Technopat Sosyal incelemesi

Technopat Sosyal forumu incelemesi​

Biraz alışılmışın dışında bir inceleme yapacağım. Bu sefer Technopat Sosyal'i inceliyoruz. Evet, yanlış duymadınız. Şuan bulunduğumuz forum. Technopat Sosyal'i inceliyoruz. İyisiyle kötüsüyle inceleyeceğim.

1643847920371.png


İlk girdiğinizde sizi böyle bir sayfa karşılayacak. Muhtemelen foruma ilk geldiğiniz günden hatırlarsınız zaten bu görüntüyü. Ben ilk geldiğimde kör olmuştum. Siyah tema olduğunu çok sonradan fark ettim. Çünkü sayfanın en altına koyulmuştu tema değiştirme yeri.

Muhtemelen birçoğumuzun buraya gelirken olan amacı bir soru sorup gerekli cevabı aldıktan sonra hesabımızın bir daha yüzüne bakmamaktı. En azından benim böyle olmuştu. Sonradan bir soru daha derken birçok kez giriş yaptım. Sonra yavaştan farklı konulara da bakmaya başlayıp buranın bağımlısı oldum.

Biraz Technopat Sosyal'in özelliklerine değineceğim;
Personel forum ile ciddi oranda ilgilenmekte. Yazım kurallarına olabildiğince özen gösterilmekte. Benim hoşuma da gidiyor açıkçası. Keşke her yer böyle olsa.
Arayüz olarak daha modern bir arayüz kullanılsaydı daha iyi olurdu. Bildiğim kadarıyla forum klasik XenForo arayüzünü kullanıyordu. Bence daha modern bir arayüze geçilse iyi olur.



Technopat kategorisi:

1643848681717.png


Yukarıda bıraktığım görseldeki yer ana sayfanın sağ tarafında bulunmakta. Burada Technopat'ın teknoloji ile ilgili haberler yayınladığı ana sitesi olan Technopat.net'de bulunan makalelerin bir kısmı Ali Güngör tarafından yayınlanıyor. Tabii tamamı yayınlanmıyor. Bir bölümü oluyor. Devamının linki bırakılıyor ve isterseniz devamını okuyabiliyorsunuz. Ayrıyeten oradaki "Technopat" yazan başlık yazısına tıklarsanız daha çok haberin bulunduğu daha büyük bir listeye yönlendirileceksiniz. Haberleri yorumlamak için ise bu kısımda yorum yazabiliyoruz. Sevdiğim bir özellik ve haberlere erişimi kolaylaştırıyor. Arada görselde en üstte de gördüğünüz gibi moderasyon ekibinin bilgilendirme amaçlı yazılmış yazıları da olabiliyor.

Technopat kategorisi bölümüne puanım: 9/10



Blog bölümü:

1643849283743.png


Burada üstte bulunan "Blog" yazısına tıklarsanız blog bölümüne yönlendirileceksiniz. Burada blog girdileri bulunur. Ben tamamını gösteremeyeceğim inceleme uzamasın diye. İsterseniz siz girip inceleyebilirsiniz. Açıkçası bana biraz düzensiz geliyor. Daha derli toplu olsa çok daha hoşuma giderdi.

1643848715590.png


Burası da daha önce belirttiğim Technopat kategorisindeki teknoloji haberlerinin yayınlandığı bölümün hemen altında bulunuyor. Burada şu anda okumakta olduğunuz blog girdim gibi kullanıcılar tarafından yazılmış rastgele girdiler gösteriliyor. Muhtemelen bu girdiyi de buradan gördünüz.

Blog bölümüne puanım: 6/10 (Düzenden kırdım.)



İndir/Yazılımlar bölümü:
Technopat Sosyal, sık kullanılan yazılımları da orijinal şekilde içerisinde barındırıyor. Bunlara erişmek için aşağıdaki görselde bıraktığım üst kısımdan "indir" kısmına girin.

1643848813775.png


Ardından sizi bir ton yazılım karşılayacak.

1643848915729.png


Çoğunluğu günümüzü kolaylaştıran yazılımlardan oluşturuyor. Ben bazı kullandığım yazılımların da yeni sürümü çıktığında buradan indiriyorum. Bildirim kısmından size bildirim geliyor buradan indirdiğiniz bir yazılıma güncelleme gelirse. Burayı gayet düzenli ve temiz buluyorum.

İndir/Yazılımlar bölümüne puanım: 8/10



Bu sayfalara gittikten sonra Sosyal ana sayfasına nasıl geri dönerim?

1643849897383.png


Üstteki görselde de belirttiğim gibi oradan "Sosyal" kısmına tıklarsanız Sosyal ana sayfasına geri dönebilirsiniz. Buna bir değerlendirme sunma gereği duymuyorum.



Şimdi son olarak üyeler ve diğer şeyleri ele alan küçük bir değerlendirme de yapıp incelemeyi tamamlayacağım.

Kitle genel olarak iyi diyebilirim. Troll vb. olaylar az yaşanıyor. Fakat hiç yaşanmıyor da değil. Gıcık olduğum bir şey var kitle ile ilgili. Beğenilmeyen veya yanlış bilgi içeren mesajlara dalga geçer gibi gülme tepkisi "🤣" bırakılıyor. Buna oldukça gıcık oluyorum. Beğenmedin mi kızgın at, yanlış bilgi mi, dalga geçeceğine rapor et. Yani buna gerçekten uyuz oluyorum. Sevdiğim bir yönden bahsedeceğim. Sosyal kitlesinin mizah anlayışına gerçekten bayılıyorum. Yani nasıl diyeyim bilmiyorum ama bir konuda bir şey soruluyor, meme atılıyor vb. cidden akşam akşam mutlu ediyor insanı. Ayrıca çok samimi bir ortam. Çoğunluk birbirine "hocam" diye hitap ediyor. Çok hoşuma gidiyor bu durumda. Arada açılan bazı eğlence amaçlı konular da insanı eğlendiriyor. Bilgilendirici de bir sürü konu var. Ayrıca blog kısmında da çok bilgilendirici yazılar mevcut. Komik incelemeler de var. Bunlar en sevdiğim blog türlerindendir. Nasıl diyeyim sandalye incelemesi, kumanda incelemesi vb. gerçekten hoşuma gidiyor. Bu konuda da bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Genel olarak çok iyi diyebilirim.



Technopat Sosyal'e genel olarak puanım: 8/10
(Genel olarak bu yazıda incelediğim tüm kriterlere göre bu puanı verdim.)




Okuduğunuz için teşekkür ederim. Blog işinde acemiyim. Bu sebeple muhtemelen eksiklerim vardır. Bunları ve diğer görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim, iyi sosyaller dilerim 👍
  • 1643848285646.png
    1643848285646.png
    35,2 KB · Görüntüleme: 58
  • 1643848517414.png
    1643848517414.png
    41,6 KB · Görüntüleme: 81

Yorumlar

Çok güzel bir inceleme olmuş, elinize sağlık. Daha uzun olabilirdi ve bence blog kısmının puanı düşük verilmiş fakat sonuçta bu sizin incelemeniz, saygı duymalıyız :)
 
Çok güzel bir inceleme olmuş, elinize sağlık. Daha uzun olabilirdi ve bence blog kısmının puanı düşük verilmiş fakat sonuçta bu sizin incelemeniz, saygı duymalıyız :)
Bahsettiğim gibi tasarımdan kırdım blog kısmının puanını. Yoksa güzel. Görünümü bana biraz karmaşık geliyor.
 
Gülme tepkisi emojisi çok haklı eleştiri. Bir olaya gülmekten ziyade dalga geçer gibi bir havası var. :D
 
İkinci el bölümündeki herhangi bir ilana fiyat eleştirmesi yapınca yasaklayan moderatörler ve bu kural dışında süper bir forum olduğunu düşünüyorum ben de. :D

Yazınızı beğendim. 😁
 
İkinci el bölümündeki herhangi bir ilana fiyat eleştirmesi yapınca yasaklayan moderatörler ve bu kural dışında süper bir forum olduğunu düşünüyorum ben de :D

Yazınızı beğendim 😁
Açıkçası pek de detaylı yapamadım sanırım bu girdiyi. Burayı bir süre daha tutacağım. Gelen yorumlar vb. bağlı olarak öneriler, fikirler edinip sonra raporlayıp sildireceğim bu girdiyi. Daha detaylı ve düzenli şekilde yenisini yazacağım.
 
Evet, bunu aslında pek detaylı yazamadım. Ayrıca üstte de birinin dediği gibi taraflı gibi oldu. Bu girdideki yorumları öneri niteliğinde değerlendirip ardından onları da göz önünde bulundurarak ileride tekrardan yazacağım bunu.

Ek olarak unuttum son zamanlarda şu konu onaylama işini modlar çok boşlamaya başladılar. Her konu açtığımızda yarım saat beklemek sinir bozucu oluyor artık. Oradan puan kırılması gerekiyor. Bana göre 10 üzerinden 6 yeter.
 
Ek olarak unuttum son zamanlarda şu konu onaylama işini moderatörler çok boşlamaya başladılar. Her konu açtığımızda yarım saat beklemek sinir bozucu oluyor artık. Oradan puan kırılması gerekiyor. Bana göre 10 üzerinden 6 yeter.
Evet, katılıyorum. Aslında hep öyle olmuyor. Bazen hiç beklemeden onaylanıyor, bazen ise çok uzun süreler bekleyebiliyor.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
403052
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
824
Yorumlar
12
Son güncelleme

Teknoloji kategorisindeki diğer girdiler

403052 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı