Roaccutane tedavim nasıl geçti

İlk öncellikle ben Eren 19 yaşındayım ve ergenlik zamanlarımı çok ağır yaşadım özellikle (akne) sorununu daha çok. Karantina zamanları fazla artmaya başlamıştı maske takıyoruz diye pek takmamıştım kim görecek diye ama bir süre sonra aşırı bir artış oldu cildimde neredeyse yüzüm tanınamaz hale geldi artık öz güvenim 0 olmuştu psikolojik olarak çok kötü olmuştum en sonunda cildiyeye gitme kararı aldım. Yüzüme ışık ve büyüteç ile iyice baktılar ve 2 krem ile roaccutane verdiler. Her gün güneş kremi ve dudak nemlendiricisi kullanmam lazımmış. Krem olarak nadixa ve hametan verdi hametanı dudak için, nadixa ise gece yatmadan önce sivilce üzerine uygula dedi ve başladı roaccutane tedavim.
İlk ay: Siyah noktalarım bir anda yok oldu ama dudaklarım aşırı çatladı sivilcelerim yine aynı durumdaydı bolca su içiyordum 3,3.5 litre kadar.

İkinci ay: Sivilcelerim daha çok çıktı aşırı kötü olmuştum ilacı bırakıcaktım artık doktor bunlar normal dedi ama iyilişmek için katlanman lazım acılarına.

Üçüncü ay: Hafif iyileşme vardı ama o kadar da değildi kremlerimi düzgün kullanıyordum ama dudaklarım çok kötü olmuştu o yüzden blistex lip balm aldım.

Dördüncü ay: Cildim bu sefer harbiden iyileşiyordu ama lekeler vardı güneş kremi kullanmaya başladım bu aylarda normalde daha erken almam lazımdı.

Beşinci ay: Cildimde sivilceler bayağı azaldı hatta kalmamıştı lekeler hala vardı ama ilaç aşırı işe yarıyordu dudaklarım iyileşti nemlendirici kullandığım için.

Altıncı ay: Cildimde hiçbir sivilce yoktu varsa da ufak tek tük rengim açılmıştı o kadar huzurluydum ki geçtiği için.

Yedinci ay: Artık sivilce diye bir şey kalmamıştı sadece hafif lekeler vardı görünmüyordu onun için de krem verdi ve aşırı mutluydum aylar çok hızlı geçti bir daha çıkmaz dedi sivilce yeter ki fazla yağlı ve şekerli şeyler tüketme çikolata Fast food vb

Evet bu kadar dı eğer kullanmak isterseniz cidden başlayın yoksa 21 yaşına kadar beklersiniz o zaman bile geçmeyebilir ve kafanıza göre şeyler kullanmayın yüz jeli maske gibi daha da çıkartır tek nemlendirici kullanın yüzünüze emin olun tek çözüm roaccutane. Tedavi bitince sivilceleriniz bir daha çıkmaz çıksa bile çok minik çıkar o da yağlı yerseniz aşırı olur yoksa çıkmaz bol bol su için eğer korkuyorsanız yan etkilerinden korkmayın sadece dudak çatlaması ve yüzde kuruluk var biraz da bel ağrısı ama çok da rahatsız etmez eğer tedavi bittiğinde tekrar sivilce çıkıyorsa %3'lük dilime girmişsinizdir aşırı nadir bir olay korkmayın.

Size ürün önerisi de yapayım bari:

la roche posay anthelios uvmune fluid güneş kremi su bazlı ve aşırı kaliteli etkisi uzun süre kalıyor.​

cerave nemlendirici krem 50 ML aşırı ama aşırı iyi nemlendiriyor yapışkan his de vermiyor​


Bu ikisini almanız sizin için uygun olur başka bir şey kullanmanızı önermem biraz pahalılar ama aşırı etkililer emin olun eğer merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz hepsini yanıtlarım.

Yorumlar

Roaccutane adlı ilacın dozajı çok önemlidir doktor tavsiyesi veya kontrolü dışında kullanılmamalıdır. Kafanıza göre insanlara önermeniz çok saçma bir durum. Ayrıca yan etkileri bildiğiniz gibi de değil, psikolojiye kadar birçok yan etkisi var o ilacın.(herkeste olacak diye bir şey yok tabii ki.)

Çoğu insan psikolojik yan etkisinden korkuyor ama 10.000 kişi içerisinden 1 kişi de gözüküyor tabii imkansız değil ilacı önermem de tüm aknelerim geçtiği için yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın:kalp:
 
Kesinlikle güçlü ve doktor takibi ile kullanılması gereken bir ilaç. Bizzat kendim kullandım,faydasını gördüm fakat kullanmayı düşünenler aşırı dudak ve cilt kuruluğuna ve bazı duygusal değişikliklere hazırlıklı olsunlar.
 
İlacı 3 sene önce 9 ay kullanmıştım. Sivilce konusunda epey yardımcı oldu ama sanırım kalıcı olarak Burun kuruması, Dudak kuruması ve Omuz kısmında yağ bezesi bıraktı, bu sorunlar ile yaşıyorum Vücudumda 1 tane sivilce çıkmıyor gayet etkili bir ilaç.
 
Merhaba, ilacı 4 aydır kullanıyorum ve ben de kullanıcı deneyimlerimi paylaşmak isterim.
Öncelikle ön bilgi vereyim. 32 yaşımdayım. Daha önce ergenlik dönemleri ve özel dönemlerim harici aşırı sivilcelenmem hiç olmamıştı. Son 2 senedir geçmek bilmeyen özellikle çene bölgemde yaygın olarak çıkan, ağrılı, ucu olmayan, kocaman şiş (ki sanıyorum bunlara kistik sivilce deniyormuş) sivilcelerle baş ediyordum. Bundan öncesinde de yine son bir kaç senedir sırt bölgemde ağrılı ve 2 3 günde sönen garip sivilcelerim oluyordu. Velhassıl kelam doktora gittim ve beni bu hayatım boyunca duymadığım ilaca başlattı. 30mg ile çıktığım bu yolda her ay 10 artacak şekilde şuan 50mga ulaştım.

Aman da ne aman. İkinci gününden kurur mu insan? Kururmuş efendim. Zaten kuru bir cildim vardı. O dudaklarım ikinci günden öyle bir çatladı ki yarık oluştu. Ben daha cumartesi gittiğim doktorun önerdiği kremleri pazartesi alırım derken pazar günü dudağımda yarıkla uyandım. Cildim kupkuruydu öyle ki canım yanıyordu. Neyse bioderma sebium hydra kremini ve biodermanın atoderm dudak nemlendiricisini aldım (stick olanı bu önemli, tüpteki bende işe yaramadı). Kremi ıslak yüze uygulandığım zaman ağrılarım hafifliyordu. Başka bir krem süremiyordum arkadaşlar yıllarda güvenerek kullandığım khielslar yüzümü öyle bir yakıyordu ki anlatamam. Tabii sadece bununla kaldık mı dersiniz? Sırt ve ayak altı ağrılarım ilk haftadan doruklara ulaştı. Yataktan yardımla kalkıyordum Allah inandırsın. Geçmeyecek derken İkinci haftadan sonra biraz bunlar ya azaldı ya da ben ağrılarla yaşamaya alıştım bilemiyorum. Yüzüme garip bir bebeksilik geldi. Dokunuyorum sivilceler olsa da his müthiş. Biraz sivilce attım ama bir haftada toparladım falan derken ilk ayı bitirdik.

İkinci ay dozum 40mg çıktığında resmen daha beter oldum. Tam alıştım derken sırtım kopacak gibiydi. Sivilceler bir taraftan çıkmaya çalışıyordu falan rezalet bir durumdu. Takviye d vitamini aldım o biraz iyi geldi. Ellerimin üstünde ve kollarıma doğru egzamalar baş gösterdi. Resmen sanki yanık olmuşum gibi 2 gün öyle kalıyor, sonra geçiyor, bir kaç gün sonra tekrarlıyordu. Kortizonlu bir krem kullandım doktorumun tavsiyesiyle ama krem biter bitmez tekrar çıkıyordu, şaka gibi!

Üçüncü ay yine aynı dozla, boynumun altındaki(çene bölgesi gibi) felaket sivilcelerle ve ağrıyla geçti. Ama vücudumun diğer bölgeleri mesela sırtım, degaje bölgem mükemmel temizlendi. Resmen bebek poposu gibi derler ya öyleydi.

Dördüncü ayda dozu 50mg çıkardık. Bir gün 40 bir gün 50 şeklinde iki ay da böyle devam edeceğiz (Kasım 22 başı doktora gittiğimi düşünürsek Ocak 23 randevuma kadar böyle). Onun yanında acnemix jel ve antibiyotij takviyesi aldım. Acnemix hele bu aylarda geceden sürüp sabaha temizlemesi çok zor olan bir jel. Hele Kıbrıs gibi doğalgaz olmayan ve her dakika sıcak suyun olmadığını bir yerde yaşıyorsanız kolay gelsin. Ne kadar zorlansam da 1 hafta sivilcelerimi büyük ölçüde çözdü. Tabii 3 aydır orada kalıp gitmeyenler gitti ama yenileri çıkmaya devam ediyor.

Genel yaşadıklarıma gelecek olursak; Tedavi daha ne kadar sürecek bilmiyorum ama Şubat'dan önce bitmeyecek gibi. Beni en çok zorlayan şey dudak kuruluğu olabilir. 10 15 dakikada bir tazelemezsem dudaklarım yara oluyor. Bir kere de o acıyı yaşayınca insan elinden düşüremiyor. Sırt ağrılarım 3-4 aylarda çok hafifledi eskisi gibi değil. Elimdeki egzamalarsa ara ara çıkıp bir haftaya tekrar kayboluyor. Kedi tırmığı gibi her yerimi çiziyorum vücudum çok hassas. Yaralarım geç iyileşiyor. Ha bir de göz ve burun içi kuruluğu beni o kadar da zorlamadı. Bir hafta kendini gösterip kayboldu. Yürüyüş spor vs bunlardan uzak durmanızı tavsiye ederim, çok aşırı yoruluyorsunuz. Yediklerinize dikkat edin, kolestrolü arttıran bir ilaç olduğu için biraz dikkatli yemekte fayda var. Psikolojik kısmına gelirsem ben zaten çok duygusal bir insandım, iyice ağlak oldum. Bunu bence biraz da ilaca yükleyebilirim.

Bunları doktorumdan aldığım bilgiler ve kendi kişisel tecrübelerime göre yazıyorum. Zaten özel reçetesiz alamadığınız için kendi başınıza ulaşmaya ya da doktoru size bunu vermeye zorlamaya çalışmayın.
 
1 Yıl dayanabildim bu ilaca ne psikoloji bıraktı ne kas gücü. Ama sivilcelerimi geçirdi şuan tertemiz. Eğer sporcuysanız asla başlamanızı tavsiye etmem. Çok güçlü kas ağrıları geçirdim ve anksiyete bozukluğu yaşadım. NOT: Günde 6 hap içiyordum. Doktorum da alanındaki en başarılı doktorlardan Şehriyar Nazari'ydi. Doktoru tavsiye ederim ama sporcu isenin tedaviyi tavsiye etmem.
 
Bu ilacın psikolojik hasar bırakabileceğini düşünüyorum. 13 yıl önce bende kullandım son çare olarak. Hiçbir losyonun hiçbir ilacın işe yaramadığı artık aynaya bakmaktan utanır bir insan olmuştum. İlaç gerçekten çok etkili ve yakın çevremde de sorununu çözememiş birileri yok. Ancak kullanmak için tekrar tekrar düşünmek gerekir. Eğer gerçekten sosyal hayatınızı etkileyecek bir görüntü var ise ve sizde kompleks haline geldiyse eyvallah. Ama sırt için bacak için kullanmayın arkadaşlar.
 
ilacı 3 ay kullandım, dudak kuruluğu dışında hiçbir şey yaşamadım. sivilcelerim 0 a düştü.
 
Bende lise çağlarında kafamda kıl dibi iltihabı vardı, irili ufaklı iltihaplı sivilce olarak düşünebilirsiniz.
Her gün sabah kafamı yıkıyordum, yastığa kafamı koyduğumda bazen uyuyamıyor, bazı sabahlar kalktığımda yastık kılıfını kanlı ve iltihaplı görüyordum.
O zamanlar doktora gittim,tedaviler,kafaya iğne vurulmalar,kafaya ışınlar, yapma losyon özel ilaçlar falan.
Uzun bir süre böyle sürdü,o sıralar tabiki etrafınızdaki insanlardan bu ilacı duyuyorsunuz.
Doktor beye böyle bir ilaç varmış, bana neden bunu vermiyorsunuz dedim.
Karaciğer fonksiyonlarımım aşırı derecede yüksek olduğunu ve bu durumum daha kötüye gidebileceğini söylemişti. Aynen şu cümleyi kullandı.''Karaciğerin mi ? Kafandaki sivilceler mi?
Vel asıl 10 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum,ilaçlarla geçmeyen şeyi kafamın iç yapısını değiştirerek düzelttim.
Çok fazla düşünmeme, en ince detayları kafaya takarak kafada büyütmeme, herkesi kendin gibi görmeme vb. şeyler...
Eğer bu ilacı kullanmanız doktor tarafından istenmiyorsa, kendi kendinizin ilacı olabilirsiniz,birde bu ilacı deneyin derim.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
ErenYalcin
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
1.000
Yorumlar
9
Son güncelleme

Hayat kategorisindeki diğer girdiler

ErenYalcin adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı