Windows 10 Update'leri kapatmak

windows-10-update.png
İyi günler, bazen Windows'ta Update yüklemek sinirlerimizi bozabiliyor, bazen internetimizin yavaşlamasına sebep oluyor, bazen de dakikalarca sistemimizi kullanamamamıza sebep oluyor. Ancak faydası bunlardan kat ve kat daha fazla. Güvenlik yamaları, sistem ve performans iyileştirmeleri derken daha birçok özelliği sistemimize ekleyebiliyoruz. Bu blog'da ise sizlere Windows Update servisini geçici yada tamamen nasıl kapatabileceğimizi göstereceğim.

1.Yol; 7 Günlüğüne Duraklatmak

Windows Update servislerine girdiğimizde hemen dikkatimizi seçeneklerde yer alan "Güncelleştirmeleri 7 günlüğüne duraklat" seçeneğini görüyoruz. Bu seçenek sayesinde güncelleştirmeleri 7 günlüğüne duraklatabiliriz, ancak bunu 1 kere yapabiliyoruz, yani; Durdurduktan 7 gün sonra açılıyor ve tüm mevcut güncelleştirmeler yüklenmeden tekrar kullanamıyoruz.

Bu ayarı uygulamak için;

Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik
kısmına girerek sayfanın ortasında yer alan "Güncelleştirmeleri 7 günlüğüne duraklat" seçeneğini seçebilirsiniz.

7 gün sonra otomatik olarak açılacaktır, eğer öncesinde açmak isterseniz, aynı yolu izleyerek üst kısımda yer alan "Güncelleştirmelere devam et" seçeneğini seçebilirsiniz.


2.Yol; Update servisini silmek

Diğer yola göre daha kalıcı çözüm olan bu yol, Windows Update servisini "Servisler" kısmından silmenizi sağlıyor, Siz tekrar ekleyene kadar açılamıyor.

Bu ayarı uygulamak isterseniz;

Windows Arama Çubuğuna "cmd" yazarak "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini tıklayın, ardından açılan siyah komut penceresine


sc delete wuauserv

komutunu yazın. Ardından sisteminizi yeniden başlatmanız gerekebilir. Yukarıda belirttiğim üzere bu komut Windows Update servisini Servisler listesinden çıkaracaktır.

Tekrar açmak istediğinizde ise;

Yukarıdaki komut penceresini tekrar açın ve "whoami" komutunu yazarak bilgisayarınızın adını öğrenin.


sinanugurlu/sinan ugurlu sonucu çıkmış oluyor, burada yan çizgiden önce gördüğümüz bizim bilgisayar adımız oluyor

sinanugurlu/sinan ugurlu sonucu çıkmış oluyor, burada yan çizgiden önce gördüğümüz bizim bilgisayar adımız oluyor.

Ardından aşağıda yer alan kodu yazmanız gerekiyor.
sc \\bilgisayaradi create NewService binpath= c:\windows\system32\wuauserv.exe

Ekran görüntüsü 2021-04-11 144336.png


Eğer görselde görüldüğü üzere "CreateService SUCCESS" yazıyorsa, başarıyla eklenmiş demektir. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra Update hizmetini kullanabilirsiniz.

Yada aşağıda ekli olan dosyayı çalıştırmanız yeterli olacaktır.

Windows Update Açma


Kaynak; Teknogar

Yorumlar

Windows 10 Pro kullanıyorum ve 35 gün boyunca kapatma özelliği mevcut. Güncellemeleri kurmak önemli tabii ama istemediğim zaman sistemin kendi kendini güncellemesini istemediğimden bu yöntemi kullanıyorum.
 
Güncel olmak en iyisidir. Kapatılmasını tavsiye etmiyorum ama yine de kapatmak isteyenler için faydalı bir rehber olmuş.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Sinan Uğurlu
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
889
Yorumlar
4
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Sinan Uğurlu adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı