yağı alıp sivilce sorununu çözerken aynı zamanda sivilceye bağlı olarak ortaya çıkabilecek lekeleri de önler. Ciltteki ölü derinin temizlenmesini sağlar. Antiseptik ve anti bakteriyel olması sebebiyle bakterilerin yol açtığı pek çok hastalığa iyi gelir.
2.lavanta yağı: lavanta yağı cilt kuruluğuna iyi gelmenin yanı sıra, siyah nokta ve aknelerin sebep olduğu koyu lekelerin görünümünü azaltma konusunda etkilidir. Elbette istenmeyen sivilcelerinizden de kurtulmanıza yardımcı olur. (bir tabağa 10 damla döküp sivilce olan yerlerin üzerine sürün)
3.tarçın ve bal maskesi: kısa bir zaman ayırarak uygulayacağınız bu maske ile sivilce ve siyah nokta geçirebilirsiniz. Bir tatlı kaşığı toz tarçını, bir yemek kaşığı bal ile karıştırın. Cildinizi ılık suyla temizledikten sonra karışımı sürün. 15 dakika bekleyin ve yine ılık suyla yıkayın.
4.sirke:1 yemek kaşığı sirkeye 2 yemek kaşığı içme suyu ekleyin. Bu sirkeli suyu pamukla sivilcelere sürün ve kurumasını bekleyin (en az 10 dakika). Ardından yüzünüzü yıkayın ve nemlendirici varsa nemlendirici sürün. Bu uygulamayı sivilceler geçene kadar her gün uygulayın.
5.buhar banyosu: evet, buhar banyosu sivilce oluşumunu önlemede etkili bir yöntemdir. Özellikle sivilce oluşumuna meyilli olan yağlı cilt tipine sahip kişilerin düzenli olarak buhar banyosu yapması önerilir. buhar banyosu cilt altında oluşan yağları giderir, gözenekleri açar bunu yaptıktan sonra yüzünüze gül suyu veya tonik sürün.
buhar banyosunu çaydanlıkta veya kettle suyu kaynatın ve boş bir kaba kaynayan suyu dökün ve kafanıza bir havlu örtüp buharı yüzünüzde gezdirin
Yarın ise kimyasal ürünler ile kurtulmanın yolunu söyleyeceğim umarım yararı olur.

Yorumlar

1 yıldır sivilce ve akne çıkıyor bende ve 1 yıldır da sıkıyorum ailem iz olur diyor ama sıkmadan duramıyorum iz olur mu ileride geçer mi acaba? Bende keçi sütünden yapılmış sabun var yüzde 10 15 dakika bekletmek için bir de yağ var ama pek kullanmıyorum krem daha iyi geliyor.
 
1 yıldır sivilce ve akne çıkıyor bende ve 1 yıldır da sıkıyorum ailem iz olur diyor ama sıkmadan duramıyorum iz olur mu ileride geçer mi acaba? Bende keçi sütünden yapılmış sabun var yüzde 10 15 dakika bekletmek için bir de yağ var ama pek kullanmıyorum krem daha iyi geliyor.

Kesinlikle sivilce patlatmayın ben de patlattım diye izleri geçmedi en son lazer tedavi olacaktı doktor yine bir krem verdi öyle geçirdim izleri 17 yaşında sivilcelerin gidicektir zaten merak etme. Kükürt sabunu kullanmanı öneririm.
 
Hocam ben ne yaparsam yapayım ergenlik sivilcelerini geçiremedim. Evde doğal olarak bir öneriniz var mı?
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
ErenYalcin
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
604
Yorumlar
5
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

ErenYalcin adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı