The Elder Scrolls Online’ın Detayları

game-informer-magazine-tes-online1.jpg

The Elder Scrolls Online’ın Game Informer dergi baskısı digital olarak sunuldu ve bakın bakalım oyunda bizleri neler bekliyormuş. En azından bir kısmını öğrenir olacağız.

Hatırlarsanız, dün The Elder Scrolls Online ile ilgili ilk haberi yayınlamıştık ve oyun hakkında çok küçük detaylara yer vermiştik. Bu haberimizi tekrar okumak için buraya tıklayabilirsiniz. Şimdi yeni detaylar nelermiş onları bir öğrenelim. Önceki haberimizde de bahsettiğimiz üzere, The Elder Srolls Online’ın geniş ölçüdeki detaylarının Game Informer’ın Haziran 2012 sayısında yayınlanacağını belirtmiştik. En azından, Game Informer böyle bir duyuru yapmıştı bile. Resmi duyuruya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. Game Informer’ın Haziran sayısının 19 sayfalık görünümündeki bu sayfalarda oyuna dair ekran görüntüler, yeni bilgiler ve sanatsal çalışmaların yer alacağı belirtilen ilk bilgiler arasında. Ayrıca, oyunun tek bir kesime hitap etmediği, MMO ve Elder Scrolls oyuncularına ortak derecede hitap ettiği belirtildi.

Oyunda yer alacak beceri sistemi de bir hâyli dikkat çekici. Aynı kabileden farklı yeteneklere sahip oyuncular, birbirleri ile ortak bir kombinasyon oluşturup, düşmana büyük derecede zarar verebilecekler. Öyle ki, bu durumda karşınızdaki düşmanın arkasına bakmadan kaçmasını sağlayabilir misiniz? Bunu kısmen yapabilirsiniz. Nitemik, PvP savaşlarında bu mümkün olacaktır muhtemelen.

Yayınlanan bilgilere göre, oyuncular, Fighters, Thieves ve Mages Guild’den dilediklerine katılabilecekler. The Elder Scrolls Online’da sınır seviyeye ulaşabilmek için 120 saatinizi harcamanız gerekiyor. Uzun soluklu, sırf canavar öldürüp, vakit geçirilen MMO’lara nazaran daha PvP vari bir oyun olacak. EverQuest 2 ve Guild Wars ise benzetilen oyunlardan. Guild Wars’un TES Online’a benzetilmesinde PvP’nin ağırlığını görürken, EverQuest 2 için de zindanlarda geçireceğimiz ağız deneyimleri örnek gösterebiliriz. Skyrim’den ve eğer kitabı okuduysanız, bağımsız kalmak isteyen bir çok kavimin oyunda Imperial ırkına karşı savaşta olduğunu göreceksiniz. Bu durumda pek çok ırkın, imparatorluktan isteyceği pek çok da şey olacak. Bu rıkları aşağıya sıraladık.

Ebonheart Pact: Nord, Dunmer, Argoninan
Aldmeri Dominion: Altmer, Bosmer, Khajit
Daggerfall Covenant: Breton, Redguard, Orc

Imperial ırkına baş belası olacak ırklar bunlar. Oyunda içerisinde bulunacağımız bazı Tamriel toprakları olacak. Maalesef, kapak resmindeki tüm haritada oynayamayacağız. Ama oyundaki bölgelerin Skyrim’den daha geniş olacağı belirtiliyor. Cyrodiil, ana PvP alanı olacak. Oynanabilir alanlar arasında Elsweyr ve Summerser Isle’ın olacağı söyleniyor. MMO’ya dahil olarak görev ve seviye sisteminin, tek oyunculu Elder Scrolls oyunlarındakine benzer olacağı belirtiliyor. Ancak, bu görevlerin ve seviye atlama durumlarının çok da kolay olmayacağı söylenenler arasında ve bunu yaparken haydutlara ve diğer yaratıklara karşı savaşma olasılığı çok yüksek olacak. Yani en ufak bir görev bile, uzun soluklu bir kurguyla işlenecek. Bilinmesi gerekiyor, ödül kazanmak için sadece görevlere bağlı kalınmayacağını belirtiyor Zenimax Online ve bunu da çeşitli yerlerdeki mekanları basıp, oradakileri katlettiğiniz zaman ufak çapta ödüller verilecek.

Bu hâliyle bile ağızları sulandıran The Elder Scrolls Online’ın daha nice detaylarını öğrenmek bakalım biz bekleyenleri ne hâle sokacak.

Ana Konu: TECHNOPAT

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Deniz
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
484
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Deniz adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı