iPhone 12 Mini mantıklı bir seçim midir?

12 Mini almayın. İlk başta çok güzel gözükse dahi çevrenizde ki insanlar büyük ekranlı telefonlar kullanırken sizin küçük ekran kullanmanız üzer. Ben olsam iPhone 11 128 GB alırım. Halihazırda kullandığım iPhone 6S bile böyle iş yapıyorsa iPhone 11'in çok rahat 4-5 senesi var. Hem iPhone 12 serisi gerçekten gereksiz pahalı.
Bu arada aralarında ki tek fark İşlemci ve ekran farkı. Bunun için de fazladan 2000 ₺ verilmemeli. A13 Bionic canavar gibi iş yapıyor, yapacak da.
Telefonun ekranının küçük olması pek üzmez beni. İphone 6 kullanmıştım zamanında, onunla aynı ekrana sahip galiba. O zamanlar çok severdim o ekran boyutunu. Şimdi büyük telefonlar biraz saçma geliyor bana... 11 ile 12 arasında beni en çok rahatsız eden konu işlemciden önce ekran kaliteleri.
Telefonu kullanım amaçlarınız ne olacak?
Oyun haricinde her şey.

8 GB RAM 256 GB SSD 5500 TL iPhone 12 alacaksan alma bunu al cebinde para kalsın.
Aynen alayım 2 yıla desteği kesilsin.
 
Alabiliyorsanız 12 alın hocam kesinlikle. 1000TL az bir meblağ değil, fakat verdiğinize en azından değsin. Uzun yıllar kullanabilirsiniz. Mini'nin ömrü 2 yılda doluyorsa bunun 3 yılda dolsun gibi.
 
@Setsuna Yuki hocam daha iyi bilecektir fakat ben kendimce cevap vereyim.
Kompakt bir cihaz arıyorsanız gayet iyi bir cihaz, yazılım desteği de uzun süre devam edecektir.
Bu arada acele etmeniz tavsiyemdir, doların fırlamasıyla bir zam gelebilir.
Evet dolar sıkıntıya sokacak, önceden küçük artışlarda nasıl zam gelirdi. Şimdi kim bilir ne kadar artar fiyatlar.
 
Telefonun ekranının küçük olması pek üzmez beni. iPhone 6 kullanmıştım zamanında, onunla aynı ekrana sahip galiba. O zamanlar çok severdim o ekran boyutunu. Şimdi büyük telefonlar biraz saçma geliyor bana... 11 ile 12 arasında beni en çok rahatsız eden konu işlemciden önce ekran kaliteleri.
Ekran boyutu olarak 6'dan daha büyük ama kasa olarak 6'dan daha küçük 12 mini. Tüm 12 serisinde OLED ekran bulunuyor ve piksel yoğunluğu en yüksek model 12 mini.
 
Mini olanı eğer küçük ekran seviyorsanız alın bence. Yoksa 12 olanı beklemeden alın derim. Fiyatlar artacak gibi.
 
12 serisinden yalnızca düz 12 ve 12 Pro alınır diye düşünüyorum. Mini çok küçük. Pro Max ise gereksiz düzeyde büyük.
 

Geri
Yukarı