Ethereum 2.0 söylentisi doğru mu?

EvrenX

Hectopat
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
358
Çözümler
1
Evet sınavlarım yüzünden ortalama 3 haftadır forumda değildim ve ben bu 3 hafta içerisinde hiçbir ekran kartı stokuna bakmadım. Newegg'e istediğim EVGA RTX 3060 gelmiş ve bitmiş, yetişemedim. İzlediğim videoların çoğunda mart sonu nisan başı gibi stoklar düzelecek diyorlar ve ben nisan başını iple çekiyorum. Her neyse, konum şu; izlediğim videoların birinde Ethereum 2.0 ile mining in biteceğini fakat Ethereum 2.0 Temmuz ayında çıkacağını söylüyorlar. Bu doğru mu? Ethereum 2.0 gibi bir olay olacak mı? Biz gamerlarin yüzü gülecek mi?
 
Zaten Ethereum ile mining yapılmazsa daha mining yapılabilecek yüzlerce coin var.
Diğer coinlerin piyasa hacmi çok küçük ethereum bittiği an madencilik bitecek. Bir madenci olarak söylüyorum. RVN en kazançlı 2. coin fakat piyasa hacmi çok küçük sadece 2 milyar dolar ethereum 200 milyar dolar. Karşılaştırma açısından belirttim. Madenciler makineleri ile RVN kazmaya başladığında RVN için zorluk o kadar artacak ki kimse makinalarını yormak istemeyecek o düşük kazaçlar için. Blok ödülü hep sabit zaten kazım zorluğu madenci artışıyla artacak ve bu ödül daha fazla paya ayrılarak madencilere verileceği için çok düşecek. Uzun lafın kısası evet madencilik ethereum 2.0 ile bitecek.
Mining kripto paralar devam ettiği sürece devam eder çünkü işlemlerde mining devreye giriyor.
Uzun bir süre bitecek. Ethereum karşısında sağlam bir alternatif bulunmuyor çünkü.
 
Diğer coinlerin piyasa hacmi çok küçük ethereum bittiği an madencilik bitecek. Bir madenci olarak söylüyorum. RVN en kazançlı 2. coin fakat piyasa hacmi çok küçük sadece 2 milyar dolar ethereum 200 milyar dolar. Karşılaştırma açısından belirttim. Madenciler makineleri ile RVN kazmaya başladığında RVN için zorluk o kadar artacak ki kimse makinalarını yormak istemeyecek. Blok ödülü hep sabit zaten kazım zorluğu madenci artışıyla artacak ve bu ödül daha fazla paya ayrılarak madencilere verilecek. Uzun lafın kısası evet madencilik ethereum 2.0 ile bitecek.

Uzun bir süre bitecek. Ethereum karşısında sağlam bir alternatif bulunmuyor çünkü.
eth 2.0 çıkacak> herkes raven kazacak > raven'a olan ilgi artacak > raven'ın fiyatı artacak
 
eth 2.0 çıkacak> herkes raven kazacak > raven'a olan ilgi artacak > raven'ın fiyatı artacak
Hocam siz çok yanlış bakıyorsunuz olaya. Öncelikle coinler ile ilgili madenci baskısı diye bir terim vardır. Bu terimin anlamını ve sebebini iyice bilmek gerekiyor. Madenciler coin piyasa hacmine nakit girişi sağlamazlar. Ürettikleri coinler normal bir borsadan alınana göre çok düşük maliyettedir ve bu maliyette sisteme nakit girişi olarak değil devlete elektrik faturası olarak verilir. Bu şekilde elde ucuza temin edilmiş coinler bozdurulduğunda piyasa hacmini küçültür. Mantıken basittir aslında birşey vermiyorsun ama alıyorsun. Doğal olarak küçülür. Ravencoin hacmi 2 milyar dolar. Bu kadar küçük. Madencilik olumlu bir etki yaratamaz. Ha şu da var. Kötü bir etki de yaratmaz. Çünkü Blok ödülü sabittir. Madenci sayısı ve toplam kazım gücü artarsa madencilere giden pay daha çok bölünür ve bundan dolayı azalır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı