Türk ordusu tank envanteri

Dünyanın en güçlü ordularından birisinin 80 yıllık tankları kullanması kadar saçma bir şey yok.

2. Dünya savaşında tasarlanan M48 Patton tankları

indir (1).jpg


Sayı: 750 adet

Tarihi eser olarak kabul edilen M60 tankları

a507cb_0149d85efed446e0bda161e7b042b2e4_mv2.jpg


Sayı: 166 tanesi sabra olmasıyla beraber toplam 935 adet.


Yetersiz olan Leopard 1 tankları

4671576.jpg


Sayı: 355 adet




Elimizdeki en modern tank: Leopard 2A4

aaa-22062022a5ff7f8c.jpg


Sayı: 340 adet

Üretilene kadar eskiyecek olan Altay tankı


L_20220111143023085056.jpg


Sayı: 6 Prototip

Son incelemeler

Artıları: Güzel
Eksileri: Azıcık olsa da açıklama olabilir
Türk donanması ve başka ülkelerin envanterleri incelenebilir, eline sağlık.
Son düzenleyen: Moderatör:
  • Beğen
İfadeler: Bilham ve 388526

Yorumlar

Rivayete göre Altay tankı o kadar güçlüdür ki 6 adet prototipin bile tüm dünyayı dize getirecek güce sahip olduğu anlaşılmış ve daha fazla üretim yapılmamıştır.
Millet tank teknolojisine çağ atlattı, biz mevcut çağın silahlarını bile üretmeyi geç, elde edemiyoruz.
 
Rivayete göre Altay tankı o kadar güçlüdür ki 6 adet prototipin bile tüm dünyayı dize getirecek güce sahip olduğu anlaşılmış ve daha fazla üretim yapılmamıştır.
Millet tank teknolojisine çağ atlattı, biz mevcut çağın silahlarını bile üretmeyi geç, elde edemiyoruz.

Üretmeye Ar-Ge dair bir yatırım yok ülke içinde.

Kısaca bu ülke teknoloji geliştirmiyor.
 
Önümüzde kıtlık var tüm Dünya olarak, ve savaş kaçınılmaz olacak, nükleer silahı olan ülkeler çok büyük gözdağı verebilecek, maalesef dostlarım bu zamana kadar savaş yapmamaları büyük şans, tabii sömürge ülkelerine bakılırsa herkes memnun, ancak kaynaklar tükendiğinde ülkeler çirkinleşecektir bu kesin, yani 3 Dünya savaşı bence önümüzdeki 20 yıl içinde olacak, kendi fikirlerim bunlar.
 
@AidenPearce Neden güldünüz? yorumumu eleştiriyorsanız nerede yanlış olduğunu söyleyin.
Bu yazdığınız yorumun birebir aynısını 10 sene önce de söylüyorlardı. Bundan 20 yıl sonra da yine aynı şeyler söylenecek. Savaş elbette 30 dakika sonra bile hiç beklenmedik şekilde çıkabilir. Ama bunu komplo teorisi gibi anlatmanız komik geldi.
 
Bu yazdığınız yorumun birebir aynısını 10 sene önce de söylüyorlardı. Bundan 20 yıl sonra da yine aynı şeyler söylenecek. Savaş elbette 30 dakika sonra bile hiç beklenmedik şekilde çıkabilir. Ama bunu komplo teorisi gibi anlatmanız komik geldi.
10 yıl önce bugün kadar dünya çapında enflasyon var mıydı? Avrupa refahını kolay kolay kaybetmez o konuda sıkıntı yok ancak AB'de hiçbir işe yaramayan ülkeler refah yaşıyor onlar AB ekonomisini düşürüyor AB bu gidişle refahını yavaş yavaş kaybedecek bu arada demiyorum AB 2 yıl sonra Afrika olacak o zaten mümkün değil, ancak alım gücü azalacak bu seferde fakir ülkeler daha da fakir olacak gelişmekte olan ülkeler daha da batacak, bu seferde dünya çapında yağmalama ve büyük göçler yaşanacak, yani dünya kaynakları da malum AB ve ABD sonsuza kadar refah olamaz bu imkansız, savaş da kaçınılmaz benim tahminimce 20 yıl içinde dünya çapında büyükte olsa küçükte olsa değişim olacak, tabii benim bu yazdıklarımın bir kısmı dediğiniz gibi komplo teori yarısı da gerçekler ( Dünya kaynaklarının azalması ve iklim krizleri) yanan yerler üretimde sıkıntılar vs. böyle gider.
 
Hava kuvveti olmayan, tankları olmayan teröristlere karşı kazandığımızda en büyük Türk ordusu diye slogan atıyorlar ya, ona çok gülüyorum.
Sen de tanklara göre orduyu genelleyen bir elemansın ona da gülmemiz gerekir. Biz Altay tankı çıkacak diye tankları yenilemedik fakat motoru gecikti. Tankların dışında bir sürü zırhlı araç var sadece tankla yargılıyorsun kara kuvvetlerini. Biz zaten Altay tankını yapamayacağımızı düşünsek alırdık şu an demek ki yapılacak.
 
Fazla bilgim yok bu konuda ama bence hava alanında Türkiye'nin daha fazla yatırım yapması gerek kara bence daha kötü olurdu. Tabii karadada gelişim gerek ama havaya daha fazla.
 
Ukrayna - Rusya savaşı yada çatışmalarında da görüldüğü üzere eski nesil tankların dönemi bitti. Batı destekli Ukrayna güle oynaya Rus tanklarını imha etti ki onların eskileri bizim eskilerden daha iyiydi.

Ancak askeri envanterde atsan atılmaz, satsan satılmaz durumu var. Telefon değiştirir gibi üstüne biraz fark vereyim de yenisi alayım diyemiyorsun. Envanterdeki eski tank sayısından ziyade yenisi ne kadar var mesele o.

Bir diğer husus Türkiye Cumhuriyeti bir yeri işgal edebilecek bir coğrafyada ve güçte değil. Batısı NATO, kuzeyi Rusya. Güneyi Suriye ve Irak, Rusya - ABD korumasında. Deniz aşırı bakarsak İsrail...

Doğu kalıyor. O bölgeye doğru da Azerbaycan'a ilerleyecek halimiz yok... Ermenistan zaten Rusya korumasında olmakla beraber Türkiye'nin işgalinde ABD ve AB de kıyameti koparır.

Yaklaşık olarak 8 trilyon dolar kazanır ve harcarsak kısa vade de :) gerekli nükleer başlık ve füze sistemleri, savunma sistemleri, donanma ve hava kuvvetleri istenilen düzeye gelebilir. Rusya ve Çin ile anlaşırsak.

Batıdan zaten 400 trilyonumuz olsa da bir şey alamayız. Bilindiği üzere parasını ödediğimiz uçakları bile vermiyorlar :)

Tüm bunları düşünürsek Türkiye'nin tanklarına gelene kadar daha esaslı problemleri var.
 
Askere gittiğimde (2009) 2.dünya savaşında kullanılan hava savunma sistemlerini gördüm ve tabur içinde süs olarak bıraktıklarını düşündüm. Ancak envanterde olduğunu ve onunla f16 vuracağımıza inanan rütbeliler olduğunu görünce çok şaşırdım. Askere gitmemiş arkadaşlar belki inanmaz ama biz g3 ile f16 vurma eğitimi aldık. Gerçi f16ya kafa atıp düşüren milletiz, g3 ile her türlü vururuz sonuçta. :)
Son 10 yılda savunma sanayimizdeki gelişmeler gerçekten baş döndürücü.
 
Türkiye'nin dünyanın en güçlü ordularından olduğunu sanmıyorum.
Orduda colt M1911 kullanılıyor 1911'den kalma.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
388526
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
2.842
Yorumlar
55
İncelemeler
1
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
3,50 yıldız
Değerlendirme
4,50 yıldız 2 değerlendirme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

388526 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı