Windows 11'e geçmeye gerçekten gerek var mı?

Hepimiz bu soruya cevap arıyoruz. Peki gerçekten Microsoft'un yeni işletim sistemi olan Windows 11'e geçmeye gerçekten gerek var mı?

1-) Uyumsuzluk

Windows 11'e geçmek isteyen birçok kullanıcı yükseltmek istediklerinde "Bu PC Windows 11'i çalıştıramaz." gibi bir hata aldılar. Bazı kullanıcılar vazgeçerken bazı kişiler ise İSO dosyasını modifiye ederek TPM 2.0'ı geçmeye çalıştılar ama çoğu kişi sorunlarla karşılaştı.

2-) Android Uygulamalarını Windows 11'de çalıştırma

Windows 11 herhangi bir emülatör'e veya farklı 3. Parti yazılım kullanmadan çoğu Android programını çalıştırma özelliğini getirse de , aynı özellik Windows 10'ada geleceği için bu Windows 11'e geçmek için bir sebep değil.

3-) Yeni UWP Uygulamaları ve Yeni Özelikler

Windows 11 pek çok yeni özellikler, Yeni UWP programı vs. gibi özellikler sunuyor. Fakat Windows 11'in getirdiği veya getireceği bir çok özelliği zaten Windows 10'da farklı programlar ile yapılabilir. Buda Windows 11'e geçmek için tam olarak geçerli bir neden değil.

4-) Performans

Microsoft bize Windows 11'in "en ideal sürüm" olduğunu belirtiyor. Fakat FPS değerleri öyle göstermiyor. Uzun lafın kısası bunu da dikkate almaya gerek kalmadı.

NOT: Performans için en iyi işletim sistemi Linux'dur. Performans istiyorsanız Linux'a geçebilirsiniz.

5-) Görsellik

Windows 11 görselliği ile öne çıkıyor. Windows 95'den Windows 10'a kadar başlat sol köşedeydi. Ama artık Microsoft bu algıyı yok etmiş ve başlat menüsünü ortaya koymuştur.

SONUÇ

Şimdi elimizde Windows 11'e geçiş yapmak için çok fazla neden kalmadı. Yani bu demek oluyor ki "Windows 11'e geçmeye gerçekten gerek var mı?" sorusunu ileride tekrar sorabiliriz. Veya isteğe bağlı olarak da geçiş yapabiliriz. Ya da daha güzel görünümlü bir Windows istiyorsanız olabilir. Yani kısaca isteğe bağlı.

Yorumlar

1-) Uyumsuzluk

Windows 11'e geçmek isteyen birçok kullanıcı yükseltmek istediklerinde "bu PC Windows 11'i çalıştıramaz." gibi bir hata aldılar. Bazı kullanıcılar vazgeçerken bazı kişiler ise ISO dosyasını modifiye ederek TPM 2.0'ı geçmeye çalıştılar ama çoğu kişi sorunlarla karşılaştı.

Nasıl bir sorun ile karşılaştılar ben şu anda desteklenmeyen toplam 6 adet sisteme kurulum yaptım gayet de güzel performans veriyor HDD var hepsinde boşta RAM kullanımı 1.5 GB. Desteklemeyen PC'ler de de gayet de stabil çalışabilir Windows 11. Hem sadece TPM 2.0 değil bunun yanına Secure Boot ve UEFI'yı da ekle.
 
Ben geçtim memnunum ama biraz daha beklenebilir sonuçta daha yeni bir işletim sistemi çok büyük değişiklikler yok
 
Şahsen şu anlık geçişin doğru olduğunu düşünmüyorum. İleride güncellemeler ile daha kararlı olunca geçilebilir.
 
Her şeyi geçtim, oyun oynarken Windows 10 ile aynı olsa da (oyundan oyuna değişiyor) Windows 11'deki TPM 2.0 ve Secure boot bile geçmeye yeter. Bunlara ek olarak zaten Windows 11 artık yeni standart ve şirketin ar-gesi ve yatırımları Win 11 üzerine olacaktır.

Diğer bir konu, işlemcisi uyumsuz sistemime kurdum Win 11'i (6700K). Bir kere bile sorun yaşamadım. Sadece ilk kurduğumda driverları yükleyince yeniden başlatmadım ve Chrome'un sekmelerinde sıkıntı yaşadım. Reset attıktan sonra düzeldi ve bundan beri hiç bir şekilde hiç bir sorun yaşamadım. Win 11 sorunlu mitini bir kenara bırakalım ve TPM 2.0 ve Secure Boot'u olan insanlara geçmesi tavsiyesini verelim.
 
Bence Windows 11'de sorun yaşama meselesi sisteminizin keyfine bağlı. :D Ben Windows 11'in modlu ISO dosyaları ilk çıktığı günden beri kullanıyorum üstelik bilgisayarım 12 yıllık ve buna rağmen hiç sorun yaşamadım ve tıkır tıkır çalışıyor. Ben Windows 11'e tamamen arayüzü için geçtim ayrıca evet benzer şeyleri program kullanarakta yapabiliyoruz lakin neden orada orijinali dururken program kullanayım ki dedim tabii bir de farklı deneyimler yaşama isteğim de var.
 
Görsellik o kadar hoş ki. Köşeli kenar olmayışı çok hoşuma gidiyor. Sırf bu yüzden yayınlandığı gün Insider'a kaydolmuştum.
 
W11, W10'a kıyasla daha optimize gibi. Disk temizleme aracının uzun süre gereksiz bir şekilde %100'de beklemesi gibi sorunlar düzeltilmiş. Bunlar da geçmek için geçerli bir sebep.
 
Hepinize yanıt geçin sistem gereksinimlerini karşılayanlar ya da 4 GB RAM ve 70GB+ kapasitesi olanlar çünkü Windows 10'a göre daha hızlı ve daha optimize çalışıyor.
Ben Windows 11 kullanıyorum ve bayağı memnunum.
USB ile yapabilirseniz daha iyi kurulumu Rufus'tan sistemi desteklemeyenler için no TPM no Secure Boot seçin ve yazdırın Windows 11 ISO'sunu USB'ye.
Yükseltme yapacak ama sistemi desteklemeyenler için sorucaeres.dll adlı uzantıdan TPM ve UEFI ile ilgili yazıları silin. (sadece bir kezliğine not defteri ile açın)
Sistemi destekleyenlerin bir şey yapmasına gerek yok yani bu işlemleri yapmasına gerek yok.
Yükseltme yapacaklar için yükleme yardımcısını yüklesin Microsoft'un sitesinden indirirken 1.seçeneği seçin ve Windows 11'e yükseltin.
USB ile yapacaklar içinde 2.seçenek yani Yükleme medyası oluşturucuyu yüklesin ve USB varsa takın USB'yi seçeneklerden USB'ye aktarın ya da yazdırın seçin DVD ISO olanı değil.
Bu işlemi Rufus ile yapacaklar için Aynı seçeneği seçin ve ISO dosyasını oluşturun sonra Rufus yazılımı yoksa Rufus'u yükleyin ve USB'yi takın ve ISO'yu USB'ye yazdırın ve kuruluma geçin ve bir güzel kurulumun tadına bakın ve sonra bir güzel kullanmaya başlayın.
 
Son düzenleme:

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Parthians
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
2.010
Yorumlar
14
Son güncelleme

Teknoloji kategorisindeki diğer girdiler

Parthians adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı