Skyrim'i Sürükleyici Yapan Modlar

  • Ekleyen nemo
  • Oluşturma tarihi
  • Blog girdisi okuma süresi 4 dakika okuma
Selamlar. Bu sayfada Skyrim'i sürükleyici yapan modları derleyip sizlere sunuyorum.

Sürükleyicilikten kastım nedir? Google'a sorduğumuzda çıkan 2. cevaba çok uygun bir blog yazısı.
"2. ilgi çeken ve bunun sürmesini sağlayan."



1- ÖLÜM BİR SON DEĞİL

Evet, oyunda pek çok kez ölmüşüzdür. Ölüm demek, önceki kayıttan başlamak demek. O yüzden sürekli save alıp dururuz. Hadi bunu durduralım.
Shadow of Skyrim
Örneklendirerek anlatmam gerekirse:
Bir devin sandığından itemleri çalarken yakalandınız ve o koca sopasıyla sizi havaya uçurdu. Ve en son kaydınız 1 saat önce miydi? Endişeye gerek yok, bu mod (ben niye bir şey pazarlıyor gibi yazıyorum) sizi öldürmeyecek, başlığın aksine süründürecek.

-Ölümün kıyısına geldikten sonra sizi öldüren düşman eşyalarınızı, paranızı çalar ve rastgele bir yerde uyanırsınız.
-Uyandığınızda üzerinizde düşmandan kalan korkular negatif etki sağlar. Mesela artık güç vuruşlarınız %25 güçsüzdür. Bu negatif etkiyi, yani fobiyi aşmak için sizi havaya uçuran devi bulmalısınız.
-Bulduktan sonra devin boyu biraz daha büyümüş, canı daha çok artmış ve çok daha güçlenmiştir. Sizden aldığı eşyalar sayesinde (normal haydutlar onları kullanabilir de) daha güçlü olduğu aşikar. Eğer baş düşmanınızı öldürebilirseniz fobinizi yenecek, eşyalarınıza geri kavuşabileceksiniz. Negatif etki de silinecek.

Böylelikle oyunu öldüm yaa, neyse kapat diyerek kapatmanız engellenecek. Sürükleyicilik +



2- DÜŞMANLARINIZI TANIMAK ZORUNDA KALIN
Pekala, dev ile karşılaşırken bir şey farkediyoruz. Uzaktan sneak atak ile kolayca avladık herifi. Kolay oldu sanki? Biraz zorlaştıralım ki sürükleyicilik artsın. Direkt canını 9999 yapalım, sünger gibi olsun demiyorum. Detay ekleyelim.


Know Your Enemy 2
+
Düşmanını tanı ismiyle karşımıza çıkan modumuz, bizlere hem kolaylık hem de zorluk tattıracak. Eğer oyuna aşinaysanız karşımıza sürekli şu bilgi akar: Trollerin canı hızlı yenilenir ama ateşe karşı hassastırlar. Peki diğer canlılar? Peki baştan aşağı demir zırh giymiş bir haydut? Ver elektriği haşlansın. :D
Bu modlar düşmanlarınıza zayıflık ve güçlü yanlar ekler. Böylelikle tek bir silahla gitmeniz engellenmiş, oyun daha sürükleyici hale gelmiş olur.
Devler artık uzaktan sneak ile düşmeyebilir. :D
+
Bu mod sayesinde de düşmanlar iksir kullanabilir hale gelecek.
Demişken her npcye kendini iyileştirme büyüsü kullandırtan şu tatlı modu araya sıkıştırıyorum. Tek magickası olan biz miyiz? :D
All NPC use Healing
Ve bu Precision modu sayesinde de kılıcı nereye salladığınıza umarım dikkat edersiniz. Yakın dövüş silahlarının vuruş hissini arttırır ve gerçekten bir yere vurmasını sağlar. Yani dar alanda geniş kılıcınızı salladığınızda duvara çarparsınız ve vuruş iptal olur. Yerdeki sıçana düz kılıç sallarsanız ulaşmaz ve boşa sallamış olursunuz. Alttan alltan sizi yer. :D



3- TAKİPÇİNİZİ YAŞAYAN BİRİ HALİNE GETİRİN

Devin ganimetlerini toplarken yanınıza biri geldi, yıllardır görmediğiniz takipçinizle göz göze geliyorsunuz. Takipçi sadece peşinizde gezen bir zombi gibi görünüyor. Bunu değiştirelim.
Önce NNF'yi kuruyoruz.
Bu mod sayesinde takipçiler artık sizinle birlikte devin ganimetini topluyor, haftalık ücret alabiliyor. Healersa healer, tanksa tank olabiliyor. Ayrıca yanınızda durduğu sürece ilişkiniz artıyor ve size hediyeler veriyor.
Sonra iNeed'i kuruyoruz.
Yeme içme uyuma gibi sıradan şeyler ekleyen sıradan bir mod gibi gözükse de, takipçilerinizin de acıkmasını sağlaması yoldaşınızı yaşayan biri haline getiriyor. NFF'deki otomatik loot özelliğini food yani yemekleri topla yaparsanız kendisi yemekleri seçer seçer yer. Bakıcılık yapmam diyorsanız iNeed'de biraz buglu olan para vereyim o satın alsın özelliğini açabilirsiniz. (Bug kısmı, takipten çıkarttığınız zaman hala para istemesi ama çok da dert değil. Envanterine yolluk para koyun, sonra istemiyor)
Yedin içtin, tamam ama sonrası?
Follower Death and Injury Chance - Followers Can Die
Takipçiniz bu mod sayesinde savaşlardan ağır yara alabilir veya ölebilir. :(



4- EKIPMANLARINIZI HEP TEMIZ TUTUN

Belki başlıktan Dirt and Blood modunu önereceğim sandınız ama hayır, banyo yapma modu her ne kadar güzel görünse de uzun süreli oynayışta can sıkabiliyor olabiliyor. Yine de can bazlı olarak çalışan "Just Blood" versiyonunu kullanabilirsiniz. Ama konumuz şu an bu değil.

Takipçiniz ağır yaralandı ve bir süre şehirde beklemeniz mi gerekiyor? Bu sırada keşke yapacak bir şeyler olsaydı değil mi? Buyurun:
Eğer bu modu kurmuş olsaydınız, muhtemelen savaşta zırhınız ve silahınız hasar görmüş olacaktı. Hasar mekaniği ise çok tatlı, vanilla gibi işliyor.
Şimdi bu zırh yükseltme olayını hep yapmışızdır. Peki ya diğer insanlar neden hiç zırhını yükseltmiyor? Tek biz miyiz akıllı?

Bu modda (eğer açarsanız ve açmalısınız ki modun amacını yaşayın) ekipmanlar eğer hiç yükseltmeye uğraşamamışsa belli oranda şansla savaş sırasında kırılır ve yok olur. Eşyanıza elvada deyin. Peki ne olacak? Artık ekipmanlarınızı sırf yok olmasın diye yükselteceksiniz. İlk seviye olan "Fine" yaptıysanız tehlikede demektir. Fine belli bir süre sonra hiç yükselmemiş hale gelebilir ve eşyanız kırılır. "Fine", "Superior", "Exquisite", "Flawless", "Epic" "Legendary" sıralamasıyla eşyalarınız hasar aldıkça bir önceki yükseltmeye düşecek. Yani sürekli yükseltme yapmak zorunda kalacaksınız. Yok öyle Legendary yaptım, yatayım falan.


Oynayış baya bir değişti sanki. Eskiden ne için uğraşırdınız şimdi nelerle baş ediyorsunuz. :D Daha sürükleyici hale geldi mi?
  • Beğen
  • Muhteşem
İfadeler: XessSup ve 721851

Yorumlar


Blog girdisi detayları

Ekleyen
nemo
Okuma süresi
4 dakika okuma
Görüntüleme
271
Yorumlar
1
Son güncelleme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

nemo adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı