Atatürk'ü İslam düşmanı olarak görüyorlar ve Osmanlı hanedanlığının devam etmesini engelleyip yeni bir cumhuriyet kurduğu için sevmiyorlar.
Mustafa Kemal, İslam düşmanı mıydı kimse bilemez. Kendisi bu konuda açıkça bir görüş belirtmedi.
Buna karşın Mustafa Kemal Atatürk olduktan sonra, yani devlet hırkasını üzerine geçirdikten sonra, o hırkayı çıkarana kadar net bir şekilde ateistti.
Bu politikasına da sonuna kadar hak veriyorum. Taraf tutulan yerde objektif düşünülmez. Din, belki de en çok ve en sorgusuz taraf tutulan şeydir.
Her din adamı devleti kendi dinine göre yönetmeye kalksa kaos çıkar.
Basit bir Technopat konusunda bile aynı ülkenin kurucusunu konuşurken birbirine hakaret eden, elinden gelse birbirini parçalayacak insanlar var.
Devlet yönetiminde söz sahibi olacak insanların birbiriyle kavga etmesini sağlayacak her ihtimal yok edilmeli. Ki din bunların en başında geliyor.
Düşünsenize, bazı dinlerde şartlar uygun olursa karşındakini öldürmen bile sevap haline gelebiliyor. Bu güç sizce devlet yönetiminde olan, o ülkedeki en güçlü kişilerin elinde silah haline gelmez mi?
Bence bu nedenle devlet yönetimine din ve türevi bir şey sokmak zarardan başka bir şey getirmez. Özellikle siyaset gibi samimiyetsiz ve iki yüzlü bir ortamda din gibi bir güç kullanılmaya başlanırsa, orada barış imkansız hale gelir.