Türk Eğitim Sistemini Özetleyen Karikatür

Benim bundan bile beter öğretmenlerim vardı.
  • Bi kimya öğretmenim vardı, tahtaya çıkmadan - verirdi. Tahtada soruyu cevaplayabilirsem + yapardı. Gözlerinin altı simsiyahtı. Sanki her gün kokain çekermiş gibi. (Kağıthane YDA Lisesi)
  • İlkokulda bir hoca vardı, altın gününde altın getirmeyen öğrencilere düşük not verirdi. Kardeşim altın götürmedi diye sene sonunda düşük ortalama almıştı (Ziyapaşa İlköğretim Okulu)
  • Doğulu bir matematik hocam vardı. Doğulu çocukları yanına çağırıp onlara sınav sonrası yüksek not verirdi. Bir gün derse içkili gelmişti. (Ziyapaşa İlköğretim Okulu)
  • Yine ziyapaşada Kimya hocası vardı, şişman göbekli bir herif. Sürekli sinirliydi bu adam ve erkeklerden nefret ederdi. Kız öğrencilere ise iyi davranırdı. Su katılmamış bir ****** ****** idi.
  • Okulun müdürü vardı bir de Hayrettin Akıllı. Adam bildiğin yürüyen sinir küpü idi. Her şeye sinirliydi. Onunla karşılaşmak istemezdiniz. Her şey kızardı. Hep sinirliydi. Adamın adını Hayrettin A-Kıllı koymuştuk. Her şeye kıldı.
Bundan önce bir de Rize'de Kur'an Kursu maceram var ki anlatırsam yer yerinden oynar. Onu da bi ara anlatırım. Ama sizin bünyeniz ve mideniz kaldırmaz onu... Burada yazamayacağım kadar rezil olaylar yaşadım orada.

Yorumlar

Bize de yapıyorlardı böyle soruyu yapamazsan eksi diye ama şaka anlamında. Sizin A-Kıll'ya kıl oldum :D.
 
İlk gittiğim lisede öğrenci ayrımı vardı. Okul geri zekalı akıldan yana sıkıntısı olan kişilere dersi dinlememe izni ve sınavlarda farklı sorular hazırlanarak yapılırdı. O kişiler sınıfı geçer üniversiteye giderdi ama benim gibiler ise sınıfta kalsın diye çabalar ve kalırlardı geçenlerse okul değiştirir bende değiştirdim. Ama bu Türk eğitim sistemi değil okuldaki yetkililerin tavizidir. Türk eğitim sistemi diye genelleme yapıp devlet sistemi kötülenecek ise okuldaki kişilere göre değil derslerin zorluk ve eğitim seviyesi eleştirilmeli bu tür konular için başka yollar var.
 
Şaka değil, ilkokulda, sınıf öğretmenimiz irice bir adam bıyıklı, kısa saç, serbest ders te çay içerdi. Birgün yalan söylemiyorum. Tırnağını öğretmen masasında kesti.

Başka bir öğretmenimiz, bitkilerin canlı olmadığını iddia ederdi.

Çok sinirli bir fen öğretmenimiz vardı, derste sürekli kendinden bahsederdi. Sınıfta öfkeden delirip bir gün sıraya tekme attı. Fenden yüksek not almak için, boş derslerde önüme kitap defter koyardım, bana hep yüksek not verirdi :D

Lise balosunda , tıknaz matematik öğretmenimi, çakır keyif suratı alkolden kırmızı bir halde, elinde mendil halay çekerken gördüm.

İngilizce öğretmenimizi, öğretmenler gününde çiçek vermek için, kardeşimle kapısına gitmiştik. Kocam taş döküyor deyip, bizi yolcu etmişti.
...
Böyle büyüdüm :D
 
Son düzenleme:
Türkiye'deki eğitim sistemi = Gereksizlik. Gereksiz bilgilerle kafaları doldurup gerekli bilgilere yer bırakmayan bir sistem. Öyle işte...
 
İlkokul Fenci mum satardı. Almazsan not vermezdi. Lisede, Teknik Resim dersi adam 5 soru sordu (müdür). 5'i doğru sadece süreden dolayı yamuk çizmiştim biraz. Adam okurken, "doğru, doğru" diye gitti. 100 beklerken "Çizimini beğenmedim" dedi ve 20 verdi. Sonra "hadi seni severim" dedi ve 25 verdi. "Hocam Allah Razı olsun, Adaletinize Kurban olurum" dedim. Adam kendi memleketlisine 100 verdi ya. Neyse Bulaşık Suyu sonunda gitti okuldan.
 
M
Bugün benim de günüm berbat ötesi geçti ya. Abartısız 1 saat şiir okudular. Nabi Avcı'nın konuşmalarını okudu bir hoca. Saçma sapan edebiyat lafları vs. Neyseki güneş yoktu. 9. sınıfa yeni başladım, adamlar ilk günden ödev veren mi dersin, ilk günden hayattan soğutan laflar mı dersin. Servisi henüz ayarlamadığımız 45 dakika civarı minibüs bekledim okul çıkışı. 5 minibüs full dolu geçti. 6. minibüsde ben zorla sığdım artık. Kapıya yaslandım mecburen, nerdeyse düşüyordum kapı açılınca.
 
Son düzenleme:
Dilim tutuldu. :/ Böyle şeyler sadece benim başıma geliyor zannederdim. Biliyorum bu bencilce. Meğer bir çok kişi bu sistemin mağduru olmuş. :(
 
Anlattıklarınız içinden sistemle alakalı bir problem göremedim. Tamamı öğretmenlerinizle yaşadığınız problemler ve bu öğretmen sizin gözünüzde adam değilken başkasının sevdiği bir öğretmen olabilir. Ayrica anlattiklanizda ilginç ve çok uçuk örnekler de yok. Kısaca bunlar her öğrencinin başından geçen normal olaylar çok daha farklı olaylar başımdan geçmesine rağmen şikayet etmiyorum çünkü çok güzel şeyler de ayni şekilde başıma geldi. Kısacası karşınıza çıkan kişiler ve ortam ile alakalı. Fakat sistemin yanlış olduğu ise aşikar.
 
Selkova; zaten herkes senin gibi sorgulamayan ve yanlışları eleştirmediği için, bu ülke zayıf insanlara yaşanmaz oldu! Senin normal dediğin sistem fakirleri köle sınıfına koyup, zenginleri yüceltti. Bu ülkede 20.000 TL verip özel okullarda okuyan kesim ile ekmeğini bir avuç kömürden çıkaran insanlar yarıştırıldı. İşte sistem!
 
Yazıda sistem ile alakalı birşey varmı ? Benim sorguladıgım bu yoksa 12. sınıfım sistemin yanlış ve zorlu olduğunu tüm zorluklarıyla farkedebiliyorum. Okuyup anlamadan yorum yapma canımı sıkma.
 
Sen, benim yazdıklarımı anlayabilseydin, az bişey yüzün kızarırdı, cevap veremezdin. Anlasaydın...Ayrıca burada hakkı çiğnenen insanlardan bahsederken, canın cehenneme derim!
 
Sistemle alakalı bir problem göremeyen @selakova, sanırım sen bu eğitim sisteminin iyi yonttuğu bir ağasın. Yoksa kafası bir gram çalışan bir kişi buradaki çarpıklığı açık ve net görür. Sana öğretmen parayla not veriyordu diyorum bunun neresini anlamıyorsun ?

Yoksa işine mi gelmiyor ? İşime gelmiyor de anlayayım. Ya da anlama kapasitem yetmiyor de bileyim canım emi. Hadi canım. Ha.
 
Son düzenleme:
@Emin Bozgeyik @Recep Baltaş Söylenen tüm olaylar dan bir kaçı benimde başımdan geçti ama bu kıyamet kopartacak da sistemi kötüleyecek bir sorun değil. O kadar çok sıkıntınız vardıysa milli eğitime git şikayet et bakın ne oluyor. Ayrıca fakir zengin olayına gelince elbette öyle olacak dünyada insan var olduğu sürede olur. Çağlardan beri var ve bu sınıf ayrımına göre sistem elbette farklı olacak ama şunu düşünün adam para veriyor özel okula ama çocuk bir şeyler öğreniyor mu hayır boş yaşıyor yada dolu yaşıyor fark etmez sonuca bakın devlet okulunu iyi okuyan zengin olunca fakirlere yardım ediyor mu? O zaman neden eleştiriyorsunuz.
 
Fakirlere yardım edince hayırlı bir iş yapmazsın. Sorunla değil, neticelerle ilgilenilmez. Eğer düzeltmek istiyorsan, fakirliği yaratan ya da konuyla alakalı olarak eğitim farkını vs ortaya çıkaran nedenleri çözüme ulaştırmak.
 
Son düzenleme:
Endüstri meslek makine bölümü son sınıf öğrencisiyim, fizik ve matematik dersinin çok olacağı yerde, haftada 3 ders boştan yere biyoloji dersi işliyoruz sanki makinelere mitokondri den aldığı bilgiyi RNA ile taşıyıp CNC tezgahını çalıştıracak. Burada eğitim sistemi savunan kişilere de denecek söz bulamıyorum.
 
Son düzenleme:
Şikayet edin bakın ne oluyor, hiçbir şey olmuyor :)

Yetkililer bana hep köstek oldu destek olmak yerine.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Recep Baltaş
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
7.266
Yorumlar
34
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Recep Baltaş adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Neden iPhone'a Geçiyorum?
    Uzun süre Galaxy S21 Ultra 5G kullandıktan sonra nihayet iPhone 13 ile Apple topraklarına geri...
  • IFA 2019'u Geride Bırakırken...
    Bir IFA fuarını daha geride bırakmış olduk. Almanya’nın en eski endüstri fuarlarından biri olan...
  • Ahlak Bekçileri
    Dün yine metrobüste ortaya çıkmış parazitler. Öpüşen çifte müdahale etmişler. Bu Orta Doğulu'lar...
  • Sleep no more
    New York'ta katıldığım tiyatro gösterisi. Öncelikle gösteriye girmek için gözlüklerinizi...
  • Vefat Sonrası Yapılacak İşlemler
    Hastanede yatan bir kişi vefat ettikten sonra adım adım yapılacak işlemler: Öncelikle yoğun...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı